Knoflookgeur uit mond verwijderen

Hier leest u welke huismiddeltjes u kunt gebruiken om knoflookgeur uit uw mond, huid of bij u thuis te verwijderen.

Knoflook, de witte knol uit de prei-familie, heeft veel voordelen: voor sommigen is de kruidachtige bol een medicinale plant omdat hij in 1989 tot Medicinale Plant van het Jaar werd uitgeroepen. Voor de andere dienen de tenen als een aromatisch kruid. En er zijn zelfs mensen die magische krachten aan de knol toeschrijven. Knoflook zou vampiers en boze geesten weghouden en ook dienen als bescherming tegen wezens of het boze oog.

Helaas heeft de magische knol ook een groot nadeel: hij geeft een onaangename geur af. Iedereen die de avond van de vorige dag een knoflookrijke maaltijd heeft gegeten, wordt de volgende ochtend onmiddellijk blootgesteld vanwege de geur. Zowel fysieke dampen als een muffe, slechte adem getuigen van het aromatische diner.

Maar de kok moet ook haar last dragen, want als je knoflooksap op je handen krijgt bij het hakken van de teentjes, is de merkbare geur van knoflook moeilijk weg te krijgen. En last but not least: de kruidenbol laat ook zijn geur achter in het appartement of huis en zorgt voor een weerzinwekkende langdurige geur.

Mond: verwijder knoflookgeur

Het is vreemd dat de knoflooketer zijn eigen slechte adem niet kan waarnemen. En de mee-eters merken de knoflookgeur meestal ook niet. De muffe pluim uit de mond is echter des te erger voor degenen die geen knoflook hebben gegeten.

Omdat het merendeel van onze medemensen de avond ervoor niet aan de witte knol knabbelde en omdat een slechte adem over het algemeen weerzinwekkend is, is het belangrijk om de knoflookgeur uit de mond zo snel mogelijk te neutraliseren. Een simpele, maar niet 100% succesvolle, methode is een grondige tanden- en mondreiniging, waarmee je in ieder geval de knoflookgeur sterk vermindert:

 • Poets je tanden grondig na het eten. Poets niet te kort, maar reinig net als voor het slapengaan drie minuten grondig.
 • Reinig vervolgens de ruimtes tussen uw tanden met flosdraad en spoel uw mond goed.
 • Als je heel precies wilt zijn, schraap dan voorzichtig je tong met een houten spatel om ook daar de muffe laag te verwijderen.
 • Nadat u uw mond opnieuw heeft gespoeld, gorgelt u met een sterk ruikend mondwater. Houd het mondwater ongeveer een halve minuut in uw mond.

Tips: Omdat de etherische olie van munt ook helpt bij het verwijderen van geur, moet je kiezen voor tandpasta en mondwater met menthol.

Je kunt ook proberen de knoflookgeur onder controle te houden door op verse muntblaadjes te kauwen. Als je geen munt in je tuin hebt, moet je het in ieder geval doen met pepermuntkauwgom. Hun geur verlagende effect is echter veel minder.

In plaats van munt helpt gember ook. Kauw na het eten op een stukje verse gemberwortel (pittig). Het smaakt goed, is gezond en de knoflookgeur maakt nauwelijks kans.

terug naar menu ↑

Huid: verwijder knoflookgeur

In de knoflooketer komt de bolgeur uit elke porie in de ware zin van het woord. Omdat zelfs het minste zweet het bittere aroma in de omgeving afgeeft. Omdat dit natuurlijk niet te vermijden is, is de enige manier om geurtjes te beheersen, gericht zweten. Zoals het gezegde luidt: “Nadat je gegeten hebt, moet je rusten of duizend stappen nemen.”

Grijp na een knoflookmaaltijd de kans en blijf bij het tweede deel van het gezegde. Wijd jezelf toe aan een zweterige sport en laat de knoflookgeur uit je lichaam zweten. Zo hoef je bij een volgende bijeenkomst je medemens niet met een knoflookgeur onder ogen te zien en heb je je gezondheid goed gedaan.

Als je met knoflook kookt, krijg je de knoflookgeur niet van je vingers door simpelweg je handen te wassen. Om uw handen niet alleen van knoflook, maar ook van de geur te bevrijden, doet u het volgende:

 • Meng een stroperige pasta van grof keukenzout en een beetje citroensap.
 • Wrijf na het hakken van de knoflookteentjes het huismiddeltje tussen je handen en vergeet de ruimte tussen je vingers niet.
 • Spoel daarna de knoflook en het citroenpulp weer af onder lauw water.
 • Als het niet is gelukt, herhaalt u het proces opnieuw.

Tips: Voor je handwas pasta hoef je geen verse citroen te gebruiken, het sap van de gele plastic citroen is volkomen voldoende.

Roestvrij staal neutraliseert ook de knoflookgeur op de handen. Als alternatief voor handwas pasta kunt u uw handen na het bereiden van de maaltijd op uw roestvrijstalen gootsteen wrijven en daarna zoals gewoonlijk met water en zeep wassen.

Knoflooketers die niet enthousiast zijn over sporten na het eten, hebben de mogelijkheid om een ​​warm bad te nemen en zo de knoflookgeur van hun huid te laten zweten. Om gezondheidsredenen mag het baden echter niet onmiddellijk na het eten plaatsvinden.

terug naar menu ↑

Woning: verwijder de geur van knoflook

Iedereen die hongerig thuiskomt van zijn werk, zal zeker in de wolken zijn als de geur van een heerlijke maaltijd hem binnenvalt als hij de deur opent. Maar zodra de maaltijd voorbij is, moet het appartement ook weer neutraal ruiken.

Bij veel aroma’s kan dit ook worden bereikt door krachtig te ventileren. Hardnekkige tonen, zoals de knoflookgeur, kunnen echter niet volledig worden geneutraliseerd, zelfs niet met een ononderbroken slok van tien minuten. Gebruik azijn om het aroma van de witte knol uit het appartement te verwijderen:

 • Meng twee liter koud water met een beetje azijn in een grote pan.
 • Breng het huismiddeltje aan de kook en verdeel het mengsel vervolgens over verschillende kommen.
 • Zet de azijn waterkommen op verschillende punten in de kamer, zodat het verdampende mengsel de lucht in de kamer kan neutraliseren.

Tips: Kom niet te dicht bij de kachel terwijl de azijn of het azijnwater wordt gekookt, omdat de opstijgende azijndampen de slijmvliezen irriteren. Zorg er ook voor dat er geen kinderen of huisdieren in de keuken zijn.

Om van de knoflookgeur af te komen en voor frisse lucht in de kamer te zorgen, hoeft u geen dure azijn te gebruiken, een goedkope is voldoende.

terug naar menu ↑

Huismiddeltjes tegen de geur van knoflook

Anijskorrels: Je kunt de muffe geur verwijderen door anijskorrels te kauwen, zodat je je tegenhanger niet lastig valt met een knoflookvlag.

Roestvrij staal: Als u de geur niet van uw handen kunt krijgen nadat u de knoflook hebt gehakt, wrijf dan gewoon uw handpalmen en vingers over de roestvrijstalen gootsteen gedurende ongeveer 30 seconden en was vervolgens uw handen zoals gewoonlijk met water en zeep. Als alternatief, voor degenen die geen roestvrijstalen spoelbak hebben, is roestvrijstalen zeep verkrijgbaar bij speciaalzaken. Het is een stuk roestvrij staal in zeepvorm dat wordt gebruikt om handen te wassen.

Azijn: u kunt azijn gebruiken om knoflookgeur uit uw handen en uw huis te verwijderen. Was na het bereiden van de maaltijd je handen met lauwwarme azijn en de geur verdwijnt. Om de lucht in de kamer op te frissen, kook je twee liter azijnwater kort en verdeel je de dampende vloeistof over meerdere kommen. Zet de geurkommen op verschillende plekken in de kamer zodat de knoflookgeur snel verdampt.

Warm baden: Om de knoflookdampen na het eten snel te verwijderen, moet u specifiek zweten. Hiervoor is een warm bad geschikt.

Gember: Iedereen die na een knoflookrijke maaltijd op een stuk verse gemberwortel kauwt, zal de knoflookgeur in de mond doden. Als alternatief kunt u uw voedsel tijdens de bereiding ook met beide knollen kruiden. Het knoflookaroma wordt geneutraliseerd door gember toe te voegen.

Yoghurt: Melk en zuivelproducten zijn ook geweldig om de knoflookgeur in je mond kwijt te raken. Eet na het genieten van de witte medicinale knol een yoghurt als toetje.

Koffiebonen: wie van de smaak van koffiebonen houdt, kan na het eten van knoflook op een paar koffiebonen kauwen om de geur te neutraliseren.

Koffieresidu: wrijf na het bereiden van het eten wat koffieresidu tussen uw handen. De sterke geur van de koffie maskeert het knoflook aroma.

Kardemom: Kardemom is niet alleen geschikt voor Aziatische gerechten of kerstkoekjes. Kauw na het eten op een kardemompeul en de muffe, slechte adem van knoflook verdwijnt binnen de kortste keren.

Kauwgom: Je kunt de knoflookgeur niet volledig uit je mond verwijderen door kauwgom te kauwen, maar je kunt het onaangename aroma zeker in bedwang houden met pepermunt- of menthol-kauwgom.

Ventilatie: Om te voorkomen dat de woning na een maaltijd urenlang naar knoflook ruikt, dient u tijdens het bereiden van de maaltijd de afzuigkap aan te zetten en deze vervolgens minimaal 15 minuten krachtig te ventileren.

Melk: Nadat je hebt genoten van de sterk ruikende kruidenbol, drink je gewoon een glas melk en de slechte adem wordt geneutraliseerd.

Munt: Omdat de etherische olie van munt de geur van knoflook maskeert, kun je ook na het eten op een vers muntblad kauwen om van een slechte adem af te komen.

Mondreiniging (tandenpoetsen, flossen, mondwater): Als u niet naar knoflook uit uw mond wilt ruiken, moet u eerst uw mond grondig reinigen. Het reinigen van de mondholte begint met het drie minuten poetsen van uw tanden. De interdentale ruimtes worden vervolgens schoongemaakt met flosdraad. Schraap vervolgens voorzichtig de tongcoating af met een houten spatel en gorgel tenslotte met een mentholhoudend mondwater.

Frisdrank: Om de knoflookgeur van je handen te krijgen na het hakken, wrijf je je handpalmen en vingers in met zuiveringszout en was je het huismiddeltje eraf met lauw water en zeep. U kunt de knoflookgeur ook uit uw kamer verwijderen met behulp van het rijsmiddel. Om dit te doen, strooit u uw gestoffeerde meubels over een groot oppervlak met zuiveringszout. Masseer het huismiddeltje zachtjes in met een spons en laat het een nacht staan. Gebruik de stofzuiger de volgende ochtend om de bekleding te reinigen.

Peterselie: om van een slechte adem af te komen na het nuttigen van knoflook, kunt u op verse peterselie kauwen. De etherische olie van de kruiden neutraliseert ook de knoflookgeur.

Kwark: Als u na het eten geen knoflook uit uw mond wilt ruiken, kunt u als toetje genieten van een gerecht met kwark. Het zuivelproduct elimineert het aroma.

Salie: Een spoeling met salie elimineert de onaangename slechte adem die ontstaat na het eten van knoflook.

Wierookstokjes: Als u uw appartement niet kunt ventileren na het bereiden van uw maaltijd, kunt u de knoflookgeur verdoezelen met wierookstokjes.

Zout + citroen: maak een kauwpasta van zout en citroen. Wrijf de zelfgemaakte handwaspasta tussen je handen en spoel het daarna weer af onder lauw water. Zo voorkom je dat je handen urenlang naar knoflook ruiken nadat je gegeten hebt.

Oefening + zweten: Om u te helpen na het nuttigen van knoflook