Hamamdoek kopen, met badstof en aanbiedingen

Een hamamdoek is meestal een katoenen handdoek met franjes aan beide uiteinden. Er zijn hamamdoeken in verschillende kleuren en maten. Bij ons vindt u een verscheidenheid aan funky en actuele kleuren.

Oorspronkelijk komen deze handdoeken uit Turkije. De hamamdoek, ook pestemaal of fouta genoemd, werd en wordt nog steeds gebruikt in Turkse badhuizen. Hamamdoeken worden gebruikt tijdens het bezoek aan de hamam of in de sauna. De hamamdoek is een speciale katoenen lap die aan het begin van het bad aan de gast wordt gegeven. De mannen gebruiken het als lendendoek en de vrouwen als lichaamsbeschermende badkleding. Een hamamdoek droogt zeer snel vanwege de speciale (verwerkings) aard van het katoen.

Hamamdoeken kunnen op vele manieren worden gebruikt. Over het algemeen wordt de hamamdoek in West-Europa gebruikt als een sjaal, saunahanddoek, pareo, massagedeken, strandlaken en zelfs als een handdoek.

Het is heel licht en een stuk dunner dan een normale handdoek. Het is perfect voor de sauna of het wellness centrum. Bovendien is het praktisch bij reizen, omdat het weinig ruimte in beslag neemt.

We hebben hamamdoeken in verschillende kleuren, patronen en maten.

Dit zijn de voordelen van een hamamdoek.

* Hamam handdoeken zijn leuk om te zien
* Trendy en modieuze kleuren
* Dun en lichtgewicht, zo gemakkelijk te dragen
* Ideaal om mee te nemen op sauna, zwembad, dagje uit en vakantie
* Absorbeert veel vocht
* Droogt snel en is gemakkelijk te wassen

De hamamdoek is mooi, veelzijdig en functioneel!