Siliconen Ovenhandschoenen, deze ovenwanten zijn hittebestendig en duurzaam

De siliconen ovenwanten zijn hittebestendig tot 300 ° en absoluut antislip, zodat niets meer uit je hand kan glijden. De siliconen ovenwanten laten absoluut geen warmte door en kunnen ook worden gebruikt om uw vingers niet meer aan de barbecue te branden. De siliconen ovenhandschoenen zijn gemaakt van 100% puur siliconen. De siliconen ovenwanten zijn vaatwasmachinebestendig.

 

 

Ovenhandschoenen voor meer veiligheid in de keuken

Als u warme gerechten of baksels uit de oven wilt halen en uw vingers niet wilt verbranden, hebt u een paar ovenwanten van hoge kwaliteit nodig. Ze beschermen tegen de hitte en kunnen het risico op brandwonden en pijn aanzienlijk verminderen. Ze hebben meestal een lange schacht, die de pols en een deel van de onderarm beschermt. Ovenhandschoenen zijn natuurlijk niet alleen voor de oven. Je kunt natuurlijk ook een hete kom uit de magnetron halen.

Ovenhandschoenen gemaakt van verschillende materialen

Ovenhandschoenen kunnen van zeer verschillende materialen zijn gemaakt. Klassieke modellen zijn gemaakt van katoen en zijn gevoerd in het midden. Ze hebben de vorm van wanten en zijn niet geschikt voor fijn werk. Om een ​​braadpan of een bakplaat uit de oven te krijgen, zijn ze volledig voldoende. Ze zijn geschikt voor temperaturen tot ongeveer 90 ° en zijn vaak gewatteerd.
Er zijn ook ovenwanten gemaakt van neopreen. Ze zijn bestand tegen temperaturen tot 200 ° C en zijn ook waterdicht en bestand tegen olie. Het materiaal is dun, dus Neonpren ovenhandschoenen zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van vingerhandschoenen. Zelfs siliconen ovenhandschoenen hebben slechts een heel dunne laag. Het zijn bijzonder slechte warmtegeleiders en geschikt voor temperaturen tot 300 ° C.

Ovenhandschoenen in verschillende uitvoeringen

Niet alleen de veiligheid en het gebruiksdoel spelen een belangrijke rol bij de selectie van ovenwanten. Veel mensen hechten ook veel waarde aan een aantrekkelijk ontwerp dat goed past bij de inrichting van de keuken. Voor moderne keukens met een minimalistische uitstraling zijn gewone ovenwanten in kleuren zoals grijs of zwart ideaal. Als u daarentegen een vleugje kleur wilt, kies dan voor een paar gloeiende rode ovenwanten of modellen met een kleurrijk patroon.

De verzorging van ovenwanten

Handschoenen uit neopreen en siliconen kunnen eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd. Anders hebben ze geen zorg nodig. Ze zijn binnen een paar seconden bestand tegen vlekken en droog. Ovenwanten gemaakt van katoen of andere textielmaterialen kunnen echter in de wasmachine worden gereinigd. U kunt het dan ophangen om te drogen of in de droogtrommel te leggen.