Kookwekker online kopen, welke zijn echt leuk?

Kookwekker – Veelzijdig gebruik in keuken en huishouden

Kookwekkers kunnen op veel gebieden erg nuttig zijn. Niet alleen in de keuken, maar ook in sport of andere huishoudelijke taken kunnen de apparaten worden gebruikt. De modellen hebben verschillende functies. Er zijn zelfs keukenwekkers die magnetisch zijn. U vindt dus zeker het juiste model voor uw keuken.  Bestel uw nieuwe keukenklok direct en makkelijk online.

 

 

Kookwekkers voor vele gelegenheden

Zoals de naam al doet vermoeden, worden kookwekkers voornamelijk gebruikt in de keuken om te koken en te bakken. Veel mensen denken eerst aan de klassieke eierwekker.
Met dit analoge model houd je je tijd optimaal in de gaten bij het koken van eieren en weet je precies wanneer de eieren klaar zijn. Zo’n eierwekker werkt mechanisch. Het wordt ingesteld door het naar een bepaald aantal minuten te draaien en vervolgens naar beneden te tikken. Als het aftellen is afgelopen, hoort u meestal een belsignaal.
Voor een nauwkeurigere tijd is een kookwekker digitaal. Als u bijvoorbeeld de tijd voor de biefstukken in de pan naar de tweede wilt meten, is de digitale variant perfect. Ook in de temporele bewaking van de taart is deze variant ideaal.

Maar niet alleen in de keuken zorgt de keukenwekker voor een goede service. Tijdens de sport kan de kookwekker als een stopwatch dienen. Een goed voorbeeld hiervan is de circuittraining. Als je elke 30 seconden een andere oefening doet, is een digitale kookwekker goud waard. Als de kinderen hun huiswerk binnen een bepaalde periode moeten doen, kan de kookwekker ook een nuttig hulpmiddel zijn. Om de huidige tijd bij te houden, kunt u een kookwekker met klok krijgen.

terug naar menu ↑

Grote verscheidenheid aan keukenwekkers

Online vindt u vele verschillende kookwekkers. Deze worden aangeboden door een groot aantal fabrikanten.
Functies – Naast analoge en digitale modellen, verschillen de kookklokken ook in hun functies. Voor sommigen kunt u alleen een aftelling instellen en andere hebben een geheugenfunctie en verschillende alarmen. Andere varianten zijn magnetisch en kunnen aan de koelkast worden bevestigd.
Grootte – Over het algemeen zijn er enkele verschillen in de grootte van de wekkers. Kleine modellen passen in de kleinste hoek en zijn daarom zeer ruimtebesparend. Grotere modellen hebben meestal ook grotere schermen. Daar kun je de tijd ook van veraf lezen.
Materiaal – Bijna alle keukentimers zijn modern van ontwerp. De modellen verschijnen overwegend in wit en zilver. De meeste van deze varianten zijn gemaakt van plastic. Luxe modellen worden gedeeltelijk verwerkt met roestvrij staal. Daarnaast zijn keukenwekkers in retro-ontwerp beschikbaar. Voor kinderen zijn diermotieven erg goed. Modellen zijn bijvoorbeeld beschikbaar als uil en kat. De kinderen zullen blij zijn met zo’n klok in hun kamer.

terug naar menu ↑

Alles netjes op tijd in de keuken

In een keuken is het altijd nodig om de tijd te meten. Eieren moeten precies vier minuten koken, soms moet deeg een bepaalde tijd in beslag nemen of een soep voor een bepaalde tijd koken. Een kookwekker is een welkome hulp. Omdat bij hen geen enkele chef het moment mist. Als het gaat om minuten in de keuken, doen ze het goed.

Vaak moet de kooktijd exact worden aangepast. Dit is niet alleen het geval bij een goed gekookt ei, maar bij sommige gerechten die na een bepaalde tijd snel overschakelen van “optimaal” naar “gaar”.

Noedels moeten bijvoorbeeld niet te zacht worden of gebakken producten kunnen verbranden. Het grootste probleem is niet altijd dat het precies enkele seconden duurt, maar de chef-kok wordt afgeleid door andere taken en kan de tijd missen om het kook- of bakproces te voltooien.

Keukentimers zijn daarom een ​​grote hulp. Net als een stopwatch die achteruit loopt, zijn ze ingesteld op een bepaalde hoeveelheid tijd. Daarna daalt de tijd naar nul seconden. Er klinkt een piep en de kok weet dat hij nu voor een bepaalde pan of de oven moet zorgen. Met deze hulp wordt het beheer van de kooktijd aanzienlijk vergemakkelijkt.

De meeste kookwekkers kunnen worden verhoogd en dan de klok rondlopen met een zacht “gerammel”. Moderne modellen zijn digitaal en alleen geluidsklaar met de pieptoon. Beide types kookwekker kunnen vaak met een magneet worden bevestigd, bijvoorbeeld op koelkasten of op de buitenmuur van magnetrons of mini-ovens. Sommige modellen zijn bijzonder grappig ontworpen en komen als een kookfiguur, zoals plastic kip of in paprikavorm in de handel. Dit maakt koken twee keer zo leuk.