Middel tegen vliegen

Hier leer je over middeltjes die je helpen vliegen in huis, buiten of in de bloemen te bestrijden.

Hoewel vliegen niet steken, zijn ze nog steeds vervelend voor de mens. De zesvoeters voeden zich immers met rottend vlees en uitwerpselen, en daarom zijn ze vaak besmet met ziekteverwekkers. Deze pathogenen kunnen worden overgedragen op mensen.

Maar zelfs zonder kiemoverdracht zijn het vervelende dieren als ze voortdurend in de kamer rondzoemen, op de huid zitten of zelfs op de rand van je bord lopen. In je huis zijn vliegen net zo ongewenst als in de open lucht, bij het ontbijt op het terras of op de gezellige barbecue avond.

Een beetje inzet kan de vliegen invasie voorkomen. Bijvoorbeeld, met horren voor de ramen of door de ramen en deuren consequent gesloten te houden, maak je het de dieren erg moeilijk om je appartement binnen te dringen. Je moet ook letten op extreme reinheid en geen voedsel open laten staan, de vuile vaat onmiddellijk verwijderen en alle kruimels van de tafel vegen.

Op deze manier bied je de zwarte zoemende insecten aan die gespecialiseerd zijn in koolhydraten en eiwitten, minder lokstoffen. Houd de vuilnisbak altijd gesloten en plaats de vuilnisbak niet in de buurt van de patio in de tuin.

Huismiddeltjes tegen vliegen in je woning

Als zelfs dan, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, een vlieg zijn weg naar binnen heeft gevonden, moet u actie ondernemen. Hoewel de volwassen insecten niet langer leven dan een paar weken, leggen huisvliegen in deze periode elke drie tot vier dagen tussen de 150 en 400 eieren!

Dus dat enkele vlieg niet gelijk een hele zwerm wordt, het is logisch om zelfs individuele vliegen te verdelen. Je zult de minste hoeveelheid werk hebben als je het insect in één kamer opsluit en twee tegenover elkaar liggende ramen wijd opent. Omdat tocht worden gehaat, zal het je kamer in een mum van tijd verlaten.

Overigens heeft een mengsel van cayennepeper of Spaanse peper en water een blijvend effect op vliegen:

  • Los ruim cayennepeper of chilipoeder op in warm water.
  • Vul de ene helft in een spuitfles,
  • Giet de andere helft in een kleine kom.
  • Met de zelf gemaakte spray spuit je op plekken, zoals de vuilnisbak.
  • Plaats de kom in de kamer, zodat de insecten worden afgeschrikt door de geur en uw huis vrijwillig verlaten.

Tips: als alternatief voor de kom, kunt u ook een katoenen doek in de hete pepersaus laten weken en ophangen. Dankzij de doek wordt de geur ook verspreid in de kamer en zoeken de vliegen hun heil elders.

Als je geen cayennepeper of chilipoeder in huis hebt, kun je ook tabasco en wat water tot een pittige saus koken, een katoenen doek in laten trekken en de doek bij het raam hangen (zodat de vliegen niet eens binnenkomen) of in de kamer bij een verzamelpunt voor vliegen.

Let op: als huisdiereneigenaar moet u huismiddeltjes met sterke geuren vermijden!

Huismiddeltjes tegen vliegen buiten

Natuurlijk heeft de vlieg ook zijn toepassingen. Aan de ene kant is het een belangrijk onderdeel van de voedselketen omdat het dient als voedselbron voor reptielen, vogels, vissen en zelfs kleine zoogdieren. Aan de andere kant houdt ze als “gezondheidspolitie” de tuin vrij van uitwerpselen en compost. Hun larven dragen bij aan de afbraak van organische materialen en produceren vruchtbare grond.

Toch zijn er gevallen waarin insecten in de tuin als ongewenst ongedierte moeten worden beschouwd. Als u niet langer kunt genieten van uw ontbijtje op het terras zonder vliegen, of als u het barbecuevlees in de namiddag niet alleen kunt laten, omdat u bang bent voor een zwarte vlieginvasie, moet u handelen.

Maar om in vrede te eten, is geen chemie nodig. Lavendel verdrijft ook plaaggeesten ook:

  • Meng wat lauw water met lavendelolie en was met dit mengsel stoelen en tafels op het terras.
  • Bind daarnaast een paar gedroogde lavendelbloemen als boeket en versier de eettafel ermee.
  • Als je nog steeds bloemen over hebt, kunnen ze ofwel rond het vleesgerecht worden verdeeld, of je gooit in het barbecuevuur. Zelfs de brandende lavendel verdrijft de vervelende vliegen.

Tips: zowel van verse lavendelbloemen als van de bladeren kunt u een infusie (= thee) bereiden en deze vullen in een spuitfles en deze besproeien over vuilnisbakken en tuinmeubilair. Of week katoenen handdoeken in lavendelwater en hang ze over de waslijn in de buurt van de tuinset.

In plaats van verse lavendel in de barbecue te gooien, kun je ook wierookstokjes met lavendelgeur aansteken of een geurlamp met lavendelolie opzetten.

Omdat lavendel niet alleen heerlijk ruikt, maar er ook mooi uitziet, is het ook geschikt om het als sierplant bij het terras te planten.

Als je de geur van lavendel niet lekker vindt, kun je kamferolie ook mengen met water en deze vullen in een schaal die strategisch op het terras is geplaatst, of een doek in de remedie onderdompelen.

Huismiddeltjes voor vliegen in potgrond

Het hoeven niet altijd de grote vliegen of huisvliegen te zijn, die ons kunnen irriteren. Zelfs de kleine fruitvlieg uit de bloempot kan heel vervelend zijn. Bovendien beschadigen de fruitvlieglarven de plantenwortels, wat kan leiden tot het sterven van de kamerplant.

Zo klein als de pestgeesten zijn, ze kunnen enorme schade aan de planten veroorzaken en mogen niet worden getolereerd. De beste manier om vliegen in een bloempot te behandelen is als volgt:

Schaf een doosje echte zwavel lucifers aan.
Plaats enkele lucifers met de kop naar beneden in de potgrond van de rouwvlieg geïnfecteerde plant.
Begiet de bloempot zoals gewoonlijk. Door het irrigatiewater komt de zwavel vrij uit de luciferkop, verspreidt zich in de grond en doodt de vliegenlarven.

Tips: Omdat de kleine vliegen van het vocht houden, moet u de aangetaste planten niet overgieten en ook ervoor zorgen dat het oppervlak van de aarde zo snel mogelijk uitdroogt.

Andere middeltjes tegen vliegen

Basilicum: Omdat vliegen niet van de geur van basilicum houden, helpt het om een ​​of twee basilicumplanten in een bloempot te doen en ze op de vensterbank te zetten. Nog voordat vliegen proberen door het raam het appartement binnen te dringen, worden ze afgeschrikt door de geur van de specerijenplant en blijven ze op afstand. De basilicumpotten zijn ook geschikt voor de barbecue.

Cayenne peper, Chili: hoe vliegen te verspreiden met behulp van cayennepeper of chilipoeder wordt hierboven beschreven.

Crème met citronellaolie: als u het kietelend kruipen van de vlieg op de huid wilt vermijden, gebruik dan een crème met citronellaolie. Omdat de vliegen deze citrus achtige geur niet kunnen uitstaan zullen ze u vermijden.

Azijn: Omdat van de bijtende azijngeur de zesvoeters ook weg vliegen, helpt het om een ​​paar druppels azijn op de kookplaat te laten verdampen na het koken en de ramen te openen. De vliegen ontruimen het veld in een mum van tijd.

Eucalyptusolie: de essentiële eucalyptusolie is ook weerzinwekkend voor de zoemende insecten. Meng wat eucalyptusolie met pure alcohol uit de apotheek en doe het mengsel in een spuitfles. Spray nu alle plekken in het huis waar de vliegen graag blijven.

Vliegenval: een flytrap kan eenvoudig door uzelf worden gemaakt. Doe wat fruitsap, wijn of fruitazijn in suiker in een plastic fles en voeg een beetje water toe. Schud om de vloeistoffen te mengen en verwijder de dop. Voeg nu een paar druppels afwasmiddel toe om de oppervlaktespanning van het water te verminderen. De vliegen worden aangetrokken door het geurige lokaas, kruipen in de fles en kunnen – vanwege de lagere oppervlaktespanning – niet aan het wateroppervlak blijven kleven. Ze verdrinken.

Flypaper: kleverig vliegpapier kan worden gekocht bij diverse winkels, maar u kunt het ook zelf maken. Snijd een stuk bakpapier in reepjes. Meng vervolgens in een oude pot ¾ liter zonnebloemolie met een paar lepels honing en 100 gram hars (verkrijgbaar bij een ijzerhandel). Verwarm het mengsel gedurende een paar minuten op laag vuur. De hars wordt kleveriger. Zorg ervoor dat handen of kleding niet in contact komen met de lijm terwijl u de bakpapier strips dipt. Hang de stroken dan op waar vliegen graag rondhangen. Plaats als voorzorgsmaatregel een plaat eronder aangezien de lijm bij hogere temperaturen kan indruppelen.

Kruidnagel: zoals vele andere insecten houden vliegen niet van de geur van kruidnagel. Snij een citroen doormidden. Versier deze met kruidnagels en plaats op de tafel. Makkelijke huisremedie die je kunt toepassen in het appartement of in de tuin.

Koffiedik: het afval tijdens het brouwen van koffie helpt je in de strijd tegen rouwvliegen. Bestrooi het oppervlak van de potgrond met koffiedik en geef uw plant zoals gewoonlijk water. Door het irrigatiewater wordt de cafeïne in de grond verdeeld en sterven de larven af.

Kamferolie: als vliegen je buiten storen, zet dan een kom water en wat kamferolie op het terras.

Lavendel: Hoe verse en gedroogde lavendel je helpt bij het elimineren van vliegen, je kunt hierboven ontdekken.

Peterselie, gesneden: in kleine stukjes gesneden peterselie geeft ook een geur af die vliegen vermijdt. Bestrooi daarom peterselie gesneden op het aanrecht tijdens het koken en de dieren blijven uit de buurt van de keuken.

Tomatenplanten: Tomatenplanten worden door veel insecten gehaat. Dus ook de vlieg. Zet dus een paar tomatenplanten in de buurt van de patio en je kunt buiten eten en drinken zonder gestoord te worden.

Citroen: Citroengeur is even ongemakkelijk voor huisvliegen als de geur van kruidnagel. Kruid verse limoenen met kruidnagel en decoreer je tafel binnen of buiten.

Tocht: Zelfs een fatsoenlijke bries is vaak al genoeg. Open twee tegenoverliggende ramen wijd open en de insecten verlaten graag uw huis.