Vouwstoel voor camping en de tuin, dit zijn de toppers

Vouwstoelen worden vaak gebruikt in tuinen, terrassen, campings, stranden of zelfs grotere evenementen. Je kunt, zoals de naam al doet vermoeden, worden ingeklapt of gevouwen. Klapstoel is een andere naam, maar beschrijft hetzelfde item. Klapstoelen zijn erg licht en flexibel. Als ze niet langer nodig zijn, worden ze gevouwen om ruimte te besparen en kunnen ze dus worden gestapeld.

Dit type stoel is erg populair sinds de oudheid, hoewel het in de loop der jaren van uiterlijk is veranderd. Het vouwprincipe is echter altijd hetzelfde gebleven. De geschiedenis van stoelen begon in het oude Egypte en het oude Griekenland. Toentertijd was het frame van de klapstoel overwegend van hout. Het hout was veel versierd, bijvoorbeeld met dierenkoppen, deels ook verguld. Een vouwstoel van hout was een eenvoudig te gebruiken en als materiaal ideaal voor dit doel. De zitting was gemaakt van leer, andere mengsels of houten latten.
Noord-Europa heeft ook de eerste klapstoelen uitgevonden. De oudste archieven geven aan dat de eerste stoelen in deze regio in de Bronstijd zijn gebouwd.
In de Middeleeuwen beleefde de klapstoel eindelijk zijn eerste hoogtijdagen. Vooral bij religieuze ceremonies werden ze heel vaak gebruikt. Bij deze ceremonies vonden veel pausen en abten hun zitplaats, tenzij ze op een troon mochten zitten.
Het ontwerp van de stoel was vergelijkbaar in de middeleeuwen. Een klapstoel bestond alleen uit een frame en een stoel. De eerste klapstoelen met rug- en / of armleuningen zijn uitgevonden in de 15e en 16e eeuw.

Het eenvoudigste type vouwstoel wordt nog steeds gebruikt en gebouwd heden ten dage. Vooral bij kamperen, wandelen of vissen zijn deze klapstoeltjes nog steeds erg populair. Het grote voordeel is de lichtgewicht constructie. Het frame is gemaakt van lichtgewicht maar toch stevig metaal, zoals aluminium. De hoes is gemaakt van stevig en duurzaam materiaal.
Andere varianten zijn voornamelijk gemaakt van hout en ijzer. Deze worden vaak gebruikt op het terras of tuinen. Het frame is gemaakt van ijzer, de zitting en de rugleuningen zijn voorzien van houten latten. Vouwstoelen gemaakt van hout zijn zwaarder en hebben niet de typische uitstraling van een campingstoel.

Veel andere stoeltypes zijn gemaakt met hetzelfde principe. Tuinstoelen gemaakt van plastic kunnen ook worden opgevouwen, evenals ligstoelen. Ligstoelen worden overwegend op het strand gebruikt. Ze bestaan ​​uit een houten frame en een stevige stoffen hoes. Ligstoelen worden heel plat gehouden. Andere klapstoelen zijn regisseursstoelen. Zelfs een regisseurstoel moet flexibel zijn en constant van plek naar plek kunnen worden meegenomen. Regisseursstoelen zijn licht en gemakkelijk te vervoeren.