Flexibele Tuinslang Kopen, welke is de beste?

De tuin is de favoriete hobby van veel Nederlanders. Wat voor sommige mensen klinkt als werken, is pure ontspanning voor anderen. Zodra het weer het toelaat, glippen ze de tuinschoenen in en halen de tuinschop en de hark uit de schuur.
In de zomer schijnt de tuin in een grote zee van bloemen, het gazon biedt ruimte om te spelen en te ontspannen.
Irrigatie is erg belangrijk op deze warme en droge dagen. Het biedt bloemen, struiken en gazon met water.
De flexibele tuinslang maakt dit tuinieren comfortabel. Niet alleen is het erg handig voor irrigatie, het bespaart ook ruimte bij het opslaan.

Een tuinslang maakt irrigatie in de tuin zeer aangenaam. Het biedt een comfortabel alternatief voor de traditionele gieter. Gewapend met een gieter moet je heen en weer rennen tussen de waterbron en de bloempot, enz. Met een tuinslang heb je het probleem niet, je verbindt het rechtstreeks met de kraan, waardoor de constante heen en weer geloop voor jou wordt geëlimineerd.

Een flexibele tuinslang heeft de voordelen van een normaal model, maar kan tegelijkertijd ook scoren met zijn ruimtebesparende opslag. In de ongebruikte toestand ziet het er enigszins verschrompeld uit. Alleen door de waterdruk ontvouwt hij zich tot zijn volle omvang en kan hij nauwelijks van de normale modellen worden onderscheiden.
Hij breidt zichzelf uit naar een veelvoud. Veel flexibele tuinslangen bereiken 3 keer de lengte. Als er geen water meer in de slang zit, keert deze automatisch terug naar het kleine, compacte formaat.
Dankzij de speciale slangtechnologie kan de tuinslang niet draaien en buigen – een probleem waar veel tuinders zo nu en dan mee kampen. De flexibele tuinslang is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren.

Bij opslag is de flexibele tuinslang klein en compact. Het toont alleen de ware grootte wanneer water door de slang stroomt. Door de waterdruk, wordt het uitgezet tot een veelvoud en maakt het een comfortabele irrigatie in de tuin mogelijk.

De beste flexibele tuinslangen..

 

Wat is een flexibele tuinslang?

Flexibele waterslangen worden vaak flexieslangen genoemd. Dit is een speciaal tuinslang, die bestaat uit een kern regel ongebogen latex of kunststof en wordt aan de buitenzijde bedekt met een polyesterweefsel kokerdekking.

Voor huishoudelijk gebruik zijn deze buizen verkrijgbaar in de maten

7,5 m,
15 m,
22 m,
30 m en
60 m

beschikbaar.

Dankzij de hoge kwaliteit latex kunststof connector in deze flexibele tuinslang kan hoge barstdruk weerstaan. Sommige zijn zelfs ontworpen voor drukken tot 30 bar. Het polyester buitenmateriaal is duurzaam en scheurbestendig. Het wordt ook aangeboden in veel aantrekkelijke kleuren.

De meeste aanbiedingen bevatten ook de bijpassende verbindingsset. Deze bestaat uit een slangverbinding van koper of messing in de standaard inch maten 1/2, 3 / 4- en 1 inch. Deze flexibele tuinslang kan eenvoudig aan bijna elke wateraansluiting worden bevestigd.

Sommige verbindingen zijn gemaakt van kunststof, die zijn ontworpen dat ze kunnen worden bevestigd met een klikverbinding op de watertoevoer. Zelfs het Gardena connectorsysteem wordt soms ondersteund.

Aan de andere kant vinden we vaak een sproeikop, die we goed kunnen gebruiken voor tuinirrigatie. In veel gevallen zijn dit bevestigbare sproeikoppen die eenvoudig kunnen worden vervangen door andere modellen. Evenzo wordt het Gardena systeem vaak ondersteund.

Hoe werkt een flexibele tuinslang?

Velen vragen zich misschien af ​​wat er zo speciaal is aan een Flexi slang. Hier willen we de belangrijkste verschillen met een conventionele tuinslang uitleggen.

Traditionele tuinslangen zijn meestal gemaakt van PVC. Verschillende modellen zijn nog steeds voorzien van een stoffen inzetstuk, dat de stabiliteit en scheurweerstand dient. Deze slangen worden in een bepaalde lengte aangeboden. Zonder slangwagens is het moeilijk om de PVC-slangen op te rollen. Ze raken niet alleen gemakkelijk verward, ze zijn ook erg zwaar.

De situatie is anders met de flexibele tuinslangen. Als we zo’n tuinslang uit de verpakking halen, is eerst de kleine lengte merkbaar.

Alleen wanneer een dergelijke flexibele slang aangesloten op een watervoorziening en de watertoevoer is opgedoken, kunnen we het verschil met de conventionele tuinslang te zien. Een Flexibele tuinslang breidt zich uit wanneer hij met water is gevuld, waar hij ook veel langer is. Over het algemeen kan een rekbare tuinslang maximaal drie keer langer worden. Dit komt omdat het gerimpelde oppervlak glad is en de flexi-slang isdaarna als een normale tuinslang herkenbaar.
Nadat we zo’n tuinslang hebben gebruikt en de watertoevoer weer hebben aangepast, trekt de Flexi-slang automatisch weer samen.

Dit betekent dat een lege Flexi-slang terugschroeft naar zijn oorspronkelijke korte lengte.

Tijdens tests werd gevonden dat het ongeveer 1-2 minuten, totdat een flexibele tuinslang zijn volle lengte bereikt en ook duurt maximaal twee minuten tot deze opnieuw is gekrompen. Het is voordelig dat na irrigatie met een dergelijke buis nadat slechts een derde van het buisvolume moet worden opgeborgen.

Zoals opgemerkt in tests, is zo’n flexibele tuinslang niet zo stijf en sterk als een tuinslang van pvc. Het is bijzonder handig en kan zelfs in een hand tot een bal worden samengedrukt. Het materiaal is zo stabiel dat de flexibele tuinslang niet kan worden beschadigd.

Aan de ene kant is er een speciale slangaansluiting, die we met bijna elke aansluitadapter kunnen bevestigen aan de buitenkraan in de tuin. Het spuitpistool kan worden verwijderd en vervangen door andere modellen. De naam doet recht aan de manier waarop deze tuinslang werkt. Het is echt een flexibele tuinslang.

Voordelen van de flexibele tuinslang

Vooral in de warme en droge seizoenen heeft elke tuin voldoende irrigatie nodig. Anders worden niet alleen de planten en bomen aangetast, maar ook de grasvelden. Deze tonen in te weinig vocht snel bruine vlekken. Natuurlijk kunnen we een moestuin niet altijd irrigeren met een gieter. Veel gemakkelijker om dit met een tuinslang te doen.

Kortom, de tuingrond vraagt ​​in de zomer tot vier liter water per vierkante meter, zodat het verlies van water gecompenseerd kan worden door verdamping. Deskundigen raden zelfs aan om 20 liter per vierkante meter te gieten. Het water moet immers tot een diepte van 15 cm kunnen doordringen.

In plaats van een stijve en onhandelbare PVC-slang voor irrigatie, vallen de flexibele tuinslangen op. Zo’n tuinslang is eenvoudig verbonden met de huisaansluiting en wordt groter na het zelfstandig aanzetten van de kraan. Afhankelijk van het ontwerp kunnen we het goed aan in grote tuinen.

Voor zeer grote tuinen zijn de 30 meter modellen aan te bevelen. Zie zelf hoe ver de aansluiting van het sanitair water is vanaf het verste punt in de tuin. U kunt meten hoe lang een tuinslang moet zijn.

Flexi-slangen kunnen op vele manieren worden gebruikt en zijn bestand tegen voldoende waterdruk. Maar ze hoeven niet altijd rechtstreeks op de aansluiting voor huishoudelijk water te worden aangesloten. We kunnen zo’n tuinslang eenvoudig verbinden met een regenton. Dit zou idealiter een dompelpomp moeten hebben, zodat een bepaalde waterdruk op de slang wordt uitgeoefend.

In het voorjaar kunnen we het tuinmeubilair op het terras spuiten met een flexibele tuinslang. Er kunnen andere reinigingswerkzaamheden mee worden uitgevoerd.