Vacuüm Sealer voor de keuken, deze zijn goed

Op dit moment worstelen we met stijgende voedselprijzen. Helaas is er vaak het probleem dat voedingsmiddelen niet volledig worden opgebruikt en dan vaak in de vuilnis belanden. Dit werpt de vraag op: hoe kun je het voedsel het beste vers houden?

Dit probleem wordt opgelost door een vacuüm sealer. Voedsel blijft langer vers en bovendien wordt vriezer branden effectief voorkomen. De houdbaarheid van voedsel kan worden verhoogd door het vacuüm trekken met 5 tot 10 keer. Bovendien gaan aromastoffen aanzienlijk langer mee dankzij het proces. Het is dus verrassend goed voor de opslag van koffie of truffels.
Ook voor het marineren van voedsel is een vacuüm machine ideaal. In plaats van het eten van de vis of het vlees, sluit u het voedsel eenvoudig af met de marinade met een vacuüm apparaat. Dus dit kan sneller in het vlees worden gevoerd.
Een vacuüm sealer is ook een essentieel onderdeel van de sous vide kookmethode. Het voedsel moet onder vacuüm worden verpakt en dan voorzichtig worden gekookt bij lage temperaturen.

 

Foodsaver Vacumeermachine V2860

149.00
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

Foodsaver TopLine vol automatiche vacuumsysteem RVS aansluitpunt voor vacumeerbus afmeting: 10.5x42.5x28cmgewicht: 3.6 kilo Op een veilige en eenvoudige wijze kan voedsel langer bewaard blijven. Door lucht aan voedsel te ontrekken blijven smaak en versheidvoor weken, maanden en soms...

FoodSaver Profi Vacumeerapparaat FSV005

174.98
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

Vacumeren gaat gemakkelijk met de apparatuur van FoodSaver. De Profi FSV005 is een luxe vacumeerapparaat met een tal van functies die goed van pas zullen komen wanneer je je etenswaren luchtdicht wilt verpakken om te marineren of om ze langer houdbaar te maken.Met het Foodsaver FSV005...

Princess 492967 - Vacumeermachine

59.00
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

Luxe vacuümsealer om je etenswaren vacuüm verpakt te bewaren. Trekt de zak met etenswaren vacuüm en sluit deze daarna automatisch hermetisch af. Compleet met 10 kwaliteit vacuümzakken met een formaat van 22 x 30 cm. De vacuümzakken zijn geschikt voor de vriezer, de magnetron en om in kokend...

SOLIS Vac Premium - Type - 574 - Vacumeermachine

129.00
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

Deze solide volautomatische vacumeermachine is geschikt voor droge, vochtige én kwetsbare levensmiddelen en is mede dankzij de efficiënte Pulse functie een ware verrijking in iedere (hobby) keuken.Vacumeer al uw voedingsmiddelen De SOLIS Vac Premium is een volautomatische vacuümmachine met een...

Bestron DBS827 - Vacuümmachine

35.99
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

De Bestron DBS827 sealer verpakt al uw voedingsmiddelen luchtdicht. Het folielasapparaat is geschikt voor diverse maten foliezakjes en je kunt het heel eenvoudig bedienen. Voor het luchtdicht verpakken van levensmiddelen. Tevens heeft de Bestron folielasapparaat een zeer gunstige...

SOLIS Vac Prestige - Type - 575 - Vacumeermachine

199.00
Last update was in: juli 23, 2018 7:04 am

Dit royaal uitgeruste volautomatische vacuümsysteem is geschikt voor nagenoeg alle levensmiddelen en is dankzij de innovatieve marineerfunctie perfect voor iedere barbecue- en hobbychef.Veelzijdig en vriendelijk in gebruikDe SOLIS Vac Prestige is een solide, volautomatische vacuümmachine met de...

 

Dit is hoe een vacuüm sealer werkt

Een vacuüm machine verpakt voedsel en andere bederfelijke producten vacuüm in speciale zakken. Tijdens dit proces wordt een vacuüm gecreëerd, dwz alle lucht wordt uit de zak getrokken zodat deze strak tegen het voedsel rust. Op deze manier komt er weinig zuurstof naar het product en het veroudering- en afbraakproces van het voedsel wordt aanzienlijk vertraagd. Het gevolg is dat het voedsel langer meegaat en meer aroma’s krijgt.

De plastic zak wordt luchtdicht afgesloten na het proces. De zak is voorzien van een las. Afhankelijk van de kwaliteit van de vacuüm sealer, wordt een enkele, dubbele of zelfs drievoudige las gemaakt. Om het product later te consumeren, moet de zak opengesneden worden, dus deze zijn niet herbruikbaar. Als alternatief kan ook een speciale houder worden gebruikt. Dit is dan herbruikbaar, maar niet geschikt voor de sous vide keuken.

De meeste vacuümsealers werken volledig automatisch. Het vacuümproces en het lassen, met een enkele of dubbele las, worden achtereenvolgens door de vacuüm machine zelf uitgevoerd. Betere vacuüm sealers hebben ook een stopfunctie. Hiermee is het mogelijk om kwetsbaar voedsel te bewerken zonder ze te verpletteren.

 

De kwaliteit van de vacuüm zak is belangrijk

Tijdens ons onderzoek hebben we gemerkt dat het niet noodzakelijk de machine is die verantwoordelijk is als de lucht niet op de juiste manier wordt aangezogen. Ook is de keuze van de foliezak van cruciaal belang om een redelijk vacuüm te garanderen. Om deze reden doen fabrikanten van vacuüm afdichters aanbevelingen voor het gebruik van foliezakken. Vaak wordt er natuurlijk een apart product geadverteerd. Dit hoeft echter niet per se de beste keuze te zijn in termen van prijs / prestatie. Het is de moeite waard om te experimenteren om het perfecte zakje te vinden.
Natuurlijk moet aandacht worden besteed aan het type vacuümzak of folierollen dat vereist is. De vacuümapparatuur maakt fundamenteel onderscheid tussen de externe vacuümapparatuur en de kamer vacuümapparatuur.

Waar moet bij het kopen rekening mee worden gehouden?

Zuigkracht / wattage: voor een goed vacuüm is een hoge zuigkracht erg belangrijk. Het moet minstens rond de 100 Watt zijn.
Lasnaad: een dubbele las geeft een beetje meer zekerheid. Maar goede sealers zijn ook verkrijgbaar met slechts een eenvoudige las.
Vloeistofsnijder: belangrijk bij het vacuüm zuigen van vloeibaar voedsel. Deze komen dus niet in het interieur van de apparaten.
Drukregeling: goede apparatuur regelt de druk met een druk op de knop. Vooral belangrijk voor voedingsmiddelen die niet mogen worden geplet (zoals fruit).
Oververhittingsbeveiliging: meestal standaard voor de apparaten. Zorg ervoor dat het apparaat niet stuk gaat door de hitte tijdens het zuigen. Schakel het apparaat een paar minuten uit om het af te koelen.
Gebruiksmogelijkheden: Hoe eenvoudiger, hoe beter.
Kwaliteit en prijs: hier telt vaak: hoe duurder het apparaat, hoe hoger de kwaliteit. Maar er zijn ook goedkope apparaten, die overtuigen door een geweldige prijs-prestatieverhouding.

Deze voordelen hebben vacuüm apparaten

Bewaar restjes in een aromatische verpakking
Smaakstoffen worden bewaard door het zuigen. Dus je eten smaakt zelfs na het invriezen zoals gewenst.
Verhoog de houdbaarheid van voedsel
Vacuüm zuigen kan de houdbaarheid van voedingsmiddelen tot tien keer verhogen.
Gebruik uw opslagruimte effectief