Pepperspray Kopen

Een pepperspray is klein, handig en kan zelfs levens redden in geval van twijfel. Een pepperspray kun je gewoon online kopen. Welke Pepperspray is geschikt, hoe zijn de talrijke papiersprays van verschillende fabrikanten in termen van grootte, scherpte en hantering?
Deze en vele andere vragen die we willen verduidelijken in onze peperspraytest – en zo gedetailleerd mogelijk.

Let wel…Het gebruik en in bezit hebben van een pepperspray is in Nederland gek genoeg nog steeds illegaal. Bezit van een pepperspray kan worden beboet. Toch kan het in deze tijden je leven redden door aanvallers tijdelijk onschadelijk te maken.

De situatie rond verdedigingsmiddelen als de pepperspray is momenteel zo dat deze in Nederland, niet gebruikt, niet in bezit en niet verkocht mogen worden.
Net over de grens in Duitsland is dat echter een heel ander verhaal, daar mogen ze in bepaalde gevallen gebruikt worden, mogen ze in bezit zijn en dus ook verkocht worden. Hieronder vind u een overzicht van kwaliteit peppersprays die eenvoudig en snel naar u thuis kunnen worden bezorgd.

 

Laatste update was op: januari 4, 2019 12:16 pm

 

Wat is een pepperspray?

Pepperspray is een product dat in Europa is onderworpen aan zeer strenge regels, vooral met betrekking tot de ingrediënten, de dosering en de wijze van actie.
Bijvoorbeeld, een peperspray met betrekking tot de huidige wettelijke voorschriften moet in de eerste plaats worden gebruikt om gevaarlijke dieren af ​​te weren.
Dientengevolge is peperspray ook bekend onder de term afstands- of afstotende spray.
In het algemeen zou pepperspray vallen in overeenstemming met de wet als een wapen, omdat de ingrediënten kunnen ook leiden tot ernstige gezondheidsproblemen van de ogen en slijmvliezen bij mens en dier.
Om dit te omzeilen en om te suggereren dat het voor eigen verdediging is en dat een pepperspray geen wapen als zodanig is, maar slechts een voorbereiding voor de bescherming van u zelf, is de inscriptie op vrijwel elke verpakking van peper spuit dan voor de verdediging van gebruik dieren verstrekt.
Met het oog op de steeds groeiende criminaliteit, meer en meer particuliere consumenten ervoor kiezen om pepperspray te kopen om klaar te zijn voor onderweg of zelfs thuis in hun eigen huis mogelijk te beschermen tegen gevaarlijke dieren en niet in het minst in het geval van een inbraak.

Bovendien, pepperspray, is echter geenszins alleen voor individuen van groot voordeel, maar ook op een professioneel niveau neemt dit product een hoge afzet. In het bijzonder zullen veiligheid en zelfs politiemachten worden voorzien van pepperspray of soortgelijke hulpmiddelen, indien vereist door de relevante professionele omstandigheden.

terug naar menu ↑

Hoe werkt pepperspray?

Peppersprays werken volgens het principe dat ze erg handig zijn en dus snel toegankelijk zijn en daarom zonder veel moeite kunnen worden bediend.
Dit betekent dat voor de meeste populaire peperspray slechts een druk op de knop vereist is, ofwel – afhankelijk van het product variant – afgifte van een spray, een gel of een gerichte straal die de aanvallende dier of de tegenstanders in een keer te ontmoeten in een gevaarlijke situatie.
Meestal wordt er een verbinding met ofwel de CS-gas of een aftreksel dat komt uit een speciaal geteeld voor peperspray Chili Pepper worden gebruikt, de olie – de oleum Capsicum OC – is zeer effectief.
Als de stof in contact komt met de slijmvliezen van de aanvaller, kan deze af en toe ernstige irritatie en plotselinge, hevige pijn veroorzaken, wat de gebruiker ertoe aanzet de spray te ontwijken. Net daar ligt de crux van dierlijke afstotende sprays.
Ten eerste is er de schrikreflex, dat is om de aanvaller te verrassen en dus ontmoedigen zijn aanval verder plannen, aan de andere kant zijn er meestal zeer sterke pijn, tranende ogen en het gevoel van blindheid, de acuut optreed door het effect van chili-olie. Het is deze handige verrassing en een pijnlijk moment dat al veel mensen verder onheil heeft bespaard die pepperspray hebben gebruikt, of het tenminste hebben ontlast uit een dreigende noodsituatie.

Pepperspray wordt meestal in kleine spuitbussen gedaan. Politie-eenheden gebruiken vaak grote sproeiers, maar deze zijn moeilijk toegankelijk voor burgers en uiterst onpraktisch in het dagelijks leven.

De reden voor de populariteit van de pepperspray is dat het waarschijnlijk de meeste niet-dodelijke zelfverdediging wapen. Als gevolg hiervan zijn peperspray erg populair, vooral in landen als Duitsland – die scherpe wapenwetgeving hebben.

De functie van een pepperspray is heel eenvoudig: Door het indrukken van een knop de stimulans is – het zich onthouden van een high-proof Chilli Extract – gespoten. Afhankelijk van de variant wordt er een mist of een straal uitgestoten.

Beide varianten hebben voor- en nadelen:

Pepperspray met straal: hebben een groter bereik en zijn daarom beter geschikt om op afstand te blijven van een aanvaller. Daarnaast is er geen gevaar dat het door de wind in je gezicht wordt geblazen wat je natuurlijk in een jet worden vermeden. Richten is ook eenvoudig: pas de jet eenvoudig aan met verschillende gerichte hits en richt hem in het gezicht van de aanvaller.

Pepperspray met mist: Zijn onze mening problematisch omdat de mist zelf kunt beïnvloeden door tegenwind of op korte afstand. Bovendien is het bereik van deze sprays meestal zeer beperkt. Het doel is eenvoudig, omdat de mist op korte afstanden is zeer breed, heeft het geen geconcentreerde bedrag van stimulerende middelen de aanvaller in het gezicht te maken. Om deze reden, peperspray met slechts mist effectieve zelfverdediging wapens, als de aanvaller zeer dicht staat. Met een grote kans zul je jezelf in zo’n situatie beïnvloeden.

terug naar menu ↑

De voordelen van Pepperspray

De voordelen die Pepper Spray te bieden heeft, zijn overduidelijk. Overigens werden peperspray oorspronkelijk ontwikkeld, geproduceerd en gedistribueerd in Canada en de Verenigde Staten om te beschermen tegen beren, wolven of soortgelijke dieren in het wild. Over het algemeen biedt een dier afstotende spray een goed niveau van veiligheid, met een geruststellend gevoel om een ​​dergelijk product mee te nemen. Omdat het speciale in aanvulling op het hoge effect effect dat een verdedigingsspray of -gas zeer gemakkelijk te hanteren is en dat je het snel of onopvallend in de hand kunt brengen met je mee kunt nemen. Overigens is dit een ander voordeel van de pepperspray: de doorgaans zeer kleine verpakkingsgrootte, waardoor het snel toegankelijk is wanneer dat nodig is. Het maakt niet uit of u een spray, een gas of een gel kiest, enz. De gerichte spuitmethode is een ander essentieel aspect dat peperspray zo nuttig maakt.

terug naar menu ↑

Juridische kennisgeving over het gebruik van pepperspray

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het bezit van peperspray in principe legaal.

Merk echter op dat de spray ook in deze landen niet mag worden gebruikt tegen mensen. De reden hiervoor is dat de toelating voor menselijk gebruik door dieren moet worden getest, wat tegenwoordig niet meer is toegestaan. Peperspray is dus toegestaan ​​als dier afstotende spray, maar niet tegen mensen.

Betekent dit dat je peperspray niet kunt gebruiken in een situatie van zelfverdediging?

Nee, in het geval van zelfverdediging mag u alle beschikbare middelen gebruiken, zolang ze evenredig blijven.

Zeg dat peper peper alleen legaal is tegen mensen, als het een absolute noodsituatie betreft.

In een gebruik weg van de zelfverdedigingssituatie, zou er het vermoeden van persoonlijk letsel zijn, wat voor u behoorlijk ernstige juridische gevolgen zou hebben. Spuit daarom nooit voor plezier een peperspray in het gezicht.

terug naar menu ↑

In welke landen is peperspray illegaal?

Pepperspray is verboden in de volgende Europese landen (vanaf 08.2015):

België
Denemarken
Griekenland
Groot-Brittannië
IJsland
Luxemburg
Nederland
Noorwegen
Zweden