Kattenbakvulling, dit zijn de beste kattenbakkorrels

Katten behoren tot de reine dieren en zijn erg populair als huisdier. Vooral de huiskatten hebben hun eigen toilet, dat gevuld is met kattenbakvulling. Met kattenbakvulling kan de uitwerpselen van uw kat worden vastgebonden en onaangename geuren worden onderdrukt. Bij kattenbakkorrels zijn er verschillende varianten, zoals silicaatafval, strooisel of plantaardig. Welke van deze kattenbakvulling soorten is de betere keuze en waar je op moet letten bij het kopen van kattenbakkorrels, lees je hier.

Elke kleine tijger heeft een kattenbak nodig, zodat hij/zij zijn zaken netjes kan doen. In de handel krijg je niet alleen kattenbakken in veel verschillende maten en uitvoeringen, maar je kunt ook kiezen uit een groot aantal kleuren. Als u meerdere katten heeft, moet u ten minste twee van deze toiletartikelen opzetten voor optimale kattenverzorging.
De beste en mooiste kattenbak zal je echter niet helpen als je niet het juiste vulling hebt. De handel biedt je de kattenbakvulling variant, die kleine brokken vormt zodra er vloeistof bij komt. Eenvoudig strooisel vormt geen brokken en moet daarom steeds royaler worden verwijderd. Zelfs kattenzand, wat heel fijn is in vergelijking met strooisel, kan in de kattenbak worden gedaan. Als u onaangename geuren direct wilt voorkomen, is kattenbakvulling met geur ook beschikbaar. Dit heeft meestal de fijne geur van baby poeder, maar wordt niet altijd goed door alle katten ontvangen.

Biokat's Classic Fresh 3 in 1 - Kattenbakvulling - 20 L

11.95 13.99
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Mineraal

Biokat's Classic 3 in 1 - Kattenbakvulling - 20 L

11.95 13.99
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Mineraal

Plospan Houtkorrel - Kattenbakvulling - 25 ltr / 14 kg

12.99
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Hout

Catsan Hygiene Plus - Kattenbakvulling - 20 L

15.44
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Synthetisch

PeeWee kattenbakvulling 2x 9kg zakken

28.95
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Hout

Sanicat Extra Kattenbakvulling - 32 L

12.99
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Mineraal

Cat's Best Oko Plus Korrels 40 ltr

29.95
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Mineraal

Sivocat Silicagel Crystals Kattenbakvulling - 8 l

17.00
Last update was in: juli 21, 2018 11:11 am

Kat | Synthetisch

 

Minerale kattenbakvulling

Minerale kattenbakvulling bestaat uit klei mineralen gemengd met kwartszand en kalk. Voor de vochtbinding van kattenbakvulling wordt Betonit gebruikt. In het geval van kattenbakvulling is in sommige gevallen de geurbinding minder goed. Het kattenbakvuil absorbeert echter gemakkelijk grote hoeveelheden urine en zodra de kat zijn uitwerpselen begraaft, is de geur ook gebonden. Minerale kattenbakvulling is in fijne en grove korrels. Dit soort kattenbakvulling is ook redelijk geprijsd. Een verder nadeel van minerale kattenbakvulling dat vocht retentie zeer hoog is. Dus de klonters die zich aan de onderkant van de bak bevinden laten zich moeilijk verwijderen. De kleur van de kattenbakvulling varieert van licht tot donkergrijs en alleen de fijnkorrelige nest neigt hoge stofvorming zijn. Daarom is het vullen van de kattenbak niet echt comfortabel. Mineraal kattenbakvulling wordt niet aanbevolen voor mensen met een allergie. In deze gevallen is natuurlijke milieuvriendelijkheid de betere keuze. Het mineraal kattenbakvuil wordt afgevoerd in de rest afvalbak.

Natuurlijk strooisel

Natuurlijk strooisel, zoals de naam al aangeeft, bestaat uit natuurlijke vezels zoals stro, hooi, oud papier, maïs of houtkrullen. Het natuurlijke strooisel is een alternatief voor silicaat- of mineraal vulling. Het voordeel van dit type kattenbakvulling is dat het gewicht erg licht is en het kattenbakvulling zeer productief is. Het natuurlijke strooisel dekt echter niet de urine en feces van de kat, maar in termen van geurbehoud is het weer erg goed. De brokvorming is niet zo goed in dit materiaal, en dus moet de kattenbak vaker in de week worden vervangen, omdat het natuurlijke materiaal vervalt tot zeer fijne korrels en dus niet zo ontvankelijk is. Qua prijs is het natuurlijke strooisel ten opzichte van het mineraal afval een stuk duurder.

Silicaat kattenbakvulling

Silicaat vulling bestaat uit zeer fijne kralen. Het silica strooisel bevat silicagel, dat ook in baby luiers wordt gebruikt. De geurbinding is zeer goed met het silicaat strooisel Een groot voordeel van het silicaat is dat niet alleen feces, urine en geuren worden gebonden, maar ook ziektekiemen worden opgenomen. Bovendien is het kattenbakvulling van silicaat in vergelijking met het mineraal afval lichter en vruchtbaarder, heeft het ook een antibacterieel effect. Geschikt voor mensen met allergieën, dankzij weinig stofvorming, biedt het silicaat veel positieve aspecten in vergelijking met andere kattenstrooisels.
Dit silicaat is een mengsel van kwartszand, water en kalk. Door aluminiumpoeder toe te voegen, wordt het mengsel opgeschuimd en vervolgens uitgehard onder hitte en hoge druk. Vanwege de lichtheid van de silicaatkorrels, worden ze vaak in het huis verdeeld als ze in de poten en de pels van de kat blijven steken. Echter, met een klein kleed voor de kattenbak kunt u al een remedie vinden. Geluidsgevoelige katten hebben moeite met het lopen in de kattenbak met het silicaat. Het silicaat vulsel kan over de bio-bak worden afgevoerd, niet in het huistoilet!

Waar moet je op letten bij het kopen van kattenbakvulling?

Zoals zojuist beschreven, is de stoffigheid van het kattengrind een belangrijke factor in de aankoopbeslissing – voor u en uw kat. Koop daarom kattenbakvulling van hoge kwaliteit, want het duurdere kattenbakvulling heeft meestal een lage stofvorming.

Natuurlijk is het perfecte kattenbakvulling zeer absorberend en zelfs grotere hoeveelheden vloeistoffen vormen geen probleem voor het strooisel, kattenbakvulling dat door de vloeistof klontert is ideaal. De uitwerpselen van de kat worden door het kattenbakvuil gebonden en gevangen door de klont formatie.

De geur van kattenbakvulling is in sommige gevallen ook cruciaal wanneer u het koopt. Over het algemeen is het belangrijk voor het kattenbakvulling dat de geurbinding zeer goed is. Omdat onaangename geuren, veroorzaakt door de uitwerpselen van de kat en het katten-toilet, allesbehalve fijn zijn – zeker niet binnenshuis. Om deze reden moet het kattengrind de geur opvangen. Voor deze gevallen is klontjesafval zeer betrouwbaar omdat de uitwerpselen van de kat in de klomp gevangen zitten.

Bij het kopen van de kattenbakvulling is de absorptie ook belangrijk. Als er te veel strooisel nodig is om de kattenbak schoon te maken, zal dit op lange termijn erg duur zijn.

Hoeveelheid / volume

Ongeacht welk kattenbakvulling u in de kattenbak vult – bijna elke fabrikant biedt u het strooisel in verschillende hoeveelheden aan. Te beginnen met de kleine zak van 5 kg tot de grote zak van 40 liter, kunt u kattenbakvulling kopen. In de regel is dit zeer duurzaam, als u het na opening goed sluit en dus goed houdt. Alleen klonterig strooisel kan echter zeer goed vocht opnemen, wat in een lange opslag een nadeel kan zijn. Als u bijvoorbeeld een open zak in de kelder plaatst, kan het strooisel langzaam vocht opnemen en na verloop van tijd zijn optimale effect verliezen. Als je niet zeker weet of de kat de vulling accepteert dat je hebt geselecteerd, koop dan eerst maar een kleine hoeveelheid en test de soorten die je zou willen gebruiken.