Thermoskan kopen, dit zijn de mooiste design modellen

Thermosflessen – onderweg verwarmen.

In de winter blijft onze een hete thee warm, in de zomer verfrist ons een koude limonade. Om ervoor te zorgen dat de dranken zo lang mogelijk warm of koud blijven, is een thermoskan of thermosfles een zeer goede keuze.
Er zijn twee varianten van thermosflessen. Aan de ene kant bevindt zich een glazen inzetstuk in een buitenste behuizing, die wordt gescheiden door een vacuüm. Aan de andere kant zijn er dubbelwandige roestvrijstalen varianten. Beide wanden zijn ook van elkaar geïsoleerd door een vacuüm. Een luchtledige ruimte (vacuüm) heeft de eigenschap zeer slecht warmte en koude te geleiden en is daarom perfect geschikt als isolator. In thermoskannen kunt u zowel warme als koude soepen drinken of gewoon warm water om onderweg koffie of een zak voedsel te bereiden. Voor buitengebruik zijn er bijzonder lichte thermosflessen in verschillende maten die gemakkelijk in elke zijvak van uw rugzak passen.

In de zomer verlang je naar koude dranken, in de winter naar iets warms. Hoe handig is een container die zowel koude ijsthee uit de koelkast als warme thee of koffie op hoge temperatuur kan bewaren: de thermoskan. Het is geschikt voor gebruik onderweg, maar kan ook thuis of op kantoor worden gebruikt.

Waar de thermoskan haar naam aan ontleende

Op basis van het werk van de fysicus en chemicus Sir James Dewar en professor Adolf Ferdinand ontwikkelde Reinhold Burger de eerste kan, die hij op 1.10.1903 patenteerde. Ondanks de overtuigende slogan houdt het koud, houdt het warm – zonder vuur, zonder ijs, kon hij zijn product niet op de markt brengen en verkocht hij het patent aan de Thermos AG, die de thermoskan de naam Thermos gaf en dit sinds 1920, ten slotte vanwege zijn economisch succes seriematig geproduceerd. Ondertussen worden de praktische producten van vele andere fabrikanten op de markt gebracht.

Welke thermoskannen kun je kopen?

Een thermoskan kan zowel voor koude als voor hete vloeistoffen worden gebruikt. In de dubbelwandige modellen is er een vacuüm tussen de binnen- en buitenmuur, wat bijdraagt ​​aan het vertragen van de temperatuurverandering van de vloeistof.

Als u tijdens het reizen of sporten geen koffie of thee wilt missen, is een vacuümfles met een klein volume nuttig. De meeste vacuümflessen zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een geïntegreerde drinkbeker. Hun kenmerkende eigenschap is de slanke vorm, zodat ze zo ruimtebesparend mogelijk kunnen worden getransporteerd.

Als je je vers gezette koffie of thee wilt drinken op weg naar je werk of naar de school, dan kun je het beste een geïsoleerde beker gebruiken.

Niet bedoeld voor reizen, maar voor gebruik op kantoor, thuis of in de tuin, is de vacuümkan. Het is meestal uitgerust met een handvat en heeft – in tegenstelling tot de vacuümfles – meestal een bolvormige vorm.

Wat zijn de verschillen tussen de modellen?

Voordat u koopt, moet u overwegen welke capaciteit de thermoskan moet hebben. Modellen met een capaciteit van 1 tot 1,5 liter zijn bijzonder populair en geschikt voor thuis of op kantoor.

Thermosflessen kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Roestvrijstalen modellen zijn stabiel en onbreekbaar. In tegenstelling tot kunststof kan dit materiaal niet zo snel verslijten. Daarom zijn roestvrijstalen thermoskannen bijzonder duurzaam. Kunststof modellen scoren met een laag gewicht en hebben meestal een binnenbak gemaakt van glas. Glas heeft betere isolerende eigenschappen dan roestvrij staal en kan daarom de vloeistof langer warm of koud houden. Als een plastic kan met een glazen inzetstuk naar beneden valt, kan het glas snel breken. Terwijl roestvrij staal er eenvoudig en elegant uitziet, kunt u bij kunststofmodellen kiezen uit een breed scala aan kleuren en patronen. In het geval van plastic geïsoleerde kannen, moet ervoor worden gezorgd dat ze geen stoffen bevatten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Als u van thee en koffie houdt, zou u een geïsoleerde kruik voor beide hete dranken moeten kopen. Omdat de kannen de koffiesmaak na verloop van tijd kunnen overnemen, zodat het aroma van een kruidenthee of een groene thee bedorven is.