Rotan meubels schoonmaken en onderhouden

Rieten en rotan meubels zijn in zwang: niet alleen in de tuin, op het balkon, in de wintertuin en op het terras, de artikelen gemaakt van geweven riet genieten een grote populariteit, ze worden ook steeds vaker aangetroffen in de woonkamer en eetkamer. Er zijn momenteel bijvoorbeeld rieten stoelen in vele varianten in het assortiment van meubelwinkels. Ze zijn gezellig en brengen mediterrane flair in de kamer. Bovendien zien ze er comfortabel uit en creëren ze een warme sfeer. Andere rotan meubels zoals banken, tafels en banken zijn ook populair bij veel mensen op dit moment. Als meubels van rotan een geschikte locatie krijgen en goed worden verzorgd, zul je deze meubels meestal heel lang gebruiken. Hier bij flakko.nl zult u ontdekken met welke aspecten u rekening moet houden bij het verzorgen en schoonmaken van rieten meubels.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het verzorgen van rieten meubels?

Rieten meubels zijn helaas niet zo eenvoudig als lederen meubels. Van de laatste, bijvoorbeeld, kunnen zelfs vetvlekken met huismiddeltjes worden verwijderd zonder resten achter te laten. Kortom, in rotan meubels tussen de varianten van poly-rotan, dus een vlechtwerk van plastic, en modellen van de echte grondstof rotan moet worden onderscheiden. In het eerste geval is de zorg relatief eenvoudig, omdat ze weersbestendig en dus waterdicht zijn. U kunt dus gemakkelijk met een waterstraal afspuiten om stof en vuil te verwijderen. Voor de echte rotan meubels, die alleen geschikt zijn voor gebruik binnenshuis, wordt echter het natuurlijke materiaal gebruikt dat is verkregen uit de rotan palmboom. Het is gevoelig voor het verwarmen met lucht, koude, natte en UV-straling. Om deze reden moeten tijdens het reinigen en verzorgen speciale instructies in acht worden genomen.

Een regelmatige reiniging is het halve werk

Hoe zorgvuldig u ook met uw rotanmeubels omgaat, vervuiling kan niet volledig worden voorkomen. Restjes, pluisjes, stof en haar worden na verloop van tijd in het meubel vlechtwerk gedeponeerd. Daarom is regelmatig schoonmaken belangrijk om de aantrekkelijke uitstraling te behouden. Vanwege het delicate materiaal en de uitgebreide mesh is het allesbehalve eenvoudig.

Zuig het beste stof en vuil af

Grof vuil zoals stof, pluisjes en haren die zich in de scheuren hebben verzameld, kunnen meestal gemakkelijk worden afgezogen, bij voorkeur met een handige draadloze stofzuiger. Als alternatief kunt u een conventionele stofzuiger met een meubelborstel gebruiken. Maak indien nodig het vuil nog los met een zachte tandenborstel of een andere kleine borstel.

Gebruik water spaarzaam

Om het vlechtwerk voor een lange tijd te behouden, zou het niet met te veel water moeten worden schoongemaakt. Het vocht zou het materiaal binnendringen en zou zwelling of schimmel kunnen veroorzaken. Het is echter wel mogelijk om de rotan meubels elke twee tot drie maanden schoon te maken met een vochtige doek. Persistent vuil kan goed worden verwijderd met een milde zeepoplossing of zoutoplossing. Het is het beste om het vuil los te maken met een zachte tandenborstel en af ​​te vegen met schoon water om verkleuring te voorkomen. Meubels gemaakt van rotan, die dicht bij de verwarming staan, moeten toch regelmatig nat worden gehouden met een spuitfles, zodat ze niet uitdrogen. Anders zou de natuurlijke vezel na verloop van tijd bros worden.

Na natte reiniging moeten rieten meubels goed worden onderhouden

Het is over het algemeen raadzaam om uw rieten meubilair regelmatig te verzorgen. Vooral na natte reiniging is een dergelijke verzorging noodzakelijk, zodat de vezel niet kan verzachten. Er zijn in de gespecialiseerde handelsproducten die speciaal zijn ontworpen voor rotan en rieten meubels. U kunt uw meubels bijvoorbeeld impregneren met een spuitwax of deze behandelen met een verzorgde rotan rieten olie. Zelfs lakken voor rieten meubels worden in de handel aangeboden. Ze hebben de bijzonderheid dat ze erg elastisch zijn. Dit voorkomt dat de verf breekt of barst.

Reiniger en ontgrijzer voor teak en rotan meubelen. - set van 2 stuks

29,45 out of stock
Laatste update was op: juli 31, 2022 9:05 am

Dit product 'ontgrijst' en reinigt hardhouten tuinmeubelen in één eenvoudige behandeling. Nadien dient het hout met beschermende olie te worden behandeld. Netto inhoud: 800 ml

Flakko
Logo
Shopping cart