Kamado BBQ medium en large aanbieding

Tot nu toe is de zogenaamde Kamado BBQ alleen bekend bij echte vleesfanaten en grillprofessionals. Maar langzaamaan banen ze zich een weg naar steeds meer tuinen. Geen wonder, want de hoogwaardige keramische eieren zijn veel meer dan alleen een simpele grill. We vertellen je waarom het de moeite waard is om in een Kamado te investeren.

Wat zijn de voordelen van een Kamado BBQ?

Toegegeven, keramische barbecues zijn vrij duur. Voor een kwalitatief hoogstaand model zijn 700 tot 1.400 euro snel verschuldigd, afhankelijk van de maat en eigenschappen. Maar ze bieden ook een aantal voordelen.
Vooral de extreem goede thermische eigenschappen van het keramiek. De warmte wordt opgeslagen en gelijkmatig afgegeven door het materiaal met open poriën. De afdichtring in het deksel zorgt er ook voor dat de warmte binnen blijft. Het is dus mogelijk om temperaturen tot 400 graden te bereiken. Als u zich nu zorgen maakt over het verbranden van uw vingers aan de buitenkant, kunnen we u geruststellen: de warmteontwikkeling naar buiten is relatief laag – althans bij hoogwaardige modellen.

In tegenstelling tot veel andere houtskoolgrills stel je de gewenste temperatuur heel nauwkeurig in op een Kamado via de luchtinlaat en uitlaat. Zo maakt de fabrikant Big Green Egg gebruik van een magneetsysteem om de klep met millimeternauwkeurigheid en daarmee een zeer fijne temperatuurregeling te kunnen openen.

Een Kamado bbq houdt de ingestelde temperatuur tot 20 uur lang constant in het hele interieur. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke eivorm, die ervoor zorgt dat de warmte homogeen wordt verdeeld. Fans van bijvoorbeeld pulled pork of gerookt vlees komen hier aan hun trekken. En het beste van alles: het houtskoolverbruik is erg laag omdat de steenkool slechts langzaam verbrandt.

 

Big Green Egg Large - Met onderstel, hoes, Zijtafels en handgrepen

2.095,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Kamado Joe Classic Keramische BBQ Grill Pizzaoven Rookoven Low & Slow Cooker

1.193,99 out of stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Kamado Joe Junior

499,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Big Green Egg Large - Met onderstel, Zijtafels en hoes

1.995,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

569,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Kamado Joe Jr Grill Kamadobarbecue - Rood

459,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

The Bastard Compact Compleet

699,00 out of stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue

Patton # 1 Kamado Grill Table Chef - 15" - Zwart

240,00 249,00 in stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue | Formaat grillplaat: 34 x 34 cm

Landman Komado Houtskoolbarbecue - 26,5 cm - Zwart

189,95 out of stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue | Formaat grillplaat: 27 x 55 cm

Patton Kamado Grill - Keramische barbecue - incl. Bluetooth thermometer - incl. LED light - 16" - Zwart

449,00 599,00 out of stock
Laatste update was op: november 15, 2020 3:06 pm

Houtskoolbarbecue | Formaat grillplaat: 33 x 33 cm

 

terug naar menu ↑

U moet hier op letten voordat u een Kamado BBQ koopt

Dankzij een verrijdbaar onderstel en tafel wordt de Kamado onderdeel van de buitenkeuken, met een verrijdbaar onderstel is je grill niet alleen mobiel, hij wordt ook niet omgeslagen. Veel buggy’s bieden ook praktische opbergruimte.

Voordat u een keramische Kamado grill koopt, moet u zeker een vaste plek in de tuin of op het terras plannen.
Door zijn hoge gewicht is hij slechts zeer beperkt mobiel. In ieder geval is het niet raadzaam om het keramische blok constant te verplaatsen omdat het materiaal niet onbreekbaar is.

Wil je hem in de winter toch op een warme plek in de schuur neerzetten, dan raden we aan een frame (een zogenaamde buggy) te kopen. Deze kunt u achteraf ook bij de fabrikant kopen.

Een Kamado BBQ wordt altijd gestookt met houtskool. Briketten worden sterk afgeraden omdat ze onooglijke afzettingen op de binnenwand kunnen veroorzaken. U moet ook afzien van het gebruik van chemische aanstekers, omdat deze rechtstreeks in het keramiek zouden gaan en in het ergste geval weer zouden worden afgegeven aan het te grillen voedsel.

Supersnel grillen is bij keramisch grillen niet mogelijk. Afhankelijk van de gewenste temperatuur is de opwarmtijd iets langer dan bij andere soorten grill. Bovendien moet u van tevoren duidelijk zijn in welke volgorde u het eten wilt bakken. Zodra een hoge temperatuur is bereikt, duurt het reguleren van de afdaling erg lang omdat het keramiek de warmte slechts langzaam afgeeft.

terug naar menu ↑

Constante grilltemperatuur dankzij keramiek

Op het eerste gezicht heeft een keramische Kamado grill veel gemeen met een gewone ketelgrill. Het enige verschil in vorm is dat het de vorm heeft van een ei, dit is om technische redenen. Er is een deflectorsteen boven de kolenkom die de warmte weerkaatst. Dit creëert een oveneffect waardoor de grill kan worden gebruikt als roker of om te bakken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een keramische grill grotendeels gemaakt van keramiek. Alleen het frame is gemaakt van metaal (vaak roestvrij staal). Handgreep elementen op het deksel en aan de zijkanten van de grill zijn gemaakt van geschikt hout zoals bamboe. Meerdere ventilatieopeningen en de wanddikte tot 2 cm zorgen voor lange kooktijden bij een constante temperatuur.

terug naar menu ↑

Lang barbecueën met de keramische Kamado grill: zeer zuinig en efficiënt

Door de structuur en eigenschappen van keramiek is een keramische grill ideaal voor “lange sessies”. Dit betekent bereidingen (meestal van vlees) waarbij lange kooktijden gebruikelijk zijn. Je kunt ook veel modellen gebruiken als rokers. Door de daarvoor bestemde rookopening kan het te grillen voedsel op een rail worden geplaatst. Doordat het deksel gesloten kan blijven, gaat er geen warmte verloren.
Een van de doorslaggevende voordelen van de keramische grill is de mogelijkheid om de grill lange tijd op een bepaalde temperatuur te houden. Omdat de keramische wand veel energie opneemt, kan deze deze ook gedurende een lange periode afgeven. Dit maakt de grill erg zuinig. Met twee kilo kolen bedien je een keramische grill meer dan twaalf uur per keer.

terug naar menu ↑

Welke steenkool moet ik gebruiken voor mijn Kamado BBQ?

Een keramische grill is ontworpen om te grillen met houtskool. Dit wordt aanbevolen door zowel fabrikanten als experts. Belangrijker dan de keuze van houtskool is echter de juiste behandeling ervan. Omdat een keramische grill bijvoorbeeld vaak wordt gebruikt om vlees gedurende lange tijd te smoren, is het raadzaam om steenkool te stapelen om de temperatuur gedurende een lange periode op peil te houden.

Zelfs als sommige BBQ fans andere soorten kolen of briketten gebruiken om een ​​constante temperatuur te creëren, kan een keramische grill het best worden gebruikt met houtskool. De gezondheidsdienst waarschuwt daarentegen sterk voor het gebruik van bruinkool.

terug naar menu ↑

De bijzondere kenmerken van Kamado Joe

Als je vraagt ​​naar de meest populaire keramische barbecues in de Nederlandse barbecue scene, komen de namen Big Green Egg en Monolith onvermijdelijk naar voren. Geen twijfel mogelijk, deze keramische grills zijn erg goed en hebben de afgelopen jaren hun goede naam verdiend. En toch biedt de Kamado Joe Classic II keramische grill een paar functies die niet mogen worden verwaarloosd bij het kiezen van de juiste keramische grill. In 2017 had Kamado Joe uitgebreide modelupdates en verdere ontwikkelingen die indrukwekkend zijn.

Als je een Big Green Egg Large naast een Monolith Classic en een Kamado Joe Classic II plaatst, zou de leek op het eerste gezicht geen grote verschillen zien. Natuurlijk, het ene ei is groen, het andere is zwart en het derde is rood.De vorm en het frame zijn een beetje anders, maar eigenlijk zijn alle drie de modellen bijna identiek in structuur en functie. Zo kunt u nu uw favoriete kleur kiezen, of u kunt de roosters in detail bekijken. Hier komt de Kamado Joe met enkele functies die de meeste concurrenten niet hebben.

De voordelen op een rij:

Kamado Joe heeft een nieuw en innovatief scharnier voor het luchtdrukdeksel. Dit vermindert de inspanning die nodig is om het deksel met 96% op te tillen. Het is moeilijk te geloven, maar je kunt het deksel van 25 kg op de Kamado Joe Classic II met je pink optillen. En het beste eraan: het blijft in elke positie gefixeerd en springt niet alleen naar beneden. Zo hoef je het deksel niet helemaal te openen. Iedereen die regelmatig en vaak met keramische barbecues werkt, zal deze functie geweldig vinden!

De ventilatieklep op het deksel van Kamado Joe is gemaakt van aluminium met luchtuitlaat aan de voorkant. Zo kan het niet in de grill regenen, roest het niet en verandert het niet als je het deksel opent. Voor de meeste andere fabrikanten is de afdekklep gemaakt van gietijzer met openingen naar boven. Vroeg of laat is roest gegarandeerd …

De vuurkist in de Kamado Joe bestaat uit verschillende keramische elementen die vastgezet zijn met een metalen ring. Er zijn dus nooit meer problemen met gescheurde brandbakken. Iedereen die het onderwerp intensief heeft behandeld, weet dat sommige fabrikanten keer op keer te maken hebben met het probleem van gebarsten branddozen.

terug naar menu ↑

Wat zijn de mogelijke toepassingen van een Kamado BBQ?

De zogenaamde “Kamado grill” is door zijn warmteopslag bijzonder geschikt voor langere grill- en baktijden. Vooral gerechten met een kooktijd van meerdere uren kunnen ideaal en zonder constante controle worden gegrild.
Het snel braden van gegrild voedsel is niet een van de sterke punten van een keramische grill, omdat deze eerst moet opwarmen, maar snelle voorbereidingen kunnen dan probleemloos worden uitgevoerd.
Kortom, je grilt met gesloten deksel zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Daarom kan een groot deel van de multifunctionele apparaten niet alleen worden gebruikt als grill en oven, maar ook als roker.

terug naar menu ↑

Hoe groot moet mijn Kamado BBQ zijn?

Naast het aantal mensen dat u regelmatig wilt eten, speelt de hoeveelheid beschikbare ruimte ook een primaire rol in de grootte van uw keramische grill.
Hoewel de kleine modellen geschikt zijn voor het balkon of op een tafel kunnen worden geplaatst, moeten er ook compromissen worden gesloten wat betreft de grootte van het grilloppervlak en de dikte van de keramische wanden. Dit betekent natuurlijk dat er minder grillgerechten tegelijk kunnen worden bereid en dat er minder warmte kan worden opgeslagen.

Houd er ook rekening mee dat bij een kleinere grill vaker brandstof moet worden toegevoegd om een ​​constante temperatuur te behouden, omdat de hoeveelheid steenkool die kan worden ingeschonken minder is.
Over het algemeen kunt u erop vertrouwen dat hoe groter de keramische grill, hoe groter het grilloppervlak. Bovendien neemt de maat toe, maar ook het gewicht, evenals de prijs, daarom moet u vooraf duidelijk zijn over uw persoonlijke doel.