Schommelstoel voor binnen en buiten, aanbieding

Schommelstoelen – ontspanning voor iedereen

De schommelstoel waren altijd direct gekoppeld aan oudere mensen. Onmiddellijk verschijnt het beeld van een schommelende gepensioneerde – gewikkeld in een warme deken en met een tevreden glimlach op zijn lippen.
De nieuwste ontwerpen bewijzen dat de comfortabele stoelen geweldige meubels zijn voor jong en oud.
Sterker nog, de vintage stoel is de laatste jaren teruggekomen en is door ontelbare fabrikanten opnieuw in talloze variaties geïnterpreteerd.

De geschiedenis van de schommelstoel

Er wordt aangenomen dat de schommelstoel werd ontwikkeld door de Pilgrim Fathers, Amerika’s eerste kolonisten, rond 1620 in Massachusetts. De gemeenschap van de Shaker bouwde brede steunbalken op standaard houten stoelen en zo werd de Shaker-stoel geboren. Zelfs vandaag zijn de schommelende stoelen op de veranda een typisch beeld van zuidelijke huizen.

 

Schommelstoel hout grijs/antraciet zonder kussen volwassenen

73,49 135,95
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Beukenhout

vidaXL Verstelbare schommelstoel met leuning (zwart)

134,00
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

IJzer | Berkenhout

Schommelstoel Rotan naturel 93x66x110

273,90
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Eikenhout

[casa.pro]® Metalen tuin schommelstoel - vintage - Bruin

117,99
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Metalen tuin schommelstoel - vintageEen schommelstoel geeft je tuin een nieuw gezicht en neemt weinig ruimte in. Deze prachtige metalen schommelstoel in vintage stijl maakt jouw tuin super leuk. Met dit tuinmeubel kunt u een romantische hoek creëren voor koffiepauzes in de middag, voor...

zweedse schommelstoel

98,99
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Berkenhout | Stof

zweedse schommelstoel

106,90
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Berkenhout | Stof

zweedse schommel stoel

102,99
out of stock
Laatste update was op: april 30, 2020 12:04 am

Katoen

 

Wat is een schommelstoel?

Een schommelstoel is een speciale stoel die, in tegenstelling tot de klassieke stoel, in de ontspanningsmodus kan worden gebracht door zachte voorwaartse en achterwaartse bewegingen. Dit gebeurt niet met een druk op de knop of automatisch, maar door de gebruiker van de schommelstoel zelf, het oefent zijn eigen bewegingen uit van de bewegingen van de lichaamszwaai.
In de eerste plaats speelt de kracht vereist door de spanning van de buikspieren en de druk van de benen een rol.
Hoe energieker de individuele lichaamsbewegingen zijn, hoe intenser dit effect is wanneer je in de schommelstoel gaat wiegen. Met betrekking tot fysieke wetten, verbruikt de mens energie bij elke beweging. Dit energieverbruik is echter extreem laag, zodat het vrij mogelijk is om naar hartenlust te ontspannen door de individueel getriggerde trillingen in de schommelstoel. Het is ook vermeldenswaard dat een schommelstoel alleen op twee afzonderlijke punten in contact komt met de grond: elk met het kleine deel van de gebogen boog, dat zich het meest centraal in de voorwaartse en achterwaartse bewegingen bevindt.

Verschillende factoren spelen samen

Vanwege het speciale concept van de schommelstoel zelf, is het echter niet mogelijk door bewegingen waarbij de stoel voor of achter omvalt terwijl de gebruiker nog in de stoel zit. Onder andere spelen de lengte van de rugleuning en de gebogen vorm van de vliegwielelementen, die respectievelijk onder het zittingoppervlak of onder de beenparen zijn gemonteerd, een centrale rol. Afhankelijk van het model van de schommelstoel, zijn deze gerangschikt in een soort halve cirkel, waarbij de decoratieve conceptie kan variëren, afhankelijk van de schommelstoel. Soms zijn er langere bogen eronder gemonteerd, en dan zijn er weer schommelstoelen waarvan het onderste deel bijna volledig rond is. Een ander typisch kenmerk is, naast de hoge rugleuning, een redelijk brede en zeer comfortabele stoel, die meestal is uitgerust met een zacht oppervlak. Daarnaast zijn er schommelstoelen met een geïmplementeerd treeplankje, zodat u er gemakkelijk uw voeten op kunt zetten en de schommelstoel zelfs als bed kunt gebruiken als dat nodig is.

Hoe werkt een schommelstoel?

Je hoeft alleen maar te gaan zitten en je gedachten te laten afdwalen.
In dit opzicht is het functioneren van een schommelstoel zeer eenvoudig, en technische of mechanische aspecten zijn tot op zekere hoogte uitgesloten met het oog op de ontspanning in de favoriete stoel. Maar slechts in zekere mate. Omdat het de gebruiker zelf is, die door zijn eigen lichaamsbewegingen kan sturen, of en in welke mate de comfortabele zitplaatsen bewegen. Nadat je in de schommelstoel hebt gezeten, maak je jezelf comfortabel en, als je wilt, zelfs een deken op en leg je een kussen onder je hoofd. Zelfs als je gewoon ontspannen wilt zitten en een boek wilt lezen, is een schommelstoel de perfecte keuze. De rugleuningen van moderne schommelstoelen zijn meestal niet uitgelijnd in een rechte of verticale lijn, maar ze kantelen onder een hoek van ongeveer 45 graden naar achteren, zodat u een enigszins liggende positie bereikt. Ook is deze positie buitengewoon aangenaam voor de rugspieren, voor schouders, nek en wervelkolom.

Het hangt af van de bewegingen

Om de schommelstoel, zodat momentum dat je zelfs als aangenaam en ontspannend kan voelen te brengen, is het belangrijk, in welk tempo en met welke kracht u de vereiste bewegingen die zin uitvoeren. Het is dus belangrijk om het bovenlichaam enkele millimeters naar voren te bewegen en vervolgens tegen de achterkant van de stoel te drukken. Hierdoor wordt het onderste deel van de schommelstoel omhoog gebracht, dus in de volgende stap is het nodig de voeten met een kleine druk op de voetplaat hiervoor te voorzien – dit kan ook een smal apparaat zijn, dat meestal decoratief is in de dwarsrichting naar de twee helft of Volledige vellen onder de stoelpoten. Als de dwarsbalk nu wordt ingedrukt door de druk van de voeten op de grond, wordt onmiddellijk een tegendruk gecreëerd, zodat – zelfs onder dezelfde fysieke krachten – de schommelstoel naar achteren beweegt. Afhankelijk van het schommelstoelmodel kan het nodig zijn om verschillende “starts” met de voeten en de achterwaartse beweging te vereisen, hoewel de moderne schommelstoelvariant meestal al overtuigt door een zachte, ontspannende beweging na de eerste “in beweging”.

Ontspan, slaap en geniet

Een schommelstoel dient ook goed met het oog op een ontspannen nachtrust. Als gasten bijvoorbeeld plotseling komen en geen bank of extra bed beschikbaar is, kan iemand de nacht in een schommelstoel doorbrengen. Natuurlijk zal de schommelstoeler alleen in slaap komen als de gebruiker beweegt, maar de meeste modellen worden gekenmerkt door hun uitzonderlijk comfort. Dit is vooral het geval als u kiest voor een schommelstoel met geïntegreerd voetplatform.
Afhankelijk van het product kan dit worden opgevouwen of uitgebreid door op een knop te drukken. Als u een elektrisch bediende schommelstoel heeft, profiteert u van de ingebouwde massagefuncties op veel modellen. Deze hebben een zeer gunstig effect op lichaam, geest en ziel en ze helpen ook om de fase voordat ze gaan slapen nog aangenamer, “sprankelend” en comfortabeler te maken.
Last but not least waarderen jonge ouders de “rockende” kenmerken van een schommelstoel. Als je baby niet kan slapen, kan dit beter door moeder en vader in de schommelstoel te leggen met hun baby in hun armen gewikkeld in warme kleren. De zachte bewegingen en de aangename lichaamswarmte spelen een rol doordat de nakomelingen vrolijk in het rijk van dromen worden geworpen.

Kinderen schommelstoelen

Kinderen zijn dol op schommelen. In een schommelstoel voor kinderen kun je een geweldig verhaal lezen, een spannende cartoon zien of gewoon ontspannen. Het speciale kindermeubilair is verkrijgbaar in kleine maten, zodat de kinderen gemakkelijk kunnen gaan zitten. Zorg ervoor dat deze schommelstoelen steil zijn. Ongevallen worden voorkomen als de kleintjes een beetje te ver gaan.

Design schommelstoelen

Nu wordt het modern. Kleurrijke kleuren, extravagante vormen en materialen kenmerken design schommelstoelen. Deze modellen zijn vaak gemaakt van plastic en gegoten in een stuk, waardoor het meubilair een zeer speelse, stijlvolle uitstraling heeft. De bonte aluminium varianten kunnen ook in de tuin worden gebruikt.

Tuin schommelstoelen

Op de veranda, onder een boom of voor je eigen tuinvijver, met je gezicht in de zon en een goed boek, kun je heel goed ontspannen. Tuinschommelstoelen bieden pure ontspanning en zijn gemaakt van stevige materialen. Weerbestendig rotan, massief hout, plastic, ijzer of metaal zijn allemaal aan jou. Zeer decoratief zijn ook schommelbanken voor in de tuin.

De voordelen van een schommelstoel

Als u comfortabel wilt lezen, tv wilt kijken of een dutje wilt doen, biedt een schommelstoel de perfecte zitplaatsen. Het meubilair wordt vooral gekenmerkt door een hoog comfort, maar brengt ook tal van gezondheidsvoordelen met zich mee:

Rustgevend effect: het zachte wiegen van een schommelstoel zorgt voor ontspanning. Maar niet alleen moeders van baby’s kunnen hun baby op deze manier kalmeren: de stoel krijgt ook een therapeutisch voordeel bij depressie, dementie of angst.
Bevordering van het evenwichtsgevoel: het constante evenwicht op de schommelstoel komt vooral de kinderen ten goede, omdat het helpt om op jonge leeftijd een gevoel van evenwicht te creëren. Zelfs senioren die last hebben van hoogtevrees en de juiste medische goedkeuring hebben, kunnen aanzienlijke verbeteringen bereiken met een schommelstoel.
Verlichting van rugpijn: de succesvolle combinatie van ontspanning en het trainen van de spieren op een schommelstoel kan ook bij regelmatig gebruik de rugpijn verlichten.