Tuinhuis met overkapping, goedkoop en modern

Tuinhuizen zijn veelzijdige accommodaties of zelfs kleine recreatieve oases in uw eigen tuin: ze dienen als ideale opslagplaats voor grasmaaiers, tuingereedschap, tuinmeubel sets of bloembollen. Bovendien zijn de huisjes op uw land ideaal als een gezellig gastenverblijf of bieden ze u de mogelijkheid om de zomer in uw eigen tuin door te brengen. Veel tuinhuizen kunnen ook worden gebruikt als een kleine feestlocatie.

De populaire huisjes in de tuin zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en bouwmethoden: of als een kleine tuinkast, praktische gereedschapsschuur, barbecue hut of ruime blokhut met verschillende kamers en een terras.

Kortom, de afmetingen van het tuinhuis volgt de ruimte in de tuin. Neem naast uw eigen ideeën ook de lokale voorschriften in acht: kleine hutten zijn meestal niet onderworpen aan enige vereisten, maar vooral voor grotere gebouwen of zelfs bouwlocaties die dicht bij andere eigendomsgrenzen liggen, gelden bepaalde marginale afstandsregels.

Daarnaast vindt u tuinhuisjes in verschillende uitvoeringen en vormen, zodat deze perfect in de stijl van uw tuin passen. Omdat de gebouwen het hele jaar door in de buitenlucht staan, zijn ze gemaakt van robuuste en weerbestendige materialen.

Welke verschillende varianten zijn er beschikbaar in de handel en op welke criteria moet u letten bij de selectie, wij hebben deze hieronder enkele adviezen voor u verzameld.

 

Tuinhuis/Blokhut Fonteyn Annebeth platdak Hogedruk geimpregneerd 480x240 cm

1,549.00
TradetrackerProducts fonteyn.nl
Last update was in: mei 30, 2018 9:28 am

Fonteyn Blokhut Lisette 720 x 360 cm Lessenaar dak Hogedruk Geimpregneerd

1,999.00
TradetrackerProducts fonteyn.nl
Last update was in: mei 30, 2018 9:28 am

 

 

Een tuinhuis kopen

Om u te helpen bij het vinden van uw ideale tuinhuis, ondersteunen wij u bij uw selectie. In onze inkoopadviseur hebben we belangrijke criteria samengevat voor de aankoop van een tuinhuisje voor u.

Houd rekening met de volgende koop kritische aspecten bij het aanschaffen van een ideaal tuinhuis:

Voor verschillende toepassingen zijn er bijpassende tuinschuurtypes en -ontwerpen.
Tuinhuizen, die u ook als gastenverblijf gebruikt, zijn meestal ruim en dankzij solide bouwmaterialen robuust en goed geïsoleerd. Als u tuingereedschap alleen wilt opbergen, zijn er kleinere varianten.

Tuinhuizen staan het hele jaar door buiten.
Weerbestendige materialen garanderen een lange levensduur van het tuinhuis. Als het is gemaakt van speciaal behandeld materiaal, is de onderhoudsinspanning lager.

Goed doordacht is al half gebouwd – kies van tevoren een geschikte locatie.
Bouwwetgeving en marginale afstandsvoorschriften moeten zorgvuldig worden overwogen. Besteed aandacht aan de juiste afmetingen. Vooral voor grotere gebouwen is een fundament onmisbaar.

back to menu ↑

Tuinhuis modellen

Tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materialen en met verschillende apparatuur. Individuele producttypes verschillen in wat u voornamelijk kunt gebruiken in uw tuin.

Tuinhuizen zijn relatief ruim en hebben meestal ramen. Ze bestaan meestal uit massieve bouwmaterialen. De huizen zijn daarom geschikt als tijdelijke woonkamer of lounge.
Schuren bieden voldoende ruimte voor grasmaaiers of fietsen. De huizen hebben vaak een kleinere wanddikte en hebben vaak ook geen ramen.
Kunststof tuinhuizen worden voornamelijk gebruikt om kleinere tuingereedschap op te slaan. Hun voetafdruk is meestal klein, ze zijn raamloos en gemaakt van lichtere materialen zoals vellen of plastic.
Kraampjes zijn kleine huisjes met een winkelluik aan de voorkant. Ze worden niet alleen in de tuin gebruikt, maar ook op markten bijvoorbeeld.

Tuinhuizen zijn kleine gebouwen of gesloten kamers, dus ze bestaan uit 4 muren en 1 dak. Ze verschillen fundamenteel van prieeltjes of paviljoens, die meestal niet gesloten maar gedeeltelijk open gebouwen zijn. Bovendien worden ze vooral gebruikt voor de opslag van tuingereedschap of als accommodatie en zijn ze meestal niet geschikt als kassen.

Tuinhuizen in klassieke zin zijn solide gebouwen: ze zijn gemaakt van robuuste materialen zoals hout en hebben een solide dak. Gedeeltelijk zijn de muren versterkt, wat betekent dat de gebouwen niet te snel afkoelen, zelfs niet bij lagere temperaturen. De structuur is daarom iets complexer. Deze tuinhuizen hebben meestal grote afmetingen, sommige zelfs afzonderlijke kamers. Ze zijn in principe uitgerust met toegangsdeuren en ramen.

Ze zijn beschikbaar afhankelijk van de grootte en apparatuur in verschillende prijsklassen tussen 500-20.000 €.

Schuren, gewoonlijk voor de opslag van gereedschap en materialen, zijn kleine gebouwen gemaakt van eenvoudige houten planken of metalen platen. Ze hebben een eenvoudig dak en een eenvoudige vloer. U kunt deze huizen dus ongecompliceerd opzetten.

In de regel is er slechts 1 ruimte met een andere grootte van de vloeroppervlakte. De schuren hebben meestal brede toegang of schuifdeuren, sommige zelfs poorten, zelden hebben ze ramen. Schuren zijn geschikt als opbergruimte voor verschillende tuinuitrusting, apparaten of fietsen. Afhankelijk van de grootte en het materiaal is een gereedschapsschuur beschikbaar voor prijzen van € 160 tot 11.000.

back to menu ↑

Welk hout voor het tuinhuis?

Hout is een ideaal, ecologisch en gezond bouwmateriaal voor een tuinhuisje, omdat:

Hout kan worden verwerkt zonder het gebruik van verontreinigende stoffen
Het houten tuinhuis heeft een hoge thermische isolatie
Het is zeer duurzaam
Hout straalt warmte uit
Het hout voor de tuinhuisjes is meestal afkomstig van de lokale bosbouw, die duurzaam wordt beheerd vanuit ecologisch oogpunt
Hout kan individueel in de gewenste kleuren worden geverfd

Houten tuinhuizen zijn meestal gemaakt van naaldhout zoals sparren of lariksen, aangezien deze houtsoorten heel gebruikelijk zijn in de lokale bossen en snel groeien.
Ze zijn relatief rijk aan hars en daarom weerbestendig.
Hardhout zoals beuk of es kan ook worden gebruikt om tuinhuisjes te bouwen, maar is een stuk duurder vanwege hun lagere incidentie. De meeste tuinhuisjes zijn daarom gemaakt van massief hout zoals vurenhout, omdat dit hout bijzonder goed presteert in prijsvergelijking en in termen van kwaliteit. maar geldt voor alle tuinhuisjes van hout: De zorg is belangrijk.
Dat de schuur niet verkleuren of vormen vanwege schimmel vocht, moeten de houten tuinhuisje worden behandeld met een verduurzamingsmiddel om bescherming voor het eerste gebruik.
Vooral belangrijk: verf altijd precies alle raam- en deurkozijnen, zowel binnen als buiten, anders kan het hout na verloop van tijd kromtrekken. Voor degenen die willen ontspannen in het tuinhuis, biedt men ook voor geïmpregneerde houten tuinhuizen.