De voordelen van stoffen of leren banken

Het uitkiezen van een nieuw bankstel is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Er zijn duizend verschillende keuzes te maken in de zoektocht naar de perfecte sofa. Een van de overwegingen: modern of klassiek? Hoge of lage rug? Vaste of losse kussens? Alle belangrijke vragen, in termen van stijl en uiterlijk. Maar de vraag die mij het vaakst wordt gesteld: “Moet ik leer of stof kopen?”

Algemene Overwegingen

Zoals je zou verwachten, is er geen enkel goed antwoord, aangezien zowel stoffen als leren banken hun positieve en negatieve eigenschappen hebben.

En in plaats van het volgen van persoonlijke meningen, aanbevelingen of ervaringen, is het het beste om te kijken naar de voordelen van elk materiaal om u te helpen beslissen welke bankafwerking geschikt is voor u, uw gezin en uw huis. Er zijn verschillende categorieën die klanten zullen beslissen wat goed voor hen is. De belangrijkste zijn duurzaamheid, zorgvereisten, uiterlijk, comfort en kosten.

De kans is groot dat u uw bank elke dag vele jaren zult gebruiken, dus neem uw tijd met deze beslissing. Beoordeel de behoeften en gewoonten van uw gezin en gun uzelf een beetje tijd om precies het juiste stuk te vinden. Je zult jezelf later bedanken.

De voordelen van stoffen zitbanken

Houd er rekening mee dat de categorie “stof” veel breder is dan de categorie “leer” omdat er zoveel verschillende soorten stof zijn.

Comfort: het gevoel van stoffen banken varieert sterk afhankelijk van de stof zelf en het ondersteuningssysteem van de bank (dat wil zeggen de kussens en het frame).
Over het algemeen hebben textielbanken echter om verschillende redenen de neiging om veel comfortabeler te zijn dan leren banken. Ten eerste heeft stof de neiging om een ​​algemeen zachter, warmer materiaal te zijn dan leer; net als je leren autostoelen, kunnen leren banken warm en plakkerig aanvoelen in de zomer en koud in de winter, en leren banken voelen vaak steviger dan stoffen banken. Ten tweede, omdat textiel over het algemeen zachter is dan leer, zit een stoffen bank vaak direct lekkerder dan een lederen exemplaar die nog moet worden “ingezeten”. Natuurlijk, wees voorzichtig hiermee: je wilt een stof die zacht genoeg is maar niet te zacht – de stof moet zijn vorm behouden en niet rimpel of verzakken als je opstaat.

Verzorging: de slijtage van stoffen banken hangt meestal af van de kwaliteit van de stof. Zoals u zou verwachten, zijn hoogwaardige stoffen (net als leer van hoge kwaliteit) beter bestand tegen slijtage. De meeste stoffen banken zijn behandeld met een vlekbestendige afwerking, dus wanneer er gemorst wordt, kunnen ze gemakkelijk worden gereinigd met speciale producten of een handheld stoomreiniger. Ook wordt stof niet bekrast zoals leer, dus heeft het de neiging om klauwen van huisdieren en het huiswerk van kinderen beter te hanteren dan leer.

Kleur- en patroonopties: hoewel leer in verschillende kleuren kan worden geleverd, zijn stoffen echt onbeperkt qua patroon, textuur en kleur, dus je hebt een veel betere kans om het bestaande decor te matchen en de gewenste look te krijgen. Dit is een geweldige kans om de stijl van je familie uit te drukken: kies een sofa met een leuke, heldere stof om de aandacht te trekken of kies er een in een kalmerende neutrale om een kamer vol met kunst of decoratieve stukken te verankeren.

Kosten: u krijgt meestal meer waar voor uw geld als u met een stoffen bank gaat. Kwaliteitsstof en fabricage zijn duur, maar dezelfde lederen zetel kost altijd meer.

De voordelen van leren banken

Als je naar een leren bank neigt, wordt je waarschijnlijk aangetrokken door het uiterlijk, het gevoel, de duurzaamheid en misschien de netheid van authentiek leer. Kunstleer deelt enkele van dezelfde kenmerken, maar niet alle (vooral duurzaamheid en een natuurlijke veroudering).

Hypo allergeen: mensen met allergieën doen het vaak beter met leren banken, omdat leer geen huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen bevat, net zo gemakkelijk als stof.

Uiterlijk: een leren bank kan een bepaalde elegantie verlenen aan een ruimte die moeilijk te dupliceren is in een stof. Lederen banken in Chesterfield stijl zijn zeer traditioneel, maar in de regel zijn leren banken meestal meer trendy dan hun stoffen tegenhangers. Als je van een eigentijdse of moderne look houdt, lijken leren banken slanker en high-end te zijn dan de meeste stoffen banken.

Verzorging: zorgvereisten zijn een voordeel van zowel lederen als stoffen banken, omdat de zorg die nodig is voor beide afhankelijk is van uw huishouden. Leer is heel gemakkelijk te reinigen – meestal een paar keer per jaar een lichte stofafzuiging – terwijl de stoffen modellen regelmatig moeten worden schoongemaakt en gereinigd. Leer is duurzaam en kan tientallen jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Hoewel leer geen constante aandacht vereist, moet het consequent worden geconditioneerd om scheuren en spleten te voorkomen.