Opblaasbare Jacuzzi, dat is goedkoop genieten

Opblaasbare jacuzzi

Een opblaasbaar bubbelbad wordt ook wel jacuzzi, hot tub of spa genoemd. Maar hoe u deze wellness oase ook noemt, het staat buiten kijf dat het rustgevende en ontspannende effect op lichaam en geest heeft. Wij bieden u informatie over de populaire bubbelbaden en kijken goed naar wat zij te bieden hebben. Belangrijke criteria hierbij zijn kwaliteit, comfort, gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de prijs-prestatieverhouding.

 

 

Wat is een opblaasbare hot tub?

Een opblaasbare jacuzzi zorgt voor verfrissing en ontspanning na een lange dag. Je kunt de draagbare whirlpool binnen of buiten bouwen. Als het ook op koude dagen wordt gebruikt, hebt u een zwembad met verwarmingsfunctie nodig. Om ervoor te zorgen dat u lang van uw zwembad geniet, moet het materiaal duurzaam zijn.
Vaak wordt UV bestendig polyvinylchloride (PVC) gebruikt om het zwembad lange tijd op het balkon, de patio of in de tuin te houden. De vorm van de whirlpool speelt een grote rol. Als u ook languit wilt liggen, is een rechthoekige vorm de beste keuze.

terug naar menu ↑

Opblaasbare Jacuzzi – Luxe voor thuis

Wie wil het niet, de eigen whirlpool, ook wel jacuzzi genoemd, voor thuis. Hier kan het uitgeputte lichaam na het werk zijn kracht terugkrijgen. Zelfs voor een romantische avond is een opblaasbaar bubbelbad ideaal. Voordat u echter gaat kopen, moet u op een paar dingen letten, zodat u lang van uw nieuwe spa kunt genieten.
Welke versies van opblaasbare bubbelbaden zijn beschikbaar?

Een opblaasbare hot tub kan overal worden geplaatst en een massage door de luchtstralen tijdens gebruik is mogelijk met tal van modellen. Maar er zijn vooral verschillen in de vorm. Welke zijn deze, u kunt hier zien:

Ronde opblaasbare bubbelbaden: ze kunnen door veel badgasten worden gebruikt. Grote modellen kunnen gemakkelijk plaats bieden aan maximaal 10 personen. Het is hier echter meestal niet mogelijk om de badpret in een liggende positie volledig te benutten.

Rechthoekige of ovale whirlpools: deze komen in lengten van 2 meter, zodat zelfs lange mensen ontspanning kunnen ervaren tijdens het liggen.

terug naar menu ↑

Waar moet ik aan denken voordat ik een opblaasbare Jacuzzi koop?

Om plezier te hebben met een opblaasbare jacuzzi en zo lang mogelijk van het spa gevoel thuis te genieten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan enkele belangrijke details. Welke zijn deze, we vertellen je hier:

Het buitenmateriaal – robuust en duurzaam

Als een bubbelbad opblaasbaar is, wordt de buitenschaal zwaar belast. Het vangt het volledige gewicht, zowel van het opgenomen water als dat van de inzittenden. Opdat een kleine steen onder de jacuzzi geen schade zou aanrichten, is een extreem bestendig materiaal vereist. Een hoogwaardig opblaasbaar zwembad heeft daarom een ​​buitenwand van polyvinylchloride. Soms wordt dit gemengd met schuim of katoen, zodat het oppervlak zacht en flexibel blijft.

De maat – veel ruimte voor veel welzijn

Naast een robuuste schaal en de grootte is cruciaal voor het zwemplezier. Voor dit doel moet vooraf worden bepaald met hoeveel personen de opblaasbare hot tub moet worden gebruikt. Als een rond model wordt gekozen, moet de binnendiameter ten minste 140 cm zijn. Dit maakt het zwembad ideaal voor 3 personen. Maar als je je benen wilt strekken, moet je een ovaal of rechthoekig model gebruiken. Natuurlijk heeft een grotere opblaasbare spa ook meer water nodig. Voor een model met een diameter van 300 cm is dus al meer dan 1500 l nodig. Een dergelijk groot zwembad is echter geschikt voor maximaal 8 personen.

De verwarmingsfunctie – heerlijk warm badwater

Om het baden in de opblaasbare hot tub zelfs op koude dagen perfect te maken, is een verwarmingsfunctie die wordt gerealiseerd door een verwarming zinvol. Dankzij dit kan het gevulde water worden opgewarmd door een elektrische verwarmingseenheid. Hoogwaardige modellen kunnen zo de “coole natte” warmte opwarmen tot een temperatuur van maximaal 40 ° C. De verwarmingsfase is ongeveer twee uur, afhankelijk van de grootte en hoeveelheid water.

De watermassage – dat is de manier om te leven

Er moeten voldoende ventilatieopeningen zijn – een zwembad van hoge kwaliteit wordt geleverd met meer dan 100 ventilatieopeningen, zodat elke gebruiker kan genieten van een ideale massage. Ook moet de motor krachtig genoeg zijn, hij moet ongeveer 400 W stroom leveren, zodat de massage krachtig uitvalt. Met volledig uitgeruste modellen is ook motorregulering mogelijk.

Naast de massagestralen en verwarmingselementen bieden veel fabrikanten nog meer praktische accessoires. Deze omvatten bijvoorbeeld neksteunen, die een nog comfortabelere positie in de whirlpool mogelijk maken. De toevoeging van drankhouders is ook mogelijk. Zo kunt u tijdens het romantische massagebad genieten van een rode wijn of mousserende wijn.

terug naar menu ↑

Deze functies heeft een goede opblaasbare hot tub nodig

Gemakkelijk te vervoeren: dit maakt de opblaasbare hot tub ideaal voor mobiel gebruik. Het kan in het huis worden gebouwd, maar ook een gebruik in de tuin is mogelijk – het zwembad is de buiten jacuzzi. Dit geldt zelfs voor winterdagen, omdat hoogwaardige modellen een verwarming hebben die de buiten whirlpool verwarmt tot meer dan 30 ° C, zelfs bij 4 ° C. Natuurlijk ben je bij het installeren van de spa niet afhankelijk van je longprestaties, een elektrische ventilator is inbegrepen. Dankzij deze inflatie is het comfortabel en binnen een paar minuten klaar.

Geïntegreerd reinigingssysteem: dit filtert het water altijd tijdens gebruik, zodat alle verontreinigingen worden verzameld. Hiervoor heeft u een filterpatroon nodig. Het resultaat is een schoon bad, zelfs na vele weken gebruik.

Deksel: dit zeildoek wordt eenvoudig hier over geplaatst wanneer de spa niet in gebruik is en het water niet langer kan verdampen. Bladeren en ander vuil kunnen zich ook niet in het water verzamelen. Sommige van deze covers zijn ook voorzien van een thermolaag. Hierdoor kan het gezonken water zijn temperatuur langer handhaven. Zo wordt het volgende bad sneller verwarmd en wordt het stroomverbruik geminimaliseerd.