Lavalamp kopen, rood, blauw, groen en meer..

Lavalampen (soms aangeduid als magma lampen) zijn als decoratieve en stijlvolle woonkamer elementen regelmatig te vinden in huiskamers en stammen oorspronkelijk uit de jaren ’70.
Het basisprincipe van de lavalamp is niet veranderd, en in tegenstelling tot de moderne lampen is het juist de gloeilamp die verantwoordelijk is voor de iconische effecten van de lavalampen, omdat de lamp een speciale vloeistof in de lampen verwarmt en dit vervolgens de wetten van thermiek laat stijgen in het koudere water in de vorm van bellen of druppels.
De naam lavalampen komt omdat ze gekleurde vloeistoffen bevatten die in verschillende vormen viskeuze stijgen wanneer ze verwarmd wordt en zinken bij afkoeling in het bovenste (onverwarmde gedeelte) naar de bodem en dus onderhevig is aan een constante circulatie.
De samenstelling van deze vloeistof creëert altijd nieuwe variaties in vormen en het inwendige van de lamp beweegt continu met constante verwarming.

Lavalampen passen goed bij veel verschillende levensstijlen, waardoor elke kamer een aangenaam, magisch en ontspannen gevoel krijgt. Bij het zien van een lava lamp wordt een aangename en comfortabele sfeer gecreëerd door de warme kleuren en het zachte licht. Lava lampen zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten en modellen, maten en kleuren evenals vele verschillende fabrikanten.
Om schade aan lavalampen te voorkomen, mogen ze niet langer dan 8 uur ononderbroken worden gebruikt.

Beste Lavalampen…

 

 

Hoe werkt de lavalamp?

Onderaan de lamp is een gloeilamp ingebed, hier is hij de warmste. Na een half uur werken, breidt de lava uit als gevolg van de hitte op de grond en stijgt oom. Daar koelt het af en zakt langzaam terug naar beneden. Niet alleen is het effect slim – er zijn veel varianten waarbij de cilinder de vorm van een raket heeft.
Lampvoet en kop zijn meestal gemaakt van metaal, de geïntegreerde cilinder van stevig kunststof.
De lamp is verkrijgbaar in veel verschillende kleurencombinaties. Het zendt een gekleurd licht uit waarin de wasachtige massa, geverfd in een andere kleur, drijft.

Lavalampen worden meestal met standaard gloeilampen gebruikt. Ondertussen zijn er ook modellen die worden bediend met LED technologie. De lichtgevende diodes zijn economisch, met een laag stroomverbruik en een lange levensduur.

 

Stemmingen door kleuren, licht en beweging

De mens moet het effect van licht en kleur nooit onderschatten. Het is bekend dat bepaalde kleuren de eigen stemming beïnvloeden. Sombere kleuren beïnvloeden de stemming zwaar en verlagend, helder en vriendelijk creëren harmonie en vreugde. Bovendien kunnen kleuren en bewegingen ook een zeer meditatief effect hebben.

Met de veranderingen in de tijd, vooral in de jaren zestig, toen de mens zijn bewustzijn wilde vergroten, veranderde het zicht in de mogelijkheden om de eigen gemoedstoestand te harmoniseren. Helder en kleurrijk was de mode. Kleuren hadden een enorme invloed op expressie in de kunst. Op muren omcirkelden kleurrijke en oogverblindende patronen, psychedelische dansen en bewegingen zorgden voor een tijd van beroering. De mens wilde nieuwe niveaus ontdekken, in opstand komen tegen de oorlog, zichzelf ondergedompeld in zichzelf vinden. Dit was zelfs mogelijk zonder drugs, waarbij het geluidseffect van invloed was op film, kunst en design.

Het resultaat was nieuwe uitvindingen, waaronder de discobal en de lavalamp, ontwerprichtingen die een psychedelisch effect moesten nabootsen. Kleurrijke of glinsterende kleurbeweging en een licht dat zich in de kamer verspreidde, de persoon kon zitten en genieten van of naar het licht gaan.

Kleuren hebben een enorme invloed op de stemming. Ze brengen associaties en reacties teweeg en beïnvloeden de psychologische gevoeligheid van de mens, waarbij kleuren niet altijd dezelfde stemming creëren, maar eerder iemands gevoelens beïnvloeden door individuele ervaringen. Niettemin hebben bepaalde kleuren een eigen effect, zodat ook de eigen stemming positief kan worden beïnvloed.

Het begint met eenvoudige kleuren zoals rood of blauw.
Rood ziet er warm uit, blauw wordt als koud ervaren. Rood wordt ook geassocieerd met geweld, bloed en vuur, terwijl blauw de zee of de lucht vertegenwoordigt, zelfs de eeuwigheid of ijs en sneeuw. Het effect van beide kleuren hangt dus grotendeels samen met wat de individuele persoon met hen associeert. Groen staat op zijn beurt voor vrede en vruchtbaarheid. Groen is de natuur, groei, planten. Niettemin wordt groen ook geassocieerd met gif, gal en stank.

Geel staat voor vergankelijkheid, zon, licht, God en tijd. Geel heeft zelden een negatief effect op emoties, en wanneer het wordt gemengd met iets roods, wordt oranje gemaakt, een van de kleuren die harmonie en rust brengen. Een andere belangrijke gemengde kleur is violet of paars. Dit belichaamt de geest en de spiritualiteit, wordt vaak gebruikt op het gebied van meditatie.

Bij aankoop van een lavalamp moeten deze voorwaarden worden vermeld, zodat de lamp het juiste licht in de kamer afgeeft. Elke kleur levert zijn voordelen op en kan kracht bieden.

Kleur groen:

Het belichaamt de natuur en het centrum en is daarom een ​​vrij neutrale kleur, die daarom een ​​kalmerende, maar niet vermoeiende stemming creëert. De tint moet krachtig en consistent zijn, die doet denken aan een blad van de boom.

De kleur groen is bedoeld om bepaalde kwaliteiten van de mens te bevorderen, inclusief doorzettingsvermogen, tolerantie, tevredenheid en behulpzaamheid. Bovendien, ook fysiek positieve effecten worden veroorzaakt door groen. Het ritme van de nieren en het hart is bijvoorbeeld beter in balans.

Groen is de neutrale kleur die genezing kan veroorzaken door rust en regeneratie. Het is de kleur van leven en groei. Het wordt vaak geassocieerd met de planten- en kruidenwereld, die het actieve creatieve en helende principe illustreren.

Kleur geel:

Zonne-energie, licht, helderheid en verlichting worden geassocieerd met de kleur geel, maar ze kunnen ook staan ​​voor verraad, eerzucht en jaloezie. In verband met creativiteit en ontspanning is geel echter helderder en stimulerend, vooral wanneer het erg stralend is.

In de kunst en de oude mythische tradities staat geel ook voor het sensuele en vrouwelijke. Dus symboliseert de kleur het leven, licht en waarheid. Dit is met name het geval in China en India, waar geel zelfs onsterfelijkheid kan belichamen.

Kleur oranje:

Deze kleur is een van de meest harmonieuze kleuren ooit. Als je een paar minuten naar een oranjekleurig oppervlak of een muur kijkt, merk je al snel dat de stemming kalm en ontspannen wordt, zelfs als er vreugde optreedt.

Oranje is een kracht gevende en levensbevestigende kleur. Het belichaamt activiteit, vreugde en kracht. Dit komt door het mengsel van een positieve kleur zoals geel met de krachtige tonen van het rood.

Naast harmonie heeft oranje ook een verkwikkend en stemmingsverbeterend effect. Dit is vooral nodig als de stemming pessimistisch is of de persoon impotent en verdrietig is. Oranje activeert gevoelens en stimuleert een positieve stemming. Het heeft een ontspannend en versterkend effect.

Kleur rood:

De rode tint kan worden geassocieerd met kracht, passie, liefde, warmte en temperament, maar ook met geweld, woede en gevaar. De rode kleur heeft een positief effect, vooral als de stemming en het lichaam versterkt moeten worden. Rood verhoogt het energieniveau en geeft stroom. Zelfs de fysieke processen worden versterkt, het stimuleert de ademhaling en het metabolisme.

Emotioneel kan rood de sensualiteit vergroten, het ervaren maken en zich gepassioneerder voelen. Het is geen toeval dat een kamer badend in rood licht vaak meer beschut en stimulerend is in de seksuele sfeer. Een rode lamp is zeker een blikvanger en kan de sfeer in combinatie met muziek weer verhogen.

Kleur blauw:

Hoewel de blauwe kleur er behoorlijk koel uitziet, kan deze zelfs helpen om stress te verlichten. De blauwe tint ziet er vredig, ontspannend en rustgevend uit. Zelfs krampen en spanning kunnen worden opgelost met de kleur. Blauw vertegenwoordigt ruimte, energie, lucht en water. De kleur heeft een verkoelende en ontspannende houding, vooral wanneer het lichaam vroeger veel kracht moest spenderen. Bijvoorbeeld vanwege dagelijkse stress of professioneel leven.

De kleur blauw is door veel mensen een van de favoriete kleuren. De magie wordt onthuld door de associatie met koele wijsheid, vrede, harmonie en het innerlijke licht. Als gevolg hiervan juicht de geest toe. Helderheid is blauw en brengt vreugde.

Kleur violet:

De kleur violet heeft een ambivalent effect en moet niet worden onderschat in de invloed op de stemming. Natuurlijk belichaamt het spiritualiteit, geloof en geest. Het staat ook voor intellect en vindingrijkheid. Als deze voorwaarden verband houden met paars, kan de tint een sterk meditatief en promotioneel effect hebben, bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld voor het mentale evenwicht of voor uw eigen vastberadenheid. Violet opent de spirituele introspectie en het bewustzijn als een sleutel. De uitwisseling van trillingen kan beter worden gestimuleerd in beide helften van de hersenen en hebben een reinigende werking. Dit is ook handig als het gaat om het breken van een blokkade.

Violet heeft altijd contact met de hersenen en denkvermogen. Geestelijk staat de kleur voor de energetische uitwisseling en de transformatie. In meditatie is het doel om het ego te overwinnen, gedachten los te laten, lijdende hechtingen te elimineren en daardoor de ‘innerlijke boeddha’ te herkennen die in ieder mens bestaat. Ontspanning in meditatie creëert dan bewustzijn en, als het goed gaat, verlichting. Violet is daarom een ​​zeer spirituele kleur en kan hetzelfde effect hebben in een lavalamp.

Wat is een lavalamp?

De lavalamp kan een puur decoratieobject zijn of esoterisch worden gebruikt voor ontspanning en meditatie. Degenen die de beweging in een lavalamp volgen, zullen snel de kalmerende invloed waarnemen. Aan de andere kant heeft een ingeschakelde lavalamp in de kamer altijd een interessant decoratief effect, minder geschikt voor belichting dan als blikvanger.

De kleuren van de lavalamp variëren van rode, paarse, gele, blauwe tot groene tinten. In de meeste gevallen is de achtergrond, dwz de werkelijke vloeistof in de lamp, gekleurd en vormt het contrast met de stijgende bellen. Bepaalde modellen kunnen het kleurenspel nog gevarieerder maken, de lamp verandert dan na een paar seconden de tint, zodat altijd nieuwe stemmingen en atmosferische effecten worden bereikt.

Een lavalamp kan ook helpen om in slaap vallen gemakkelijker te maken. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen kunnen de beweging in de lamp en het gekleurde licht een positief effect op de geest hebben. Hoe dan ook, de lavalamp is zeer geschikt om de decoratieve ruimte te versieren.

De modellen zijn niet alleen verkrijgbaar in vele kleuren, maar ook in verschillende vormen. In de meeste gevallen is het lamphuis trechtervormig of enigszins ovaalvormig. Het bestaat uit een glazen vat en daarin aanwezige stoffen, die niet oplosbaar zijn en verschillende thermische uitzettingsomstandigheden vervullen.

Door thermisch afgegeven energie van de lamp die zich in de lamp bevindt, wordt vloeistof na enkele minuten in een zwevende beweging geplaatst. De lichtcirkel van de lamp is vrij laag. Daarom kan een kamer niet worden verlicht met een lavalamp, het is eerder decoratie- en sfeerlamp. De lavalamp warmt behoorlijk op, zodat de lamp niet mag worden aangeraakt of moet worden geschud.

Voordelen en toepassingen van een lavalamp

Een lavalamp heeft veel voordelen en is een blikvanger in elke kamer. Stemmingen kunnen op deze manier worden gecreëerd of beïnvloed, maar bovenal heeft de kleurenbeweging een ontspannend effect op alle mensen. Een lavalamp kan ook een verbluffend effect hebben op een feest en, wanneer vergezeld door muziek, dans, vreugde en beweging bevorderen.

Bevordering van de nachtrust

In de slaapkamer kan de lamp een zeer meditatief effect hebben en daarom ook helpen om in slaap te vallen. Veel mensen en vooral kinderen zijn nerveus voor de slaapfase of kunnen niet goed uitschakelen. De ervaringen van de dag, gevoelens en zorgen dwalen door je hoofd, vooral wanneer alles donker is en de kamer geruisloos is.

De lavalamp geeft een heel zwak licht in de kamer. Naast het bed kan de lamp geleidelijk de chaotische gedachten kalmeren en een kalmerende werking hebben. Bij kinderen is de angst voor het donker of voor het slapen gaan genomen omdat het licht van de lava lamp licht verlicht de kinderkamer en rustgevende werking door het spel van kleuren.

Stemmingsbevorderend en meditatief

In de woonkamer doet de lavalamp dienst als blikvanger en kan bijzonder stemming verbeterend of zelfs meditatief zijn. Als een eenvoudige decoratie of om bepaalde punten in de ruimte te verlichten, is de lavalamp goed geschikt.

In combinatie met rustgevende muziek, echter, kan het hectische tempo van het dagelijks leven snel worden geruild voor aangename rust en sereniteit. Het effect van de lavalamp wordt gebruikt door mensen die door meditatie willen uitschakelen. Hier is de keuze van de kleur van belang dat kan worden afgestemd op de man en zijn associaties met de kleur, maar ook kiest in het bijzonder de kleur die een bepaalde meditatieve werking heeft.

In meditatie spelen de chakra’s een rol waaraan bepaalde kleuren zijn toegewezen. De betekenis “chakra” komt uit het Sanskriet en betekent licht wiel of vortex als een symbool van de energie. Dienovereenkomstig heeft het menselijk lichaam energiecentra en een bepaalde aura, die op zijn beurt de cirkel met licht en kleur sluit. De chakra’s zijn energie vortexen en verbindingen met de belangrijkste organen, klieren en centra, zodat de impact op de fysieke en emotionele toestanden kunnen worden genomen, met inbegrip van de ziekte-gerelateerde symptomen of depressie. Kleuren werken ook als een zichtbare uitdrukking van deze chakra’s. De lavalamp kan daarom ook heel spiritueel lijken.

Feest en ervaring – de visuele aantrekkingskracht

Stemmingen tijdens vieringen worden bereikt door muziek, goede drankjes, heerlijk eten en de juiste verlichting. Vooral als er veel gasten worden verwacht, moet alles voorbereid zijn. De avond zou eindigen, dus mensen lachten, dansten en drinken veel.

De lavalamp kan natuurlijk, vergelijkbaar met een discobol, een opwindend effect creëren, maar ook fungeren als indirecte verlichting. Het zal snel duidelijk worden dat het gesprek langer rond de lamp duurt of dat de dansvloer op een interessante manier wordt belicht.

Stroomverbruik

Niemand wil een lamp aanzetten, wat een echte power eater is. Het energieverbruik van de lavalamp hangt af van de gebruikte energie en de grootte van het model. Evenzo heeft de verlichtingstijd zelf invloed op het verbruik.

Omdat het magma of de was in het vat door de gloeilamp moet worden verwarmd, wat enige tijd kost, kan de energie nauwelijks efficiënt worden opgeslagen, bijvoorbeeld zoals door spaarlampen. Deze zouden gewoon te weinig warmte genereren om de lavalamp in zijn functies te voeden. Daarom wordt een klassieke gloeilamp model gebruikt, die werkt met een vermogen tussen 30 en 40 watt en daarom stroom verbruikt.
Ondertussen zijn er modellen met LED verlichting en een goedkopere energie-efficiëntieklasse, die echter meestal niet hoger is dan klasse C.

Feiten over de lavalamp

Veilig gebruik van de lavalamp – let hier op:

Een lavalamp is bij het gebruik aan bepaalde regels gebonden, zodat deze functioneel en veilig kan worden ingeschakeld. De opstarttijd is tussen de 30 minuten en kan tot 3 uur duren, afhankelijk van het model. De lamp moet daarom in een ruimte worden geplaatst met de vereiste temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius.
In de buurt van badkuipen, kachels en open haarden is de lavalamp een gevaar of kan deze de werking ervan verstoren.
Ook moet de lamp niet worden geschud en altijd zeer voorzichtig worden getransporteerd. Dit is vooral aan te raden als de lavalamp in werking is.
De ingrediënten zijn niet veilig, kunnen irritatie veroorzaken bij contact met ogen of slijmvliezen. De glazen container moet daarom niet worden geopend of opnieuw worden gevuld.
Bij het afvoeren van de vloeistof moet dan voorzichtig worden gegoten in de gevaarlijke afvalstoffen.
De lavalamp mag niet te lang worden gebruikt. 2 tot 4 uur zijn voldoende om te beginnen en te genieten van de beweging in de lamp. Na een periode van meer dan 8 uur kan de lamp beschadigd raken.