Grote en gekleurde papieren lampionnen voor extra feest gevoel

Wil je een cool tuinfeestje geven? Dan zijn papieren lantaarns een perfect decoratie-element. Hangend in bomen of op een vlaggenmast, doneer avondlicht en zorg voor een geweldige sfeer.
Hier vindt u lampionnen in verschillende kleuren en verschillende materialen.
Bij goed weer en met goede vrienden is een feestje buiten veel leuker dan een stoffige kamer.
Deze lichten brengen een goed humeur en zijn een goedkope lichtbron omdat veel van de prachtige lampionnen worden verlicht met kaarsen.  Kijk naar het assortiment en vind eenvoudige, maar ook elaborate ontworpen, kleurrijk, zwart-wit, luxe en betaalbaar lantaarns voor iedereen. Of op het balkon, of in de tuin naast de getrimde heg, een lantaarn is altijd leuk.

 

 

Prachtige lichtbronnen voor vele gelegenheden

Chinese lampionnen zijn niet alleen aangenaam voor kinderen, die soms met lantaarns door de straten lopen. Lantaarns zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor thuis, voor de tuin of voor heel verschillende festivals. Met hun fantasierijke vormen en hun prachtige lichte lantaarns zijn veelzijdig. Deze prachtige lichtbronnen kunnen ook volwassenen betoveren en in een feestelijke stemming brengen. Zelfs met de lampion is de tijd niet gestopt. Ondertussen zijn er de zogenaamde zonnelantaarns in alle denkbare kleuren en meestal met een ronde vorm. Kleurrijke lantaarnketens met LED bediening zijn ook een geweldige feestverlichting. Omdat niets er mooier uitziet dan veel kleurrijke lantaarns die zacht in het donker in de wind zwaaien. Maar wie heeft de lantaarn eigenlijk uitgevonden?

Lampionnen zijn een Chinese uitvinding. De uitvinder is een politicus genaamd Kungming. Hij leefde ongeveer 1800 jaar geleden in de tijd van de drie koninkrijken. Hij vond een zwevende lantaarn uit om bondgenoten aan te trekken. De lantaarn redde uiteindelijk zijn leven en hij kreeg de naam Kungming, wat zoveel betekent als de heldere en open lantaarn. In China worden lantaarns tegenwoordig nog steeds gebruikt voor het overbrengen van berichten en communicatie en kunnen ze op alle belangrijke festivals naar de hemel stijgen.

Prachtig versierde Chinese lampionnen zijn ook erg populair hier in Nederland. Van kleurrijk papier of plastic zijn ze de mooiste lichtbronnen op een tuinfeestje of op een gezellige zomeravond op het balkon of terras. Lantaarns bieden geweldige decoratie-ideeën voor elk feest. Met bijvoorbeeld lantaarns op de grond kunt u uw gasten de weg wijzen in het donker. Lantaarns versierd met een theelicht dompelen de huiskamer ook onder in een huiselijke sfeer.

Lampionnen in vele variaties

Naast papieren lampionnen zijn er ook die gemaakt van weerbestendig materiaal dat buitenshuis kan blijven bij slecht weer. Lantaarns worden aangeboden in een breed scala aan vormen, kleuren en ontwerpen. Lantaarns zorgen automatisch voor een betere stemming. Hun loutere verlichting creëert sfeer en een goed humeur. En voor die prachtige effecten hoef je niet eens diep in je zak te graven. Vóór de uitvinding van elektrische lichtbronnen was de Lampisterie, dat is de productie van lantaarns, een belangrijk beroep in Europa. Mooie en decoratieve lichtbronnen zijn tot op de dag van vandaag gebleven.