Vogel voederhuis op paal en hangend

De trekvogels zijn allang naar hun broedplaatsen in het warme zuiden gevlogen, terwijl de gedomesticeerde vogelsoorten zoals roodborstjes, mezen en mussen een lange, misschien zelfs zeer strenge winter tegemoet gaan. Dan is het moment aangebroken dat dierenliefhebbers de vogelhuisjes bestrooien met allerlei granen en zonnebloempitten zodat het de gevederde favorieten aan niets ontbreekt. Maar de schattige huisjes zijn ook het hele jaar door gewild als nestkastjes. De keuze aan vogelhuisjes is enorm – soms origineel en kleurrijk, soms eenvoudig en handig.

Vogelvoederhuis raam - 3 zuignappen - voederstation vogel - voedersilo voersilo
12,95
Esschert Design Eekhoorn - Voederhuis Naturel
13,00
Wildbird Zaadsilo Groot Discovery 36 cm
14,95
Buzzy Birds Vogelvoederhuisje - Zwart -17,5 x 26 x 17,5 cm
14,99
BODS - RAAMVOGELVOEDERHUISJE - 3 ZUIGNAPPEN - ACRYL - WATER AFVOER -...
14,99
Esschert Design Vogelvoederplek Hangend - Zwart - 19 x 19 x 23...
17,48
Wildbird Los Voederhuis - Rood Dak
21,45
Born In Sweden - Voederhuisje Raam - Transparant - 20 x 18...
22,45
Emsa Landhaus Vogelvoeder Dispenser - Antraciet
27,29
GARDEN SPIRIT Vogelvoederhuisje hangend 41 x 49 x 40 cm - Vogelhuisje
27,95
Buzzy bird voederstation - 185 cm
39,95
Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30...
51,45
Wildlife Garden Foderlada - Vogelvoederhuisje - Rood - 32 cm x 25...
57,39
Laatste update was op: september 9, 2021 12:44 pm

Vogelvoeders

Elke vogelvoeder is een geweldige manier om meer dieren in uw tuin aan te trekken. Het type voeder en de positie in de tuin zullen van invloed zijn op de wilde vogels die naar uw tuin worden aangetrokken. Het aanbieden van meer dan één vogelvoeder en vogelvoer is de beste manier om meer vogels in uw tuin te zien. We hebben een reeks zaadvoeders, pindavoeders, vetbollen, vogeltafels en vogelbaden, allemaal geschikt voor elke tuingrootte, locatie of stijl.

Vogeltafels

Vogeltafels zijn vaak het eerste dat in je opkomt als je denkt aan het voeren van vogels in de tuin. We hebben een uniek assortiment hangende vogeltafels, vrijstaande vogeltafels en vogeltafels voor wandmontage. Gebruik een Zaad mix voor tafelvoeders om vogels naar uw tuin te lokken.

Vogelbad

Water is erg belangrijk voor vogels en hun zaden kunnen erg droog zijn, dus water is belangrijk voor zowel hydratatie als hygiëne, vogels moeten hun veren erg schoon houden om te kunnen vliegen. Het hebben van een vogelbad in uw tuin is geweldig voor vogels die moeten drinken of zichzelf moeten schoonmaken.

Vogelvoerstation

Het aanbieden van een assortiment aan voer- en voersoorten is een briljante manier om een ​​breder scala aan vogels naar uw tuin te lokken. Een voerstation of paalsysteem kan meerdere voerbakken ophangen, voor niervet, vetbollen, zaden of noten, zodat alle vogels hun favoriete voedsel voor wilde vogels kunnen kiezen.

Venster Vogelvoeder

Het hebben van een raamvoeder is een geweldige manier om de dieren in het wild van dichtbij te bekijken. Raamvoeders zijn veilig voor vogels omdat ze zich op het voedsel concentreren wanneer ze naar hen toe vliegen, dus er is geen gevaar dat ze het raam raken.

Waar kan ik het beste een Vogelvoederhuisje plaatsen?

De meest voorkomende tuinvogels zijn in wezen bos soorten en ze houden er niet van om te ver van dekking af te dwalen. Als de vogels het gevoel hebben dat ze snel kunnen ontsnappen naar de omringende vegetatie in het geval dat er een roofdier verschijnt, is de kans groter dat ze de feeder gebruiken. Waar katten een probleem vormen, zal de ideale locatie laaggelegen dekking onder de voerbak vermijden, waar grondvoedende vogels op gemorst zaad kunnen foerageren, omdat dit de kans op een hinderlaag verkleint. Er zijn mensen die met succes raamvoeders gebruiken op de bovenste verdiepingen van flats in stedelijke gebieden, maar in de regel zullen volgroeide tuinen met veel dekking meer vogels aantrekken dan tuinen op nieuwe ontwikkelingen met minimale dekking.

Vogelhuisjes voor het koude seizoen

In het koude seizoen kopen veel vogelliefhebbers eten in de supermarkt om de hoek om de lokale vogels van voldoende voedsel te voorzien. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zachtvoer en graaneter. De eerstgenoemden zoals merels, roodborstjes, spreeuwen of winterkoninkjes zoeken hun voedsel voornamelijk op de grond en houden niet zo van granen. Deze dieren moeten havermout, fruit of mengvoer krijgen van een dierenwinkel. In het geval van graaneters, zoals vinken of mussen, kunnen het zonnebloempitten en hennep zijn.

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste vogel voederbak te hebben, die aan bepaalde criteria moet voldoen zodat de dieren daar ongestoord kunnen landen en eten. Er zijn zeer eenvoudige, goedkope versies, maar ook zogenaamde vogelvilla’s, waarvan sommige zelfs gelabeld zijn. De afwijkende vormgeving dient minder voor de vogels zelf dan voor de mensen die in de tuin, op het balkon of op het terras willen genieten van de mooie uitstraling van het huis. Bij de constructie van een vogelvoeder zijn verschillende aspecten van belang: Waar moet de voederplaats worden opgesteld of opgehangen? Hoeveel ruimte is hiervoor beschikbaar? Voor welke vogelsoorten moet het geschikt zijn?

Mooie voederhuizen speciaal voor vogels

Vogelhuisjes met een open constructie zijn populair, omdat ze bij hevige regen snel drogen. Ze trekken ook geen insecten aan en zijn gemakkelijk schoon te houden. Een weerbestendige coating maakt de naaldstructuur weerbestendig, zodat de bewoners er lang van kunnen profiteren. Ecologische houtverduurzamingsmiddelen zoals lijnolie of een vervuilende glazuur op waterbasis worden aanbevolen. Vogelvoeders op berkenstammen zijn erg massief. Er zijn ook goedkope hangende pop-up vogelvoeders, maar die gaan maar één winter mee. Dit is een doos van stevig karton die al gevuld is met korrels. Je breekt gewoon het voorgesneden gedeelte uit – en het voer station is klaar. Als je hem nog kleiner en vooral goedkoop wilt hebben, kun je ook foodbells kopen.

Terwijl ornithologen en andere experts nog steeds ruzie maken over het voeren in de winter van inheemse vogelsoorten – inclusief het feit dat ze een kunstmatig versterkte concurrentie vormen voor de trekvogels die verzwakt zijn door lange vluchten, is de trend om het hele jaar door te voeren, zoals populair is in de Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld. Hier moet u zelf bepalen hoe ver de vogelbescherming kan gaan door overmatig voeren. Een overdreven aanhankelijke zwerm mussen kan de vreugde van de vogelvoeder snel bederven.

Met de vogelvoeder heb je als het ware meer ontwerpvrijheid. Met de nestkasten ziet het er echter anders uit. Hier moet u precies weten welke vogels of zelfs vleermuizen u een nestplaats wilt aanbieden voordat u koopt. De constructie van een nestkast hangt ervan af.

De juiste locatie voor het vogelhuisje

Bij het ophangen of opzetten van een vogelhuisje is ook de richting van het kompas van belang. Het ingangsgat moet in de tegenovergestelde richting van de hoofd windrichting zijn. Het is het beste om de nestkast zo te plaatsen dat deze op het zuiden of zuidoosten is gericht. Dit beschermt tegen regen en bij harde wind of storm. De locatie moet ook in de schaduw zijn om te voorkomen dat de doos oververhit raakt. Struikgewas of struiken zijn niet goedkoop, omdat de vogels een vrije toegang tot de nestkast moeten hebben. Vogelhuisjes mogen vanwege het risico op verwonding geen scherpe randen hebben. Prikkeldraad ter bescherming tegen roofdieren moet absoluut worden vermeden.

Bescherming tegen roofdieren

Als de toegangsgaten van nestkasten onbeschermd zijn, kan een marter eenvoudig de kleine vogels die erin nestelen met zijn scherpe klauwen eruit trekken en ze opeten. Een nesthulp kan al snel een vogel val worden. Zorg er daarom bij het kopen voor dat er een marterbescherming aanwezig is. Deze op deze manier uitgeruste nestkasten zijn niet zo goedkoop als die met onbeschermde toegangsgaten, maar ze bieden duurzame bescherming voor het broed. Vooral de relatie tussen katten en vogels is problematisch. Hier moet u op het volgende letten bij het bevestigen van nestkasten:

Plaats 50 cm brede verdedigingsboeien of kattenriemen van plaatstaal of plastic om de boomstam; Bramenranken zijn ook mogelijk als goedkope oplossing
Hang nestkasten minimaal 2 m boven de grond, bij voorkeur vrij hangend
Plaats vogelvoeders uit de buurt van struiken en takken
Plant harpstruiken in de buurt van nestplaatsen of koop organische geurstoffen tegen de gevoelige katten- of marterneus

Het is belangrijk om het huis minimaal één keer per jaar schoon te maken. Het beste na het broedseizoen in de nazomer of herfst. Omdat er in de oude nesten niet alleen voedselresten en uitwerpselen zijn. In de broedgebieden leven ook parasieten zoals vogelvlooien, mijten en teken, die gevaarlijk zijn voor de mens. Dit doet de gezondheid van de vogels een groot plezier en vermindert hun sterfte. Reiniging mag nooit met chemische middelen gebeuren. Helder water is voldoende, dat bij sterke vervuiling wordt verrijkt met natronloog. Voordat u dit doet, moet u echter controleren of er nog een paar vogels of zelfs een slaapmuis in het nest zit.

Vogelhuisjes zijn er in alle soorten en kleuren. Je hoeft geen ornitholoog of vogelkenner te zijn om de juiste nestkast of vogelvoeder te kopen. Maar er zijn een paar criteria die in acht moeten worden genomen, vooral als het gaat om de bescherming van vogels. De belangrijkste punten zijn: weerbestendig materiaal, bescherming tegen nest roofdieren, regelmatige reiniging, optimale ligging, een aan de vogelsoort aangepaste bouwwijze, samenstelling van het voer. Om de dieren te beschermen, moet u, indien mogelijk, geen goedkope huisvesting kopen zonder marterbescherming of katten werende gordel. Vogelhuisjes zijn ook een mooi sieraad voor in de tuin. Als het op design aankomt, heb je een breed scala aan keuzes, die zouden moeten toenemen naarmate de trend van het vogelhuisje zich voortzet.

Buzzy bird voederstation - 185 cm

★★★★★
39,95  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud- 5 decoratieve haken om de feeders aan te hangen - 4 feeders - vogelbadje & voedertray
Type dierVogel
Product lengte185 cm
Product breedte85 cm
Product hoogte185 cm
MateriaalMetaal , Kunststof
Soort modelStaand
Type bevestigingLos

Decoratief voederstation met verschillende soorten voederbakjes. Snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het voederstation bevat:- 5 decoratieve haken om feeders aan te hangen- 4 feeders- vogelbadje en voedertray- grondpinDe feeder paal meet 185cm lang, en is makkelijk in elkaar te zetten.Plaats...

BODS - RAAMVOGELVOEDERHUISJE - 3 ZUIGNAPPEN - ACRYL - WATER AFVOER - VOGELHUIS - VOGELVOER - RAAM VOGELVOEDERHUISJE

★★★★★
14,99  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

VerpakkingsinhoudBubbeltjeplastic om het artikel.
Type dierVogel
Product lengte15 cm
Product breedte6 cm
Product hoogte15 cm
Gewicht167 g
KleurDoorzichtig
MateriaalPlexiglas , Kunststof
Product gewicht120 g
Soort modelHangend
Type bevestigingRaambevestiging
Verpakking breedte140 mm
Verpakking hoogte75 mm
Verpakking lengte282 mm

Specificaties:
Kleur: Transparant
Materiaal: Acryl + Plastic zuignap
Maat: Ca. 15x6.1x15.2 cm
Inhoud: Ca 300ml
In tegenstelling tot de meeste andere vogelvoeders. weerspiegeld het zicht van de vogels zodat u ongezien vogels kunt bekijken zonder dat ze wegvliegen.
De Beste Venster...

Wildbird Los Voederhuis - Rood Dak

★★★★★
21,45  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Type dierVogel
MateriaalHout
Soort modelStaand
Type bevestigingLos

Let op: dit betreft enkel het huisje, een eventuele paal dien je los aan te schaffen.Dit voederhuis van Wildbird is gemaakt van watervast en sterk larikshout. Het dak is afgewerkt met rood dakleer en beschermt het voer tegen regen en zon.Het voederhuis wordt geleverd zonder paal, deze is los te...

Esschert Design Vogelvoederplek Hangend - Zwart - 19 x 19 x 23 cm

★★★★★
17,48  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud1x Esschert Design Hangende voedertafel Antraciet/wit design
Type dierVogel
Product lengte19,3 cm
Product breedte19,1 cm
Product hoogte23,2 cm
Gewicht1 kg
KleurZwart
MateriaalMetaal
Product gewicht1 kg
Soort modelHangend
Type bevestigingMuurbevestiging
Verpakking breedte19.10 cm
Verpakking hoogte23.20 cm
Verpakking lengte19.30 cm

Deze tijdloze hangende voedertafel met strakke uitstraling biedt vogels een fijne voederplaats. Door de open structuur kunnen de vogels van alle kanten aanvliegen, en zo plaatsnemen op het voederplateau.

Emsa Landhaus Vogelvoeder Dispenser - Antraciet

★★★★★
27,29  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Type dierVogel
Product lengte15 cm
Product breedte10 cm
Product hoogte24 cm
Gewicht534 g
KleurAntraciet
MateriaalKunststof
Product gewicht0.5 g
Soort modelVoedersilo
Type bevestigingMuurbevestiging
Verpakking breedte163 mm
Verpakking hoogte113 mm
Verpakking lengte248 mm

De LANDHAUS vogelvoederautomaat is het perfecte voedingsstation voor kleine liedvogels zoals huismussen en koolmezen. Met de transparante dispenser kunt u snel het vullingsniveau controleren om er zeker van te zijn dat de vogels nooit meer eten. Afhankelijk van uw eisen kunt u de...

Wildlife Garden Foderlada - Vogelvoederhuisje - Rood - 32 cm x 25 cm x 21,5 cm

★★★★★
57,39  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

VerpakkingsinhoudVoederschuur rood
Type dierVogel
Product lengte32 cm
Product breedte25 cm
Product hoogte21,5 cm
Gewicht2041 g
KleurRood
MateriaalHout
Product gewicht2041 g
Soort modelStaand
Type bevestigingLos
Verpakking breedte26.00 cm
Verpakking hoogte23.50 cm
Verpakking lengte34.00 cm

Deze grote voederschuur geeft de mogelijkheid om verschillende soorten voer in grotere hoeveelheden aan te bieden. Tevens biedt de Foderlada van Wildlife Garden ruimte aan vele vogeltjes tegelijk dus het kan druk worden!- Exclusief paal

GARDEN SPIRIT Vogelvoederhuisje hangend 41 x 49 x 40 cm - Vogelhuisje

27,95  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud1 Stuks Garden Spirit - Vogelvoederhuisje hangend Luxe model - Vogelhuisje
Type dierVogel
Product lengte49 cm
Product breedte41 cm
Product hoogte40 cm
Gewicht650 g
KleurGrijs , Zwart
MateriaalHout
Product gewicht2300 g
Soort modelStaand en hangend
Type bevestigingBoombevestiging
Verpakking breedte40 cm
Verpakking hoogte40 cm
Verpakking lengte40 cm

Garden Spirit groot Vogelvoederhuisje zeshoekig hangend aan een ketting. Dit luxe model Vogelhuisje is geschikt voor diverse vogels. Ook grote en kleine tuinvogels vinden hier hun weg. Makkelijk op te hangen aan een stevige ketting. De afmetingen zijn 41x49x40 cm. Het dak is afgewerkt met een...

Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30 x 121 cm

★★★★★
51,45  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud1 x mooie vogelhuisje
Type dierVogel
Product lengte30 cm
Product breedte46 cm
Product hoogte121 cm
Gewicht5307 g
KleurBruin
MateriaalHout
Product gewicht4.6 kg
Soort modelStaand
Type bevestigingLos
Verpakking breedte380 mm
Verpakking hoogte124 mm
Verpakking lengte640 mm

Vogel Voederhuis Mimir, een mooi en klassiek voederhuis. Het heeft natuurlijk een dak bovenop het huis, daaronder bevindt zich een plat bakje waar iets op gelegd kan worden. Dit houten voederhuis is een mooi huis voor jouw vogel.

Wildbird Zaadsilo Groot Discovery 36 cm

★★★★★
14,95  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Type dierAlle
Product breedte14 cm
Product hoogte32,5 cm
MateriaalKunststof , Plastic
Soort modelHangend

Wildbird Zaadsilo groot Discovery is een zaadsilo waarop maar liefst 4 vogels tegelijk kunnen eten. De Wildbird Zaadsilo groot Discovery zorgt ervoor dat het voer langer vers blijft en is bovendien makkelijk te vullen en te reinigen. De Wildbird Zaadsilo groot Discovery heeft afmeting van 36...

Esschert Design Eekhoorn - Voederhuis Naturel

★★★★★
13,00  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Afmetingen12,2 x 23 cm
Gewicht712 g
KleurBeige
MateriaalHout
Product hoogte17.50 cm
Verpakking breedte185 mm
Verpakking hoogte126 mm
Verpakking lengte233 mm

Dit houten voederhuis voor de eekhoorn bevat een zinken dak, wat de levensduur van het voederhuisje zal verlengen. Eekhoorns zorgen soms voor grote ergernis door voedersilo’s kapot te maken. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door ze hun eigen voederhuisje te geven. De eekhoorn maakt zelf het...

Born In Sweden - Voederhuisje Raam - Transparant - 20 x 18 cm

★★★★★
22,45  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud1
Type dierVogel
Product lengte20 cm
Product breedte18 cm
Product hoogte18 cm
Gewicht254 g
KleurTransparant
MateriaalKunststof
Product gewicht0 kg
Soort modelHangend
Type bevestigingMuurbevestiging
Verpakking breedte139 mm
Verpakking hoogte105 mm
Verpakking lengte158 mm

Met dit leuke vogelhuisje breng je de vogels wel heel dichtbij!Het heeft namelijk een grote zuignap in het midden waarmee je het makkelijk aan het raam bevestigd.Het ontwerp van het voederhuis is zo gemaakt dat de zuignap erg veel zuigkracht heeft, waardoor het er eigenlijk bijna niet af kan...

Vogelvoederhuis raam - 3 zuignappen - voederstation vogel - voedersilo voersilo

★★★★★
12,95  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Verpakkingsinhoud1 stuks
Type dierVogel
Product lengte7 cm
Product breedte15 cm
Product hoogte15 cm
Gewicht168 g
Kleur1 stuk
Soort modelHangend
Type bevestigingRaambevestiging
Verpakking breedte162 mm
Verpakking hoogte75 mm
Verpakking lengte167 mm

Met het vogelvoederhuis doe je wilde vogels een plezier, of in de winter of in het warme seizoen. Het schattige vogelhuisje wordt met drie zuignappen heel eenvoudig aan het raam geplakt en biedt de kleine vogels een eenvoudig toegankelijke voederstation.

Ga samen met je kleine achter het...

Buzzy Birds Vogelvoederhuisje - Zwart -17,5 x 26 x 17,5 cm

★★★★★
14,99  in stock
as of september 9, 2021 12:44 pm

Features

Type dierVogel
Product lengte17,5 cm
Product breedte26 cm
Product hoogte17,5 cm
Gewicht1 g
Kleurzwart
MateriaalMetaal
Soort modelVoedersilo
Type bevestigingBoombevestiging
Verpakking breedte174 mm
Verpakking hoogte173 mm
Verpakking lengte263 mm

Speciale zaad feeder waar grote vogels niet bij kunnen.

Flakko
Logo
Shopping cart