Goedkope Luiers in de juiste maat

Luiers zijn een standaard in elk huishouden met een baby of peuter. Met ongeveer zes tot zeven luiers per dag verbruiken kinderen ongeveer 7.000 luiers in de eerste drie levensjaren. Bij de juiste maat en pasvorm, moet u bijzondere aandacht besteden aan de juiste pasvorm van de luier, anders kan dit soms ongemakkelijke drukpunten veroorzaken. In deze gids vertellen we u hoe u de perfecte luier voor uw kind kunt vinden. Daarnaast geven we u praktische tips voor het inpakken en verzorgen van uw baby.

Goedkope Luiers

Luiers zijn de constante metgezel van uw baby in de eerste maanden van zijn leven en bieden bewegingsvrijheid en droogheid.
Er is een onderscheid tussen wegwerp en katoenen luiers. Beide varianten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en uitvoeringen.
Wegwerpluiers zijn gemakkelijk te hanteren en af te voeren. Stoffen luiers zijn herbruikbaar en produceren zeer weinig afval.

Goedkope Luier aanbiedingen

-31% HUGGIES Ultra Comfort Newborn Maat 1 Luiers Maandbox - 84 stuks
12,99 18,99
-20% HUGGIES Ultra Comfort Newborn Maat 2 Luiers Maandbox - 210 stuks
39,99 49,99
-14% HUGGIES Ultra Comfort Maat 6 Luiers - Maandbox
39,99 46,99
-20% Pampers Premium Protection - Maat 1 (New Born) 2-5 kg - Jumbo...
40,78 51,00
-32% Pampers Baby-Dry Pants - Maat 4 (Maxi) 9-15 kg - Maandbox 160...
42,99 63,99
-22% Pampers Baby-Dry - Maat 5+ (Junior+) 12-17 kg - Maandbox 132 Stuks...
43,99 56,49
-20% Pampers Baby-Dry - Maat 4+ (Maxi+) 10-15 kg - Maandbox 152 Stuks...
45,19 56,49
-20% Pampers Baby-Dry - Maat 6 (Extra Large) 13-18 kg - Maandbox 124...
45,19 56,49
-20% Pampers Baby-Dry - Maat 4 (Maxi) 9-14 kg - Maandbox 174 Stuks...
45,19 56,99
-20% Pampers Baby-Dry - Maat 5 (Junior) 11-16 kg - Maandbox 144 Stuks...
45,19 56,49
-20% Pampers Premium Protection - Maat 2 (Mini) 4-8 kg - Maandbox 240...
45,19 56,99
-20% Pampers Premium Protection - Maat 3 (Midi) 6-10 kg - Maandbox 204...
47,99 59,99
-20% Pampers Baby-Dry Pants - Maat 5 (Junior) 12-17 kg - Maandbox 132...
50,79 63,99
-20% Pampers Premium Protection - Maat 5 (Junior) 11-16 kg - Maandbox 136...
51,99 64,99
-20% Pampers Premium Protection - Maat 4 (Maxi) 9-14 kg - Maandbox 168...
51,99 64,99
-8% Pampers Active Fit - Maat 5 (Junior) 11-23 kg - Maandbox 136...
56,90 61,99
Laatste update was op: januari 22, 2020 4:05 pm

 

 

terug naar menu ↑

Pampers Premium Protection Active Fit

Pampers luier producten zijn de marktleider in wegwerpluiers en de Pampers Premium biedt met Protection Active Fit luiers, die geschikt zijn voor pasgeboren baby’s zijn. Pampers Premium Protection Active Fit wegwerpluiers zijn gemakkelijk aan te trekken en hebben ook een ingebouwde vochtindicator voor een goede controle.

Wegwerpluiers iedereen heeft ooit wel een baby aangedaan en weet dat er geen speciale kennis nodig is en het systeem vrij eenvoudig en betrouwbaar is. Mits je natuurlijk de juiste luiermaat bij de hand hebt en je baby nog steeds voldoende bewegingsvrijheid heeft.
Op internet zijn ook uitgebreide video tutorials te vinden. Het weggooien van gebruikte luiers is heel eenvoudig. Deze landen eenvoudig en correct in het restafval.
Om niet iedere keer na een luierwissel naar de vuilnisbak te hoeven rennen vanwege de geur, raden wij u aan een speciale luieremmer met deksel te schaffen.

Omvang van de levering / productgewicht incl. Verpakking / hoeveelheid / beschikbare maat
De Pampers Premium Protection Active Fit luiers worden geleverd in een verpakking van 168 stuks met een verpakkingsgewicht van 5 kg. Uw Active Fit pakket wordt in een kartonnen doos geleverd.
Voor de opslag van uw luiers moet u een lade in uw commode of op een plaats in de kast klaarmaken. De beschikbare maten van de Pampers Premium Protection Active Fit variëren van de kleinste maat 3 tot maat 6. De luiers zijn naar onze mening met name geschikt voor baby’s of kleinere baby’s.

Ontwerp / materialen
Pampers Premium Protection Active Fit in klassiek Pampers ontwerp en dunner materiaal voor meer bewegingsvrijheid.
De luiers, zoals de meeste wegwerpluiers, zijn niet bijzonder kleurrijk. Het kleurenschema is wit en het turquoise blauw dat zo typisch is voor Pampers. Kleine kinderlijke figuren sieren de luiers op. Het verven gebeurt niet met allergene kleurstoffen maar met pigmenten. Absorberende gel is een belangrijk onderdeel van alle Pampers luiers.
De gel wordt gebruikt in de kern van Pampers-luiers om vloeistoffen te absorberen en het kontje van uw baby droog te houden. Vooral de magische pods, met kanalen die absorberen, helpen om het vocht gelijkmatig te verdelen en ervoor te zorgen dat de luier minder inzakt dan andere luiers.
De materialen van de Pampers Active Fit zijn iets dunner dan de andere modellen om de bewegingsvrijheid van uw kind te vergroten.

De Pampers Premium Protection Active Fit luiers worden momenteel beoordeeld door ongeveer 68% van alle beoordelaars met een positieve beoordeling, dus vier of zelfs vijf sterren.
De gebruikers prijzen de volgende punten:

 • sportieve goede pasvorm
 • zachte binnenluier
 • dunner materiaal voor meer bewegingsvrijheid
 • We zouden willen zeggen dat de luiers vooral geschikt zijn voor oudere en actieve kinderen. Veel gebruikers zijn enthousiast over het dunnere materiaal, dat het absorptievermogen niet beperkt met meer bewegingsvrijheid.

De Pampers Premium Protection luiers worden door ongeveer 8% van alle recensenten als negatief beoordeeld.

De kritiek van de gebruikers is de volgende:

 • niet geschikt voor nacht
 • fit past niet bij elk kind
 • Daarom willen we u erop wijzen dat sommige klanten de Pampers Premium Protection Active Fit voor de nacht niet aanbevelen en slechte ervaringen hebben gehad. Zoals de naam al aangeeft, zijn de luiers bedoeld voor actief gebruik gedurende de dag.
terug naar menu ↑

Pampers Premium Protection Luiers

Met haar luierproducten is Pampers de marktleider in wegwerpluiers en met de Pampers Premium Protection luiers, die goed geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Pampers Premium Protection wegwerpluiers zijn bijzonder gemakkelijk aan te trekken en hebben ook een ingebouwde vochtindicator voor een goede controle.

Iedereen weet dat voor dit soort luiers geen speciale kennis nodig is en het systeem vrij eenvoudig en betrouwbaar is. Mits je natuurlijk de juiste luiermaat bij de hand hebt en je baby nog steeds voldoende bewegingsvrijheid heeft. Vooral in de Pampers Premium Protection serie willen we wijzen op de vochtindicator, waardoor het gemakkelijker is voor de eerste keer dat de ouders de eerste luiers verschonen om het juiste moment voor verandering te vinden. Het weggooien van gebruikte luiers is heel eenvoudig. Deze landen eenvoudig en correct in het restafval.

Omvang van de levering / productgewicht incl. Verpakking / hoeveelheid / beschikbare maat
De Pampers Premium Protection luiers worden geleverd in een verpakking van 72 stuks met een verpakkingsgewicht van 1,7 kg. Voor het opbergen van je luiers, zou de lade voldoende moeten zijn in je commode, want 72 luiers hebben een halve kast op zijn plaats nodig.

De beschikbare maten van de Pampers Premium Protection variëren van de kleinste maat 1 tot maat 6. Vooral voor baby’s of kleinere baby’s zijn de luiers naar onze mening bijzonder geschikt.

Ontwerp / materialen
Pampers Premium Protection in klassiek Pampers-ontwerp met nuttige vochtindicator

De luiers, zoals de meeste wegwerpluiers, zijn niet bijzonder kleurrijk. Het kleurenschema is wit en het turquoise blauw dat zo typisch is voor Pampers. Kleine kinderlijke figuren sieren de luiers op. Het verven gebeurt niet met allergene kleurstoffen maar met pigmenten.

Absorberende gel is een belangrijk onderdeel van alle Pampers luiers. De gel wordt gebruikt in de kern van Pampers luiers om vloeistoffen te absorberen en het kontje van uw baby droog te houden.

De Pampers Premium Protection luiers worden momenteel beoordeeld door ongeveer 74% van alle beoordelaars met een positieve beoordeling, dus vier of zelfs vijf sterren.
De gebruikers prijzen de volgende punten:

 • betrouwbare luierindicator
 • zeer geschikt voor pasgeborenen
 • goede aanpassing
  We zouden willen zeggen dat de luiers vooral populair zijn bij pas gebakken ouders. Het gebruik van de vochtindicator maakt het voor hen gemakkelijker om erachter te komen wanneer de luier echt vol is en moet worden vervangen.

De Pampers Premium Protection luiers worden door ongeveer 11% van alle recensenten negatief beoordeeld.

De kritiek van de gebruikers is de volgende:

 • lagere materiaaldikt
 • niet lekvrij
  Daarom willen we u graag helpen met de manier waarop sommige klanten de Pampers Premium Protection aanbevelen, vooral de eerste paar weken en maanden.
terug naar menu ↑

Pampers Baby-Dry Luiers

Met haar luierproducten is Pampers marktleider in wegwerpluiers en met de Pampers Baby Dry luiers die 12 uur droog blijven, vooral ‘s nachts.
Pampers Baby Dry wegwerpluiers zijn uitzonderlijk gemakkelijk aan te trekken en hebben ook een ingebouwde vochtindicator voor een goede controle.

Omvang van de levering / productgewicht incl. Verpakking / hoeveelheid / beschikbare maat
De Pampers Baby Dry-luiers worden geleverd in een verpakking van 174 stuks met een pakketgewicht van 5 kg.

Uw Baby Dry luier pakket wordt in een kartonnen doos geleverd. Als u comfortabeler af wilt zijn, moet u de Pampers Baby Dry Pack-luiers bij u thuis laten bezorgen door ze online te kopen. Voor de opslag van uw luiers moet u een lade in uw commode of op een plaats in de kast klaarmaken. De beschikbare maten van de Pampers Baby Dry variëren van de kleinste maat 2 tot maat 6.

Ontwerp / materialen
Pampers Baby Dry-luiers in klassiek Pampers ontwerp en de nieuwe Magical Pods die zorgen voor veilige lek bescherming.

De luiers, zoals de meeste wegwerpluiers, zijn niet bijzonder kleurrijk. Het kleurenschema is wit en het turquoise blauw dat zo typisch is voor Pampers. Kleine kinderlijke figuren sieren luiers op. Het verven gebeurt niet met allergene kleurstoffen maar met pigmenten.

Absorberende gel is een belangrijk onderdeel van alle Pampers luiers. De gel wordt gebruikt in de kern van Pampers luiers om vloeistoffen te absorberen en het kontje van uw baby droog te houden.
Vooral de nieuwe magische pods, absorberende kanalen, helpen het vocht gelijkmatig te verdelen en laten de luier minder zakken dan andere luiers. Rekbare zijkapjes voor een comfortabele pasvorm met verhoogde lek bescherming voor de nacht.

Op dit moment beoordeelt ongeveer 70% van de recensenten Pampers Baby Dry luiers positief, hetzij met vier of vijf sterren.
De kopers prijzen vooral de volgende punten:

 • het blijft zelfs ‘s nachts droog
 • zeer goede pasvorm
  Op dit punt willen we vooral de lekkagebescherming loven, die ervoor zorgt dat je baby de hele nacht droog blijft en je ook een rustige nacht kunt ervaren. Van dit zijn veel gebruikers ook overtuigd.

20% van alle reviewers beoordeelt Pampers Baby Dry-luiers negatief, met een of twee sterren.

De meeste klagen over het volgende:

 • onder het nieuwe ontwerp van de luiers lijdt de absorptie en functie
 • slechter absorberen met het nieuwe ontwerp
 • lichtjes chemische geur
  Veel gebruikers klagen over de verslechtering van het absorptievermogen bij het vernieuwen van het model. Ook wordt een licht chemische geur door klanten herhaaldelijk aangepakt.
terug naar menu ↑

Hoe werkt een luier?

Kortom, men maakt onderscheid tussen wegwerp en herbruikbare luiers. Een wegwerpluier is verkrijgbaar in elke supermarkt of drogisterij, wordt eenmaal gebruikt en vervolgens weggegooid. Herbruikbare luiers zijn gemaakt van doek en zijn de enige vorm van luier die wordt gebruikt voor baby’s en peuters tijdens de afgelopen paar eeuwen – ze zijn nog steeds beschikbaar momenteel, maar zijn nu nogal impopulair. De gebruikelijke katoenen luiers worden tegenwoordig alleen als spuugdoekjes verkocht.

Wegwerpluiers zijn gemaakt van een super absorberend middel dat de luier langs het gehele luiergebied vult. Vooral op de billen is de laag erg dik, daarom ziet de luier er dik uit. Hierdoor hebben baby’s de volle, maar erg lieve “luier billetjes”. De super absorbenten zijn kunststof polymeren die vele malen hun eigen gewicht in vloeistof en vocht kunnen opnemen zonder ze opnieuw vrij te geven. Hoogwaardige super absorbenten van bijzonder hoge kwaliteit absorberen tot 45 keer hun eigen gewicht en wegen zo weinig zelfs doorweekt dat de baby ze niet als een last ervaart.
De zachte, huidvriendelijke coating van wegwerpluiers rondom de super absorber zorgt voor een comfortabele pasvorm. Het voorkomt ook dat de luier lekt als deze erg vol wordt. De luier wordt met twee kleefstrips op de buik van de baby gesloten. Op de benen zitten ruche achtige elastische banden, die de luier aan de benen van de baby sluiten en zorgen voor extra bescherming tegen lekkage. Deze luieroppervlakken blijven droog, zelfs wanneer de baby in de luier plas. Dit zorgt ervoor dat de baby geen volle luier heeft die storend is.
Een herbruikbare luier is bedoeld voor reiniging en hergebruik na gebruik. Er zijn verschillende versies van te vinden.
De klassieke katoenen luiers worden nu eerder gebruikt als spuugdoekjes, maar waren in het verleden eigenlijk de standaard op de commode in de babykamer. Toch kunnen ze worden gebruikt als luiers en zijn ze verkrijgbaar in elke babymarkt. Gemaakt van dunne stof, worden ze gewikkeld rond de buik van de baby met een speciale techniek die elke verloskundige kan laten zien aan de ouders, en kan op verzoek worden afgeleverd bij de klassen voor de voorbereiding op de geboorte.
Als alternatief, katoenen luiers, die eruit zien als wegwerpluiers en kunnen worden gebruikt met een hoog absorberende insert. Ook zij worden gewassen als ze vol zijn en worden vervolgens vervangen door een nieuwe katoenen luier. Als de baby alleen maar geplast heeft, volstaat het om de luier direct in de wasmand te gooien en zo snel mogelijk als ondergoed te wassen. Uitwerpselen daarentegen moeten vooraf van de luier worden verwijderd en is een van de redenen waarom slechts een paar ouders katoenen luiers gebruiken voor hun baby. Zelfs als alleen de voering en niet de katoenen luier zelf vervuild is, kost het schoonmaken meer moeite en een beetje je geursensoren overwinnen. Bovendien produceren herbruikbare babyluiers gemaakt van textiel in welke vorm dan ook veel extra wasgoed en kosten bij de aankoop, natuurlijk, geld.

Een luier wordt gedragen totdat de baby zichzelf aankondigt, de ouders een geur waarnemen of ze via de gezichtsuitdrukkingen of gebaren van de baby opmerken dat de luier moet worden vervangen.
Sommige baby’s vinden de volle luier niet erg, moderne luiers blijven lange tijd droog, ze zijn zeer comfortabel voor de baby om te dragen.
Maar het is altijd voelbaar, als de luier vol is. Baby’s met een gevoelige huid worden 24 uur per dag gewikkeld zodat ze er niet te lang in contact mee zullen blijven in geval van een volle luier. Bij normale excretie hoeveelheid kan een luier niet lekken tenzij deze urenlang wordt doorgevoerd. Als ze dat doet, is dit waarschijnlijk een uitzonderlijk geval, zoals ernstige diarree, of moet de baby vaker worden gewikkeld dan normaal of ongewoon hard zijn verplaatst.

De lek bescherming is ook erg gerelateerd aan de juiste luiermaat. Van het kleine kleine formaat tot grote luiers voor peuters die bijna schoon zijn, gewone luiermerken in soorten bieden de juiste luier voor elk kind. Gelukkig is het kiezen van de juiste maat niet zo moeilijk. Ouders beginnen met de kleinst mogelijke maat direct na de geboorte en zullen het waarschijnlijk toch van het ziekenhuis ontvangen, zodat ze precies weten welk merk en welke maat ze moeten kopen. Daar kunt u vragen welke maat uw baby op dit moment draagt, die alleen zal afwijken van de norm voor premature baby’s of zeer lange baby’s. Een baby met een normaal gewicht draagt ​​de maten 0 of 1 afhankelijk van de fabrikant, daarna zijn de ouders afhankelijk van hun gevoel.

terug naar menu ↑

Soorten luiers

Babyluiers zijn beschikbaar als wegwerpbare en herbruikbare luiers. Deze zijn op hun beurt verdeeld in verschillende producten, maar hebben gemeen dat ze aangepast moeten zijn aan de lengte en het gewicht van de baby en beide worden alleen gedragen totdat het kind zelfstandig naar de wc gaat.

De wegwerpluier is het meest gebruikelijke luiertype, aangezien de ouders niet in langdurig contact zijn met de excreties van het kind tijdens het wikkelen. Het wordt maar één keer gebruikt en bevat een laag super absorberend plastic in de kern, die zeer grote hoeveelheden vloeistof kan opnemen. Dergelijke luiers zijn een mengsel van verschillende kunststoffen, maar ze worden allemaal goed verdragen door de huid en leiden daarom niet tot onnodige huidproblemen of roodheid bij een gezonde baby.
In de handel verkrijgbare wegwerpluiers vormen ook een uitdaging bij het weggooien vanwege de vele gebruikte kunststoffen Hoewel ze als restafval worden verwijderd, kan het plastic niet opnieuw worden afgebroken. Niet alleen om deze reden hebben sommige fabrikanten zich gespecialiseerd in duurzamere luiers, die zijn gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen. Of deze in het dagelijks leven echt beter zijn, hangt af van het merk en de ideeën van de ouders – want alleen omdat de luier duurzaam is, hoeft hij niet beter of lek bestendig te zijn dan het commerciële luierproduct. Dergelijke luiers kunnen echter ook in de biobak worden weggegooid, omdat ze niet langer kunststoffen bevatten, maar zijn gemaakt van afbreekbare en milieuvriendelijke materialen. Na verloop van tijd konden ze ook worden omgezet in bruikbare kunstmest op een composthoop in de moestuin. Dikwijls hechten dergelijke luiers ook veel belang aan de verenigbaarheid met de gevoelige babyhuid en hebben verschillende dermatologische tests gedaan die hun kwaliteit en veiligheid bevestigen. Maar ze zijn veel duurder dan conventionele luiers.

Herbruikbare luiers zijn gemaakt van textiel en ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Sommige katoenen luiers zien eruit als de normale wegwerpluiers en hebben drukknopen aan de voorkant om ze te bevestigen. Maar ze worden verkocht in prachtige ontwerpen, vergelijkbaar met ondergoed. De klassieke stoffen luier, die tegenwoordig meer wordt gebruikt als een spuugdoek, wordt met een speciale techniek om de baby gewikkeld en moet onmiddellijk worden vervangen wanneer deze vol is, omdat deze ook een afzetting biedt die geen veilige lek bescherming biedt, zoals een wegwerpluier. Een andere vorm is het luierbroekje, dat korte benen heeft en vergelijkbaar is met de herbruikbare luier die met drukknopen werkt of van elastisch materiaal is gemaakt, waardoor het gemakkelijk wordt om een ​​baby aan te spannen. Als gevolg hiervan vinden baby’s ze bijzonder comfortabel en zijn ze niet beperkt in hun bewegingen. Er zijn veel variaties op deze luiertypes, de meeste hebben ook een absorberende insert. Dit kan apart van de luier zelf worden schoongemaakt, wat een opluchting is uiterlijk wanneer de baby zijn grote bedrijf heeft gedaan. Een extra vochtbescherming tussen de luier en de absorberende kern voorkomt dat de kleding van de baby wordt geweekt. Doekluiers maken aangepaste ontwerpen mogelijk, zoals borduurwerk of bepaalde stoffenpatronen, die natuurlijk niet voor een wegwerpluier kunnen worden gebruikt – tenslotte worden katoenen luiers ook al een tijdje gebruikt en kan de peuter zelf beslissen of hij van het ontwerp van zijn luiers houdt.
Baby’s die gevoelig zijn voor ernstige huidirritatie zijn een speciaal geval. Ongeacht of u wegwerp- of katoenen luiers wilt dragen, u moet niet alleen letten op frequente veranderingen en babyverzorging met geschikte producten. Bovendien heeft u een goed verdragen luier nodig die droog blijft en met name uw urine veilig opbergt.
Moderne wegwerpluiers zijn meestal allemaal ontworpen om zo weinig mogelijk irritaties toe te laten. Ze nemen vloeistof onmiddellijk op en slaan het op zodat het niet kan ontsnappen. Dat alleen voorkomt de ene of de andere roodheid. Doekluiers moeten op zijn best gemaakt zijn van katoen of een ander natuurlijk materiaal – tenminste op de ladder, die in direct contact komen met de huid van de baby. Natuurlijke stoffen zijn de beste keuze voor baby’s en veroorzaken nauwelijks irritatie van de huid.

Luiers staan ​​bekend als babyproducten. Maar ze worden op veel andere gebieden van de geneeskunde gebruikt, bijvoorbeeld bij incontinente of decrepite patiënten. Een luier wordt altijd gebruikt wanneer de patiënt zijn uitscheidingen niet langer zelf kan beheersen en zichzelf zonder deze kan bevochtigen.

terug naar menu ↑

Waar moet je op letten bij het kopen van goedkope luiers?

Als het zwangere stel voor het eerst uit nieuwsgierigheid op zoek naar geschikte luiers, ze zijn zeker nog steeds volledig overweldigd.
De moeilijkste luieraankoop is de allereerste aankoop, dan zal het gemakkelijker zijn – want luiers zijn gelukkig weer niet zo ingewikkeld!

Ten eerste moeten ouders duidelijk zijn over het feit of ze een wegwerp of herbruikbare luier voor hun baby willen gebruiken. De meesten zullen kiezen voor de wegwerpluier. De meeste aanstaande ouders zullen waarschijnlijk het merk Pampers uit hun eigen kindertijd kennen en zullen het tegenkomen in een groot aantal ziekenhuizen op de kraamafdeling. Als de vrouw in het ziekenhuis is bevallen en daar op de afdeling blijft, die minstens één dag wordt aanbevolen, kan ze de verpleegsters vragen welke luiers haar baby draagt.
Merk en luiermaat zijn dan bekend en de vader dan op pad om ze te kopen wanneer de baby thuiskomt. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit de maten 0 voor het normale gewicht en 1 voor de grote baby’s. Op elke luierpakking wordt het lichaamsgewicht genoteerd, waarvoor de luier geschikt is. Je kunt je oriënteren en een klein pakket meenemen om uit te proberen of de luier goed past.

Wanneer u voor de eerste keer een luiermerk kiest, is er niets mis met het lezen van productrecensies en ervaringen van andere ouders online. Productrapporten zijn onafhankelijk en neutraal omdat ze de consument alle relevante informatie voor zijn eigen beslissing willen geven en het aan hem overlaten welke kwaliteiten voor hem belangrijk zijn. Beoordelingen in fora of vraag-antwoordportalen moeten voorzichtig worden behandeld, omdat ze meer dan nodig zullen klagen als u teleurgesteld bent over een product. Aan de andere kant, ouders die de luiers echt hebben geprobeerd. Dit geeft je details waar productrecensies niet op kunnen letten en die je anders nooit eerder zou hebben ervaren. Snijd de luiers in beide rapporten vrij goed, je kunt ze zonder aarzeling kopen.

De producteigenschappen van een luier moeten indien nodig door de ouders worden geselecteerd en van tevoren op de website van de fabrikant of in een goedgevulde online winkel worden geïnformeerd over wat ze betekenen. Merken zoals Pampers hebben luiers met heel verschillende kenmerken – kleinere luiermerken hebben ze niet, maar ze kunnen praktisch zijn. Sommige luiers absorberen veel vocht en blijven lange tijd droog. Dit blijkt zeer waardevol te zijn zodra de baby ‘s nachts in slaap valt, zolang de luier maar droog blijft. Door een natte luier wordt het dan liever niet wakker. Voor zeer sedentaire baby’s zijn er ook speciale luiers die zijn gemaakt met meer rubber en andere elastische materialen en zullen niet lekken, zelfs als de baby atletisch is. Noodzakelijk zijn dit soort luiers alleen als de vorige luier problematisch is gebleken. In dit geval moeten ouders altijd online controleren of hun huidige merk van luiers een oplossing voor het probleem heeft.

De ingrediënten die in luiers worden gebruikt, zijn ook de moeite van het bekijken waard, omdat ze door de huid goed moeten worden verdragen. Een dermatologische test voor compatibiliteit is verplicht voor luiers, omdat baby’s nog steeds erg gevoelig zijn – en peuters natuurlijk. Bijzonder aanbevolen zijn luiers, die zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, zoals het geval is met eco luiers. Maar een gezonde baby tolereert ook dermatologisch compatibele kunststoffen die worden gebruikt in in de handel verkrijgbare wegwerpluiers. Als het merk van de luier een test heeft doorstaan, kan het zonder aarzeling worden gekocht en gebruikt.

De meeste luiers zijn aan de ventrale zijde gesloten met twee kleefbanden. Hoe stevig ze zijn en hoeveel beweging ze zullen verduren, alleen de praktische test zal laten zien – maar dit is meestal de beste methode om een ​​luier te bevestigen. Een blik op de verpakking van de luier geeft informatie over of een luier anders wordt gesloten. Natuurlijk moet je dat weten voordat je koopt.
Afgezien van de kwaliteit speelt de prijs ook altijd een rol bij een luier. In de speciaalzaak kunnen de eenheidsprijzen van de verschillende verpakkingseenheden worden gecontroleerd.
In het beste geval wordt degene met de laagste eenheidsprijs genomen. Er zijn immers zoveel andere dingen die de baby nodig heeft en die ook hun prijs hebben. Online is de prijsvergelijking waard in meerdere winkels.

terug naar menu ↑

Welke luier maat is geschikt voor welke leeftijd?

Het belangrijkste bij het kiezen van de juiste luiermaat is natuurlijk dat de luier goed past, niet te strak zit en niet te ver zit en voldoende bewegingsvrijheid garandeert.

Een luier zit goed als tussen babybuik en luier nog steeds 2 vingers passen, de benen niet worden ingedrukt en de luier niet regelmatig lekt. Hoewel katoenen luiers meestal met een of twee maten slagen, is de juiste keuze voor wegwerpluiers al moeilijker. Hieronder vindt u een overzicht van algemene maten en hun geschiktheid.

Grootte 0
0-3 kg lichaamsgewicht, net geboren of meerlinggeboorten. Deze maat is geschikt voor pasgeborenen in de eerste dagen. We raden deze luiermaat echt alleen aan als uw baby ongewoon klein is en onder speciale omstandigheden.

Maat 1 (Pasgeboren)
2-4 kg lichaamsgewicht, 1e tot 2e maand onmiddellijk na de geboorte. Deze maat wordt aanbevolen voor een geboortegewicht van minder dan 3000 gram. Let op: koop niet te veel luiers op voorraad, want uw kind zal zeer snel uit deze luiermaat groeien.

Grootte 2 (mini)
3-6 kg lichaamsgewicht, 2e tot 3e maand na de geboorte. Veel ouders verpakken hun baby’s voor de eerste keer met deze luiermaat, omdat tegenwoordig veel kinderen al worden geboren met meer dan 3000 gram. Nogmaals, het is aan te bevelen niet te veel luiers op voorraad te kopen.

Maat 3 (midi)
4-9 kg lichaamsgewicht, 3e-6e maand na de geboorte.

Grootte 4 (maxi)
8-18 kg lichaamsgewicht, van ongeveer 6 maanden tot 18 maanden. Deze luiermaat is de langste te gebruiken, hier is het de moeite waard om grotere hoeveelheden in voorraad te kopen.

Grootte 4+ (maxi plus)
9-20 kg lichaamsgewicht. Deze luiermaat heeft dezelfde pasvorm als maat 4 heeft alleen een verhoogd absorptievermogen.

Maat 5 (junior)
Vanaf 16 kg lichaamsgewicht. De meeste kinderen hebben deze luiermaat niet meer nodig omdat ze droog zijn tegen de tijd van deze pasvorm.

Maat 6 (XXL)
18-30 kg lichaamsgewicht. De grootste luiermaat is speciaal voor kinderen die ‘s nachts nog steeds op bedplassen liggen of afhankelijk zijn van een luier vanwege andere omstandigheden of lichamelijke storingen.