Dames Epileerapparaat, ook voor gezicht en bikinilijn

Wie niet op een klassiek scheermes wil vertrouwen, maar in plaats daarvan op een zeer grondige methode om haar te verwijderen, is goed bediend met een epilator. In ons epileerapparaat overzicht zullen we ons concentreren op verschillende soorten epilators, hun individuele voor- en nadelen en de belangrijkste kenmerken die belangrijk zijn bij de aanschaf. In de vergelijking van de epilator kunt u ook door de producten bladeren, die zowel kwalitatief zijn als goede eigenschappen hebben in de reguliere behandeling.

 

 

Soorten epileerapparaten

“Als je mooi wilt zijn, moet je lijden.” Dit gezegde is bekend bij alle mannen en vrouwen. In de epilator testen voor vrouwen is echter te zien dat met name de applicatie met een epilator niet altijd pijnloos werkt. Miljoenen mensen gebruiken echter een epilator, waarmee epileren buitengewoon goed werkt. Een beste epilator alleen heeft echter weinig zin als u niet ook de juiste voorbereiding maakt. Dit begint bij de keuze van het juiste apparaat en stopt bij het voorbereiden en verzorgen van de huid, zodat zowel pijn als roodheid kunnen worden vermeden.

Licht epilator

GOED:
 • Werkt met sterke lichtpulsen
 • Permanente ontharing mogelijk
 • Optioneel verkrijgbaar als IPL of laser-epilator

MINDER:
 • Zijn relatief duur
 • Regelmatige herhaling nodig

Ladyshave

GOED:
 • Eenvoudige bediening
 • Zeer nauwkeurig epileren mogelijk
 • Perfect aangepast aan de behoeften van vrouwen
 • Goede resultaten in tests

MINDER:
 • Eventueel extra accessoires nodig

Epilator voor gezicht

GOED:
 • Speciaal geschikt voor het gezicht
 • Zeer nauwkeurig
 • Extra essays mogelijk

MINDER:
 • Niet zonder pijn
 • Epilator voor gezicht meestal niet geschikt voor andere gebieden

Epilator voor intieme omgeving

GOED:
 • Vooral geschikt voor bikinilijn en intieme omgevingen
 • Kan meestal ook voor alle andere delen van het lichaam worden gebruikt
 • Relatief zachte toepassing

MINDER:
 • Relatief pijnlijk als haar te lang is

Wanneer u een geschikt ontharingsapparaat kiest, moet u van tevoren weten welk apparaat u nodig heeft, want het hangt nog steeds af van welk lichaamsgebied u wilt epileren. Als u een epilator koopt die speciaal voor het gezicht is, kan deze niet altijd worden gebruikt voor de oksels of de privé-delen – en omgekeerd.

De belangrijkste aankoopcriteria voor epileerapparaten

Hoewel mannen ook een epilator kopen, laat de cijfers toch zien dat de vrouwenwereld in het bijzonder is bezweken aan de epilator trend. Het resultaat is een veel langer durende ontharing dan een normale scheerbeurt, waarvoor nogal wat kleine pijn kan worden aanvaard. Hieronder leert u alles over de belangrijkste aankoopcriteria van een epilator.

Fabrikanten

Een blik op de online winkels is genoeg om te zien dat er een grote selectie van epileerapparaten beschikbaar is, die je via snelle verzending kunt bestellen. Maar wilt u echt de epilator goedkoop kopen of moet het aanbod ook van hoge kwaliteit zijn? Een blik op de populaire merken kan daarom helpen. Verkoopcijfers laten bijvoorbeeld zien dat Philips epilator en Braun epilator het meest verkochten. Ook populair zijn Babyliss, Rowenta of Remington.

Voor een Philips epilator is de Philips HP 6424 erg populair bij klanten. Met een prijsvergelijking kunt u ook afwegen welk model geschikt is voor uw aankoop. Het hoeft niet altijd de duurste epilator van Braun of een ander merk te zijn. In plaats daarvan zijn er ook eerdere modellen of oudere modellen (evenals de Braun Silk Epil 7 in vergelijking met de Braun Silk Epil 9), die even goed presteren of bijna presteren.

Naar onze mening is het ook belangrijk dat u zich concentreert op de focus van de fabrikant. Als u bijvoorbeeld uw oksels wilt epileren, zijn algemene merken geen probleem. Als u het apparaat echter wilt gebruiken voor wenkbrauwen of voor de bikinilijn, moet u op een zeer goede kwaliteit van de fabrikant letten om problemen te voorkomen. Vooral de Braun epilator of de bikinitrimmer (of Philips epilator voor het genitale gebied) vallen op in de test rapporten.

Reiniging van de epilator

Goede epileerapparaten moeten een precies resultaat opleveren, zacht zijn voor uw huid, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Zorg er daarom voor dat het apparaat gemakkelijk te reinigen is en in het ergste geval zelfs waterdicht is. Op dat moment kunt u het apparaat zelfs onder stromend water beter afwassen, wat het schoonmaken vergemakkelijkt.

Accessoires voor het epileerapparaat

Bij een epilator spelen de essays een grote rol, omdat ze zich aanpassen aan uw lichaamsregio en zo een beter, maar ook een zachter resultaat mogelijk maken. Voor een epilator dames en ook voor mannen, moet u daarom goed kijken wat is inbegrepen. Niet zelden is een complete epilator set de betere keuze, omdat deze al een bepaald aantal essays bevat.

We benadrukken opnieuw de merken Braun en Philips, die een breed scala aan producten aanbieden. De apparaten kunnen bijvoorbeeld niet alleen als een klassieke epilator worden gebruikt, maar ook als een tondeuse, een scheermes, een schrobborstel, een massage rol en meer. Iedereen die ervaring heeft met de epilator, zal zich snel realiseren hoe waardevol verschillende accessoires onderdelen kunnen zijn, daarnaast een praktische reistas of een borstel / borstel voor een betere reiniging.

Een goede voorbereiding

Een goede epilatie begint met een goede voorbereiding. Voed je huid met een scrub om je voor te bereiden op het epileer proces. Dus je verwijdert dode huidcellen, zodat het haar beter op het huidoppervlak komt en gemakkelijk kan worden opgespoord. Dan moet u uw huid inweken met warm water of epileren (onder een waterdichte epilator) direct onder de douche of in bad. Dit is veel aangenamer en minder pijnlijk, vooral voor gevoelige personen en beginners.

Na het epileren

Zelfs na het epileren moet je niet gewoon teruggaan naar de dagelijkse bezigheden. Als u het afkoelt tijdens het epileren of kort daarna, vermindert het de huidirritatie. Gebruik een koelpad, een koelhandschoen of de speciale doekjes die in de handel verkrijgbaar zijn voor epileren. Ook is de zorg belangrijk. Crème het epileer gebied met een crème of lotion. Dit hydrateert, verzacht en voedt de huid. Speciaal aanbevolen en geschikt zijn verzorgingsproducten met kamille, aloë vera of allantoïne.