Pasta Droogrek kopen? Deze zijn de beste

Als je je eigen pasta maakt, is een droogrek voor pasta een ongelooflijk handig hulpmiddel. Zelfgemaakte pasta kan alleen worden bewaard als deze volledig is gedroogd. Als de pasta nog steeds zacht en deeg achtig is, verliest hij zijn vorm. Je wilt niet eindigen met klonterige, plakkerige pasta.

Vroeger lieten koks hun pasta in de zon drogen. Tegenwoordig drogen de meesten van ons onze zelfgemaakte pasta het liefst binnenshuis uit. In dit artikel behandelen we waar je op moet letten in een pasta droogrek. Dat wordt gevolgd door beoordelingen van de beste droogrekken voor pasta’s die momenteel op de markt zijn. Ten slotte doen we een aanbeveling over welke u moet kopen.

Westmark Pasta Droogrek

34,99 in stock
TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Westmark Pasta Droogrek

Cosy & Trendy Pasta Droogrek

24,50 in stock
TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Cosy & Trendy Pasta Droogrek

Gefu Pasta Droogrek Diverso

17,95 in stock
TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Gefu Pasta Droogrek Diverso

Inno Cuisinno Pasta Droogrek Hout

17,99 in stock
TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Inno Cuisinno Pasta Droogrek Hout

Gefu Pasta Droogrek Diverso

37,95 in stock
TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Gefu Pasta Droogrek Diverso

Pasta Droogrek

TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Pasta Droogrek

Marcato Pasta Droogrek

TradetrackerProducts cookinglife.nl
Laatste update was op: april 5, 2020 9:53 am

Marcato Pasta Droogrek

Foodiletto Pasta Droogrek - Beukenhout

23,95 in stock
Laatste update was op: december 1, 2020 1:04 pm

Foodiletto | Beukenhout | bruin

Pasta starterset

42,95 in stock
Laatste update was op: december 1, 2020 1:04 pm

Eppicotispai | Aluminium | Divers / hout

Marcato Pastadroogrek Tacapasta

38,50 50,99 out of stock
Laatste update was op: december 1, 2020 1:04 pm

Marcato | Kunststof | transparant

Heb ik een droogrek voor pasta nodig?

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u een specifiek apparaat nodig heeft voor het drogen van pasta. Je kunt je zelfgemaakte pasta immers nog steeds zonder een rek drogen. Simpel gezegd, pasta drogen zonder rek is onhandig. Pasta drogen zonder een rek kan meer ruimte in beslag nemen dan je zou verwachten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het oppervlak waarop je de pasta droogt, is bestrooid met bloem. Dit is vrij eenvoudig als je een bakplaat gebruikt.

Ravioli, penne en andere kleine pasta’s kunnen op een bakplaat worden achtergelaten. U kunt zelfs een aanrecht schoonmaken en uw pasta uitspreiden om daar te drogen. Maar hoe zit het als je lange pasta moet drogen, zoals spaghetti? Je moet misschien creatief worden. Sommige mensen hangen pasta om te drogen op met bloem bestoven theedoeken die over stoelen zijn gedrapeerd. Anderen creëren een geïmproviseerd rek door een bezemsteel tussen stoelen te plaatsen. Sommige mensen gebruiken zelfs droogrekken voor kleding.

Het is misschien niet gemakkelijk en ook niet mogelijk om op deze manier pasta te drogen. Hygiëne is immers essentieel als het gaat om het bereiden van voedsel van welke aard dan ook. Bovendien kan het drogen van pasta in uw keuken of huis u ernstig in de weg zitten. Een andere zorg is het verspillen van meel. Elk oppervlak waarop u uw pasta droogt, moet licht met bloem worden bestrooid om plakken te voorkomen. Als je grote hoeveelheden pasta moet drogen, moet je veel bloem strooien. Dit kan kostbaar zijn, vooral als u speciaal meel gebruikt (bijvoorbeeld glutenvrij).

Sommige soorten lange pasta moeten periodiek worden omgedraaid. Zo niet, dan blijven ze plakken op het vlakke oppervlak waarop ze drogen. Dit kan zelfs gebeuren als u het oppervlak royaal bestrooit met bloem. Het kan een tijdrovende bezigheid zijn om de pasta herhaaldelijk om te draaien. Je hebt ook meer kans om de pasta per ongeluk te beschadigen door hem zo vaak te hanteren voordat hij opdroogt. Hier komt een droogrek voor pasta om de hoek kijken. Deze gereedschappen zijn speciaal voor deze taak gebouwd. Ze zijn er in verschillende soorten en maten om aan uw behoeften te voldoen.

terug naar menu ↑

Waarom verse, zelfgemaakte pasta beter is

Er zijn veel redenen waarom zelfgemaakte pasta superieur is aan de gedroogde broeders die in de winkelschappen te vinden zijn. Laten we beginnen met het bekijken van de ingrediënten in twee van de meest gevonden in de winkel gekochte merken: Barilla en Ronzoni. Beide zijn gemaakt met griesmeel, durum tarwemeel en water. Zelfgemaakte pasta wordt gemaakt met griesmeel en eieren. Heb je daar het grote verschil opgemerkt? Verse zelfgemaakte pasta heeft eieren, maar de meeste gedroogde, in de winkel gekochte pasta’s bevatten water in plaats van eieren. Dit betekent dat zelfgemaakte soorten eigenlijk gezonder zijn. Eieren zijn een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Ze zitten boordevol vitamine A, B12, B2 en B5, evenals het krachtige antioxidant selenium en natuurlijk proteïne. Ze bevatten ook sporen van bijna elke andere vitamine die het menselijk lichaam nodig heeft. Bovendien hebben ze een hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het lichaam een ​​groot percentage van de vitamines en mineralen in het ei opneemt.

Iedereen die ooit zelfgemaakte pasta heeft geproefd, thuis of in een restaurant, weet dat het gewoon beter smaakt. Het is moeilijk te beschrijven aan iemand die het nog nooit heeft gegeten, maar de textuur, consistentie en smaak van zelfgemaakte pasta zijn allemaal merkbaar beter dan in in de winkel gekochte pasta’s. In plaats van alleen maar een vat te zijn voor welke saus de chef er ook op zet, is zelfgemaakte pasta eigenlijk de ster van het gerecht. Dit betekent dat verse pasta vaak het beste is als je hem bereidt met een eenvoudige saus die de smaak niet volledig probeert te overmeesteren. Omdat het saus beter absorbeert dan gedroogde, in de winkel gekochte variëteiten, hoef je ook niet zoveel saus te gebruiken om een ​​gedenkwaardig gerecht te maken.

Door zelfgemaakte pasta te maken kun je ook experimenteren met de ingrediënten. U kunt proberen geroosterde rode paprika’s, spinazie, knoflook, gekraakte zwarte peper of een ander ingrediënt toe te voegen waarvan u denkt dat het de smaak van het voltooide gerecht zal verbeteren. Natuurlijk kun je in de winkel wat pasta’s kopen met extra ingrediënten, maar je bent beperkt tot slechts een paar populaire smaken.

Een laatste voordeel van thuis pasta maken is de prijs. Zelfgemaakte pasta is aanzienlijk goedkoper dan pasta uit de winkel.

terug naar menu ↑

Waarom u zelfgemaakte pasta moet drogen

Of u nu van plan bent uw pasta meteen te koken of op te slaan voor later gebruik, u moet uw zelfgemaakte pasta drogen. Wanneer u uw pasta moet drogen en voor hoelang hangt af van welk type pasta u maakt en wat u ermee gaat doen. Als je van plan bent je pasta in noedels te snijden, zoals spaghetti of pappardelle, moet je hem ongeveer 15 minuten laten drogen nadat je hem hebt uitgerold. Dit maakt het deeg minder plakkerig en maakt het snijproces gemakkelijker, of u het nu met de hand of met een machine gaat doen. Laat het echter niet te lang drogen, anders kan het barsten tijdens het snijden.

Als u gevulde pasta maakt, zoals ravioli of tortellini, mag u deze pas drogen nadat u klaar bent met vullen. Vooraf drogen zal het moeilijker maken om een ​​lekvrije afdichting te verkrijgen.

Je moet zowel gevulde pasta als noedels minstens 15 minuten voor het koken drogen. Door een korte droog periode wordt de pasta een beetje steviger, zodat hij beter in vorm blijft als hij in het kokende water valt. Het maakt het ook minder plakkerig, dus er is minder kans op klonteren tijdens het koken. Het drogen van pasta is nog belangrijker als je van plan bent om het op kamertemperatuur te bewaren voor later gebruik. Als u het niet volledig uitdroogt, bestaat de kans dat het tijdens opslag kan bederven.

Om je pasta te drogen heb je twee opties. Je kunt het eenvoudig op een met bloem bestoven oppervlak leggen. Dit vereist dat je het regelmatig omdraait om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig droogt. Of u kunt een droogrek gebruiken. Droogrekken werken alleen met noedels, omdat het bijna onmogelijk is om gevulde pasta op te hangen, maar het is de beste en gemakkelijkste methode. Het gebruik van een droogrek zorgt ervoor dat je pasta gelijkmatig droogt en het maakt je aanrechtruimte vrij om te werken aan andere voedselbereidingen, zoals het maken van de perfecte saus bij je noedels.