Vogel voederhuis op paal en hangend

De trekvogels zijn allang naar hun broedplaatsen in het warme zuiden gevlogen, terwijl de gedomesticeerde vogelsoorten zoals roodborstjes, mezen en mussen een lange, misschien zelfs zeer strenge winter tegemoet gaan. Dan is het moment aangebroken dat dierenliefhebbers de vogelhuisjes bestrooien met allerlei granen en zonnebloempitten zodat het de gevederde favorieten aan niets ontbreekt. Maar de schattige huisjes zijn ook het hele jaar door gewild als nestkastjes. De keuze aan vogelhuisjes is enorm – soms origineel en kleurrijk, soms eenvoudig en handig.

Vogelvoederhuis raam - 3 zuignappen - voederstation vogel - voedersilo voersilo
13,75
BODS - RAAMVOGELVOEDERHUISJE - 3 ZUIGNAPPEN - ACRYL - WATER AFVOER -...
14,62
Esschert Design Eekhoorn - Voederhuis Naturel
14,75
Buzzy Birds Vogelvoederhuisje - Zwart -17,5 x 26 x 17,5 cm
16,95
Wildbird Zaadsilo Groot Discovery 36 cm
16,95
Esschert Design Vogelvoederplek Hangend - Zwart - 19 x 19 x 23...
22,74
Emsa Landhaus Vogelvoeder Dispenser - Antraciet
25,99
Born In Sweden - Voederhuisje Raam - Transparant - 20 x 18...
26,90
Wildbird Los Voederhuis - Rood Dak
26,95
GARDEN SPIRIT Vogelvoederhuisje hangend 41 x 49 x 40 cm - Vogelhuisje
28,00
Buzzy bird voederstation - 185 cm
39,99
Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30...
48,70
Wildlife Garden Foderlada - Vogelvoederhuisje - Rood - 32 cm x 25...
64,76
Laatste update was op: maart 4, 2023 2:00 am

Vogelvoeders

Elke vogelvoeder is een geweldige manier om meer dieren in uw tuin aan te trekken. Het type voeder en de positie in de tuin zullen van invloed zijn op de wilde vogels die naar uw tuin worden aangetrokken. Het aanbieden van meer dan één vogelvoeder en vogelvoer is de beste manier om meer vogels in uw tuin te zien. We hebben een reeks zaadvoeders, pindavoeders, vetbollen, vogeltafels en vogelbaden, allemaal geschikt voor elke tuingrootte, locatie of stijl.

Vogeltafels

Vogeltafels zijn vaak het eerste dat in je opkomt als je denkt aan het voeren van vogels in de tuin. We hebben een uniek assortiment hangende vogeltafels, vrijstaande vogeltafels en vogeltafels voor wandmontage. Gebruik een Zaad mix voor tafelvoeders om vogels naar uw tuin te lokken.

Vogelbad

Water is erg belangrijk voor vogels en hun zaden kunnen erg droog zijn, dus water is belangrijk voor zowel hydratatie als hygiëne, vogels moeten hun veren erg schoon houden om te kunnen vliegen. Het hebben van een vogelbad in uw tuin is geweldig voor vogels die moeten drinken of zichzelf moeten schoonmaken.

Vogelvoerstation

Het aanbieden van een assortiment aan voer- en voersoorten is een briljante manier om een ​​breder scala aan vogels naar uw tuin te lokken. Een voerstation of paalsysteem kan meerdere voerbakken ophangen, voor niervet, vetbollen, zaden of noten, zodat alle vogels hun favoriete voedsel voor wilde vogels kunnen kiezen.

Venster Vogelvoeder

Het hebben van een raamvoeder is een geweldige manier om de dieren in het wild van dichtbij te bekijken. Raamvoeders zijn veilig voor vogels omdat ze zich op het voedsel concentreren wanneer ze naar hen toe vliegen, dus er is geen gevaar dat ze het raam raken.

Waar kan ik het beste een Vogelvoederhuisje plaatsen?

De meest voorkomende tuinvogels zijn in wezen bos soorten en ze houden er niet van om te ver van dekking af te dwalen. Als de vogels het gevoel hebben dat ze snel kunnen ontsnappen naar de omringende vegetatie in het geval dat er een roofdier verschijnt, is de kans groter dat ze de feeder gebruiken. Waar katten een probleem vormen, zal de ideale locatie laaggelegen dekking onder de voerbak vermijden, waar grondvoedende vogels op gemorst zaad kunnen foerageren, omdat dit de kans op een hinderlaag verkleint. Er zijn mensen die met succes raamvoeders gebruiken op de bovenste verdiepingen van flats in stedelijke gebieden, maar in de regel zullen volgroeide tuinen met veel dekking meer vogels aantrekken dan tuinen op nieuwe ontwikkelingen met minimale dekking.

Vogelhuisjes voor het koude seizoen

In het koude seizoen kopen veel vogelliefhebbers eten in de supermarkt om de hoek om de lokale vogels van voldoende voedsel te voorzien. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zachtvoer en graaneter. De eerstgenoemden zoals merels, roodborstjes, spreeuwen of winterkoninkjes zoeken hun voedsel voornamelijk op de grond en houden niet zo van granen. Deze dieren moeten havermout, fruit of mengvoer krijgen van een dierenwinkel. In het geval van graaneters, zoals vinken of mussen, kunnen het zonnebloempitten en hennep zijn.

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste vogel voederbak te hebben, die aan bepaalde criteria moet voldoen zodat de dieren daar ongestoord kunnen landen en eten. Er zijn zeer eenvoudige, goedkope versies, maar ook zogenaamde vogelvilla’s, waarvan sommige zelfs gelabeld zijn. De afwijkende vormgeving dient minder voor de vogels zelf dan voor de mensen die in de tuin, op het balkon of op het terras willen genieten van de mooie uitstraling van het huis. Bij de constructie van een vogelvoeder zijn verschillende aspecten van belang: Waar moet de voederplaats worden opgesteld of opgehangen? Hoeveel ruimte is hiervoor beschikbaar? Voor welke vogelsoorten moet het geschikt zijn?

Mooie voederhuizen speciaal voor vogels

Vogelhuisjes met een open constructie zijn populair, omdat ze bij hevige regen snel drogen. Ze trekken ook geen insecten aan en zijn gemakkelijk schoon te houden. Een weerbestendige coating maakt de naaldstructuur weerbestendig, zodat de bewoners er lang van kunnen profiteren. Ecologische houtverduurzamingsmiddelen zoals lijnolie of een vervuilende glazuur op waterbasis worden aanbevolen. Vogelvoeders op berkenstammen zijn erg massief. Er zijn ook goedkope hangende pop-up vogelvoeders, maar die gaan maar één winter mee. Dit is een doos van stevig karton die al gevuld is met korrels. Je breekt gewoon het voorgesneden gedeelte uit – en het voer station is klaar. Als je hem nog kleiner en vooral goedkoop wilt hebben, kun je ook foodbells kopen.

Terwijl ornithologen en andere experts nog steeds ruzie maken over het voeren in de winter van inheemse vogelsoorten – inclusief het feit dat ze een kunstmatig versterkte concurrentie vormen voor de trekvogels die verzwakt zijn door lange vluchten, is de trend om het hele jaar door te voeren, zoals populair is in de Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld. Hier moet u zelf bepalen hoe ver de vogelbescherming kan gaan door overmatig voeren. Een overdreven aanhankelijke zwerm mussen kan de vreugde van de vogelvoeder snel bederven.

Met de vogelvoeder heb je als het ware meer ontwerpvrijheid. Met de nestkasten ziet het er echter anders uit. Hier moet u precies weten welke vogels of zelfs vleermuizen u een nestplaats wilt aanbieden voordat u koopt. De constructie van een nestkast hangt ervan af.

De juiste locatie voor het vogelhuisje

Bij het ophangen of opzetten van een vogelhuisje is ook de richting van het kompas van belang. Het ingangsgat moet in de tegenovergestelde richting van de hoofd windrichting zijn. Het is het beste om de nestkast zo te plaatsen dat deze op het zuiden of zuidoosten is gericht. Dit beschermt tegen regen en bij harde wind of storm. De locatie moet ook in de schaduw zijn om te voorkomen dat de doos oververhit raakt. Struikgewas of struiken zijn niet goedkoop, omdat de vogels een vrije toegang tot de nestkast moeten hebben. Vogelhuisjes mogen vanwege het risico op verwonding geen scherpe randen hebben. Prikkeldraad ter bescherming tegen roofdieren moet absoluut worden vermeden.

Bescherming tegen roofdieren

Als de toegangsgaten van nestkasten onbeschermd zijn, kan een marter eenvoudig de kleine vogels die erin nestelen met zijn scherpe klauwen eruit trekken en ze opeten. Een nesthulp kan al snel een vogel val worden. Zorg er daarom bij het kopen voor dat er een marterbescherming aanwezig is. Deze op deze manier uitgeruste nestkasten zijn niet zo goedkoop als die met onbeschermde toegangsgaten, maar ze bieden duurzame bescherming voor het broed. Vooral de relatie tussen katten en vogels is problematisch. Hier moet u op het volgende letten bij het bevestigen van nestkasten:

Plaats 50 cm brede verdedigingsboeien of kattenriemen van plaatstaal of plastic om de boomstam; Bramenranken zijn ook mogelijk als goedkope oplossing
Hang nestkasten minimaal 2 m boven de grond, bij voorkeur vrij hangend
Plaats vogelvoeders uit de buurt van struiken en takken
Plant harpstruiken in de buurt van nestplaatsen of koop organische geurstoffen tegen de gevoelige katten- of marterneus

Het is belangrijk om het huis minimaal één keer per jaar schoon te maken. Het beste na het broedseizoen in de nazomer of herfst. Omdat er in de oude nesten niet alleen voedselresten en uitwerpselen zijn. In de broedgebieden leven ook parasieten zoals vogelvlooien, mijten en teken, die gevaarlijk zijn voor de mens. Dit doet de gezondheid van de vogels een groot plezier en vermindert hun sterfte. Reiniging mag nooit met chemische middelen gebeuren. Helder water is voldoende, dat bij sterke vervuiling wordt verrijkt met natronloog. Voordat u dit doet, moet u echter controleren of er nog een paar vogels of zelfs een slaapmuis in het nest zit.

Vogelhuisjes zijn er in alle soorten en kleuren. Je hoeft geen ornitholoog of vogelkenner te zijn om de juiste nestkast of vogelvoeder te kopen. Maar er zijn een paar criteria die in acht moeten worden genomen, vooral als het gaat om de bescherming van vogels. De belangrijkste punten zijn: weerbestendig materiaal, bescherming tegen nest roofdieren, regelmatige reiniging, optimale ligging, een aan de vogelsoort aangepaste bouwwijze, samenstelling van het voer. Om de dieren te beschermen, moet u, indien mogelijk, geen goedkope huisvesting kopen zonder marterbescherming of katten werende gordel. Vogelhuisjes zijn ook een mooi sieraad voor in de tuin. Als het op design aankomt, heb je een breed scala aan keuzes, die zouden moeten toenemen naarmate de trend van het vogelhuisje zich voortzet.

Buzzy bird voederstation - 185 cm

★★★★★
39,99  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud - 5 decoratieve haken om de feeders aan te hangen - 4 feeders - vogelbadje & voedertray
Type dier Vogel
Product lengte 185 cm
Product breedte 85 cm
Product hoogte 185 cm
Materiaal Metaal , Kunststof
Soort model Staand
Type bevestiging Los

Decoratief voederstation met verschillende soorten voederbakjes. Snel en eenvoudig in elkaar te zetten. Het voederstation bevat:- 5 decoratieve haken om feeders aan te hangen- 4 feeders- vogelbadje en voedertray- grondpinDe feeder paal meet 185cm lang, en is makkelijk in elkaar te zetten.Plaats...

BODS - RAAMVOGELVOEDERHUISJE - 3 ZUIGNAPPEN - ACRYL - WATER AFVOER - VOGELHUIS - VOGELVOER - RAAM VOGELVOEDERHUISJE

★★★★★
14,62  out of stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud Bubbeltjeplastic om het artikel.
Type dier Vogel
Product lengte 15 cm
Product breedte 6 cm
Product hoogte 15 cm
Gewicht 167 g
Kleur Doorzichtig
Materiaal Plexiglas , Kunststof
Product gewicht 120 g
Soort model Hangend
Type bevestiging Raambevestiging
Verpakking breedte 140 mm
Verpakking hoogte 75 mm
Verpakking lengte 282 mm

Specificaties:
Kleur: Transparant
Materiaal: Acryl + Plastic zuignap
Maat: Ca. 15x6.1x15.2 cm
Inhoud: Ca 300ml
In tegenstelling tot de meeste andere vogelvoeders. weerspiegeld het zicht van de vogels zodat u ongezien vogels kunt bekijken zonder dat ze wegvliegen.
De Beste Venster...

Wildbird Los Voederhuis - Rood Dak

★★★★★
26,95  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Type dier Vogel
Materiaal Hout
Soort model Staand
Type bevestiging Los

Let op: dit betreft enkel het huisje, een eventuele paal dien je los aan te schaffen.Dit voederhuis van Wildbird is gemaakt van watervast en sterk larikshout. Het dak is afgewerkt met rood dakleer en beschermt het voer tegen regen en zon.Het voederhuis wordt geleverd zonder paal, deze is los te...

Esschert Design Vogelvoederplek Hangend - Zwart - 19 x 19 x 23 cm

★★★★★
22,74  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud 1x Esschert Design Hangende voedertafel Antraciet/wit design
Type dier Vogel
Product lengte 19,3 cm
Product breedte 19,1 cm
Product hoogte 23,2 cm
Gewicht 1 kg
Kleur Zwart
Materiaal Metaal
Product gewicht 1 kg
Soort model Hangend
Type bevestiging Muurbevestiging
Verpakking breedte 19.10 cm
Verpakking hoogte 23.20 cm
Verpakking lengte 19.30 cm

Deze tijdloze hangende voedertafel met strakke uitstraling biedt vogels een fijne voederplaats. Door de open structuur kunnen de vogels van alle kanten aanvliegen, en zo plaatsnemen op het voederplateau.

Emsa Landhaus Vogelvoeder Dispenser - Antraciet

★★★★★
25,99  out of stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Type dier Vogel
Product lengte 15 cm
Product breedte 10 cm
Product hoogte 24 cm
Gewicht 534 g
Kleur Antraciet
Materiaal Kunststof
Product gewicht 0.5 g
Soort model Voedersilo
Type bevestiging Muurbevestiging
Verpakking breedte 163 mm
Verpakking hoogte 113 mm
Verpakking lengte 248 mm

De LANDHAUS vogelvoederautomaat is het perfecte voedingsstation voor kleine liedvogels zoals huismussen en koolmezen. Met de transparante dispenser kunt u snel het vullingsniveau controleren om er zeker van te zijn dat de vogels nooit meer eten. Afhankelijk van uw eisen kunt u de...

Wildlife Garden Foderlada - Vogelvoederhuisje - Rood - 32 cm x 25 cm x 21,5 cm

★★★★★
64,76  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud Voederschuur rood
Type dier Vogel
Product lengte 32 cm
Product breedte 25 cm
Product hoogte 21,5 cm
Gewicht 2041 g
Kleur Rood
Materiaal Hout
Product gewicht 2041 g
Soort model Staand
Type bevestiging Los
Verpakking breedte 26.00 cm
Verpakking hoogte 23.50 cm
Verpakking lengte 34.00 cm

Deze grote voederschuur geeft de mogelijkheid om verschillende soorten voer in grotere hoeveelheden aan te bieden. Tevens biedt de Foderlada van Wildlife Garden ruimte aan vele vogeltjes tegelijk dus het kan druk worden!- Exclusief paal

GARDEN SPIRIT Vogelvoederhuisje hangend 41 x 49 x 40 cm - Vogelhuisje

28,00  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud 1 Stuks Garden Spirit - Vogelvoederhuisje hangend Luxe model - Vogelhuisje
Type dier Vogel
Product lengte 49 cm
Product breedte 41 cm
Product hoogte 40 cm
Gewicht 650 g
Kleur Grijs , Zwart
Materiaal Hout
Product gewicht 2300 g
Soort model Staand en hangend
Type bevestiging Boombevestiging
Verpakking breedte 40 cm
Verpakking hoogte 40 cm
Verpakking lengte 40 cm

Garden Spirit groot Vogelvoederhuisje zeshoekig hangend aan een ketting. Dit luxe model Vogelhuisje is geschikt voor diverse vogels. Ook grote en kleine tuinvogels vinden hier hun weg. Makkelijk op te hangen aan een stevige ketting. De afmetingen zijn 41x49x40 cm. Het dak is afgewerkt met een...

Karlie Flamingo Mimir - Vogelvoederhuis - Bruin/ Groen - 46 x 30 x 121 cm

★★★★★
48,70  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud 1 x mooie vogelhuisje
Type dier Vogel
Product lengte 30 cm
Product breedte 46 cm
Product hoogte 121 cm
Gewicht 5307 g
Kleur Bruin
Materiaal Hout
Product gewicht 4.6 kg
Soort model Staand
Type bevestiging Los
Verpakking breedte 380 mm
Verpakking hoogte 124 mm
Verpakking lengte 640 mm

Vogel Voederhuis Mimir, een mooi en klassiek voederhuis. Het heeft natuurlijk een dak bovenop het huis, daaronder bevindt zich een plat bakje waar iets op gelegd kan worden. Dit houten voederhuis is een mooi huis voor jouw vogel.

Wildbird Zaadsilo Groot Discovery 36 cm

★★★★★
16,95  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Type dier Alle
Product breedte 14 cm
Product hoogte 32,5 cm
Materiaal Kunststof , Plastic
Soort model Hangend

Wildbird Zaadsilo groot Discovery is een zaadsilo waarop maar liefst 4 vogels tegelijk kunnen eten. De Wildbird Zaadsilo groot Discovery zorgt ervoor dat het voer langer vers blijft en is bovendien makkelijk te vullen en te reinigen. De Wildbird Zaadsilo groot Discovery heeft afmeting van 36...

Esschert Design Eekhoorn - Voederhuis Naturel

★★★★★
14,75  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Afmetingen 12,2 x 23 cm
Gewicht 712 g
Kleur Beige
Materiaal Hout
Product hoogte 17.50 cm
Verpakking breedte 185 mm
Verpakking hoogte 126 mm
Verpakking lengte 233 mm

Dit houten voederhuis voor de eekhoorn bevat een zinken dak, wat de levensduur van het voederhuisje zal verlengen. Eekhoorns zorgen soms voor grote ergernis door voedersilo’s kapot te maken. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door ze hun eigen voederhuisje te geven. De eekhoorn maakt zelf het...

Born In Sweden - Voederhuisje Raam - Transparant - 20 x 18 cm

★★★★★
26,90  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud 1
Type dier Vogel
Product lengte 20 cm
Product breedte 18 cm
Product hoogte 18 cm
Gewicht 254 g
Kleur Transparant
Materiaal Kunststof
Product gewicht 0 kg
Soort model Hangend
Type bevestiging Muurbevestiging
Verpakking breedte 139 mm
Verpakking hoogte 105 mm
Verpakking lengte 158 mm

Met dit leuke vogelhuisje breng je de vogels wel heel dichtbij!Het heeft namelijk een grote zuignap in het midden waarmee je het makkelijk aan het raam bevestigd.Het ontwerp van het voederhuis is zo gemaakt dat de zuignap erg veel zuigkracht heeft, waardoor het er eigenlijk bijna niet af kan...

Vogelvoederhuis raam - 3 zuignappen - voederstation vogel - voedersilo voersilo

★★★★★
13,75  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Verpakkingsinhoud 1 stuks
Type dier Vogel
Product lengte 7 cm
Product breedte 15 cm
Product hoogte 15 cm
Gewicht 168 g
Kleur 1 stuk
Soort model Hangend
Type bevestiging Raambevestiging
Verpakking breedte 162 mm
Verpakking hoogte 75 mm
Verpakking lengte 167 mm

Met het vogelvoederhuis doe je wilde vogels een plezier, of in de winter of in het warme seizoen. Het schattige vogelhuisje wordt met drie zuignappen heel eenvoudig aan het raam geplakt en biedt de kleine vogels een eenvoudig toegankelijke voederstation.

Ga samen met je kleine achter het...

Buzzy Birds Vogelvoederhuisje - Zwart -17,5 x 26 x 17,5 cm

★★★★★
16,95  in stock
as of maart 4, 2023 2:00 am

Features

Type dier Vogel
Product lengte 17,5 cm
Product breedte 26 cm
Product hoogte 17,5 cm
Gewicht 1 g
Kleur zwart
Materiaal Metaal
Soort model Voedersilo
Type bevestiging Boombevestiging
Verpakking breedte 174 mm
Verpakking hoogte 173 mm
Verpakking lengte 263 mm

Speciale zaad feeder waar grote vogels niet bij kunnen.

Flakko
Logo
Shopping cart