Crêpe Maker, welke moet je kopen?

Als je zelf een perfecte crêpe wilt maken, zijn er tegenwoordig uitstekende crêpesmaker te koop. Met een Crêpes Maker kan iedereen zelf heerlijke pannenkoeken maken – net zoals ze bekend zijn van vakanties in Frankrijk of een braderie. Wat pannenkoeken zijn voor de Nederlander en pancakes voor de Amerikanen – dat is de crêpe voor de Fransman. Het bijzondere aan de crêpe: het moet heel dun zijn. Om dit te bereiken, hebt u niet alleen het juiste deeg, maar ook de juiste apparatuur nodig.

 

Tristar BP-2961 Crêpemaker

28.99
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

1 pannetjes | Antiaanbaklaag

Princess Royal Crepe Maker 01.492227.01.001

26.99
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

Antiaanbaklaag

Tristar BP-2634 - Crêpemaker

39.99
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

Antiaanbaklaag

Winkel Crêpe Maker

39.95
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

Antiaanbaklaag

Tefal PY 7108 1crepe(s) 1500W Zwart crepe maker

99.95
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

Tefal PY 7108. Vermogen: 1500 W

Steba CR32 - Crêpes-Maker

62.45 69.99
Last update was in: mei 28, 2018 6:54 am

Antiaanbaklaag

 

Wat zijn crêpes?

Het deeg voor crêpes of pannenkoeken wordt overal op dezelfde manier bereid. In de meeste gevallen maken eieren, meel en melk deel uit van een recept, plus zout of suiker. In plaats van melk is room of karnemelk ook geschikt. Afhankelijk van de regio en het land kan het deeg luchtiger worden gemaakt met een beetje soda of gist en vervolgens worden gebakken in vet of boter.

In steeds meer restaurants in Europa vind je de crêpe tegenwoordig op de menukaart , vergelijkbaar met de pannenkoek in Nederland. Crêpe stalletjes vind je ook steeds meer op beurzen, braderieën en markten en draagt ​​bij aan het feit dat deze plaatsen ruikt zo smakelijk.

Crêpes is een creatie die is ontstaan ​​in Bretagne. Belangrijk voor de juiste bereiding van de pannenkoeken is bereiding zonder vet. Traditioneel wordt er geen pan gebruikt, maar een gietijzeren plaat, waarop een beetje deeg flinterdun en vaardig wordt uitgerold.
Dit wordt Crêpière genoemd, dat net als de crêpesmaker in je eigen huishouden werkt, maar meestal groter en zwaarder is voor professioneel gebruik. De pannenkoeken worden zeer snel verwarmd en moeten worden omgedraaid.
Als ze klaar zijn, worden ze snel gevuld en vervolgens opgevouwen. Daarom, terwijl de crêpe voor thuis uitgevoerd met een anti-aanbaklaag of emaille, zodat het deeg niet kleeft, de professionele platen hebben een elektrisch of gas bediening. Ook heeft een gewone pannenkoek gewoonlijk een diameter van 40-50 centimeter, terwijl met de crêpe 20-30 centimeter is, dat passend is voor het preparaat.

Om het vloeibare deeg zo te verspreiden dat het kan worden gebakken, wordt een deeg spatel gebruikt, waardoor de dunne laag ontstaat, die vaak slechts enkele millimeters dik is.

Het Franse crêpes deeg wordt ook bereid met minder bloem en eieren dan het deeg voor Nederlandse pannenkoeken. Het is ook veel vochtiger en wordt vervolgens opgevouwen tijdens het voorbereiden en vullen. De vulling is meestal zoet, kan pure suiker, honing, jam of Nutella zijn. Velen houden ook van vers fruit, dat zowel koud als warm wordt geserveerd.

back to menu ↑

Hoe werkt een Crêpes machine?

De bereiding van pannenkoeken is niet zo eenvoudig, maar vereist enige vaardigheid en oefening.
De voorwaarde is de zeer dunne laag deeg, die vervolgens wordt gebakken.
Ook is bakken zonder vet belangrijk, zodat de crêpe traditioneel slaagt, wat een beetje moeilijker is in een gewone pan. De voorbereiding moet plaatsvinden op een ronde plaat met een antiaanbaklaag. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Crêpes Maker, die is afgestemd op deze vorm van voorbereiding.

De afzonderlijke modellen verschillen en kunnen ook anders worden gebruikt. Gewoonlijk is de crepemaker gemaakt uit kunststof, heeft een ronde en gladde verwarmingsplaat met geëmailleerde of antikleefcoating, waardoor het deeg niet plakkerig wordt. Hierop wordt het deeg met de spatel verspreid, zonder dat het apparaat zelf wordt verplaatst.
Het verwarmingsvermogen kan worden geregeld, zodat een verschillende bruiningsgraad kan worden bereikt.

Een traploze temperatuurregelaar maakt het eenvoudig om te bepalen hoe knapperig de crêpe moet zijn. De kookplaat moet voor gebruik worden voorverwarmd en vervolgens een vaste constante temperatuur handhaven.
Sommige fabrikanten bieden verwisselbare platen, zodat zowel kleine als grotere crêpes kunnen worden bereid. Sommige modellen zijn combinatietoestellen en kunnen ook worden gebruikt voor andere voedingsmiddelen, waaronder het maken van omeletten of het aanbraden van vlees.

back to menu ↑

De voordelen van een crêpe maker

Een belangrijk voordeel van het bereiden met de Crêpes Maker is de constante temperatuur die wordt ingesteld en gehandhaafd. Dus alle pannenkoeken slagen hetzelfde.

De diameter van de plaat bepaalt de maximaal mogelijke bereiding van een pannenkoek, maar kan natuurlijk ook individueel worden bepaald. Zelfs zeer kleine crêpes slagen als ze in de gewenste grootte worden verdeeld. In een pan moet het deeg worden gedraaid door middel van een draaiende beweging waarbij de arm zich uitspreidt. De grootte en dikte zijn daarom afhankelijk van de deegmassa en kunnen zelden exact worden bepaald. De crepesmaker zorgt op zijn beurt voor meer nauwkeurigheid.

Het draaien van de pannenkoeken is bij een dergelijk model niet altijd nodig, omdat het deeg zeer vloeibaar is en zeer dun wordt aangebracht, zodat de consistentie snel wordt bereikt. Maar zelfs met de apparaten waarin de pannenkoek moet worden omgekeerd, is het proces daarom eenvoudig, omdat het niet aan de bodem kleeft en ook geen extra beweging vereist, dus hij bakt niet aan.

Vooral met het hele gezin kan een crêpes maker leuk zijn, omdat de crêpes maker direct op de tafel kan worden geplaatst en iedereen kan kijken en deelnemen aan de bereiding. Het nadeel van het bereiden van pannenkoeken in een pan is meestal dat degene die de pannenkoeken maakt nauwelijks te eten krijgt, terwijl de afzonderlijke pannenkoeken op een bord moeten worden gestapeld zodat een redelijke hoeveelheid voor meerdere mensen naar buiten komt. Dit houdt in dat de onderste beginnen te zweten en dat de individuele pannenkoeken ook snel afkoelen, zacht worden en dan lauwwarm worden. Met de crêpesmaker kan de pannenkoek heel snel en eenvoudig worden gemaakt en vervolgens direct worden gegeten, omdat de toepassing snel en gemakkelijk is voor degenen die de crêpes bereiden en nauwelijks moeite hoeft te doen. Het geeft iedereen ook plezier om te zien hoe het deeg zijn kleur en vorm aanneemt.

back to menu ↑

Enkele Crêpe recepten

Basis recept

ingrediënten:

350 ml melk
150 g bloem
3 eieren
4 eetlepels mineraalwater
1 snufje zout
1 eetlepel boter

voorbereiding:

De boter wordt verwarmd en vloeibaar gemaakt. Het meel wordt gemengd met de melk en het mineraalwater en geroerd. Het is belangrijk om eerst de vloeibare ingrediënten te mengen, anders zal het meel samenklonteren. Ook dus geen bubbels in het deeg, waardoor de crêpe slechter wordt.

Voeg nu eieren en zout toe, ook de vloeibare boter. Afhankelijk van of de crêpes zoet of neutraal moeten zijn, moeten de kruiden daarop worden aangepast. Voor de zoete variant zit er nog wat suiker in het deeg. Daarna moet dit ongeveer 10 tot 20 minuten met rust worden gelaten om op te zwellen. Met een spatel wordt het deeg vervolgens op de voorverwarmde plaat van Crêpes Makers verspreid of in een hete pan bereid. Van het recept kan 12 crêpes maken, wie meer wil, moet dan gewoon de receptinformatie naar eigen goeddunken verhogen.

Appel Crêpes

ingrediënten:

50 g bloem
1 ei
3 eetlepels mineraalwater
125 ml melk
4 appels
200 g appel moet
Zout, suiker

voorbereiding:

Melk, ei en mineraalwater worden geroerd, het meel wordt geleidelijk toegevoegd, zodat het deeg later geen brokken of bellen vormt. Dit resulteert in een gelijkmatige en romige massa die nog steeds vloeibaar is. Dit blijft ongeveer 10 minuten staan om op te zwellen. Omdat het een dessert is, kan er ook wat suiker aan het deeg worden toegevoegd, maar dit is geen voorwaarde, omdat de pannenkoeken al erg zoet zijn vanwege de vulling met appelmoes. De appels worden geschild, gestript en in kleine stukjes gesneden. De crêpesmaker wordt voorverwarmd, het deeg wordt verdeeld en op de plaat geplaatst. Daarnaast zijn er enkele stukjes appel, die samen worden gebakken en het deeg een fruitige smaak geven. Bij het serveren van de crêpes wordt dan gevuld met appelmoes en gevouwen of gerold. Geniet van je maaltijd!

back to menu ↑

Kooptips

Goede crêpesmakers hoeven niet per se veel geld te kosten. Er zijn talloze goedkope modellen die ook perfecte resultaten bieden. Het is belangrijk dat ze een goede antiaanbaklaag hebben die na het tweede of derde gebruik niet loskomt. Hier helpt het om de beoordelingen op internet te bekijken of om advies te krijgen.

Crêpe machines moeten ook stabiel en waterpas zijn zodat de hitte zich goed kan verspreiden. De beslissing voor een crêpes maker of een crepespan hangt er uiteindelijk van af of u de gasten of familie wilt laten deelnemen aan het bakplezier. Een crêpes maker kan bijvoorbeeld op de tafel worden geplaatst en iedereen kan zelf zijn eigen crêpes maken. Dit biedt veel plezier en amusement voor iedereen.

Crêpes, aan de andere kant, hebben het voordeel dat ze veelzijdig zijn; het plezier van de gasten is echter meer beperkt tot het vullen van de crêpes. Het is soms de moeite waard om een kwaliteit spatel afzonderlijk te bestellen, omdat het juiste “hulpmiddel” de alfa en omega is bij het bereiden van pannenkoeken.

Bovendien kunt u in de respectievelijke bedieningsinstructies lezen of de Crepes Makers vóór gebruik moeten worden ingevet. Dit hangt af van de kwaliteit van de respectieve antikleefcoating.

Bij sommige crêpes makers kunt u de platen ook van het apparaat verwijderen voor een betere reiniging. Dit is echter niet altid het geval. Bij welk apparaat dat mogelijk is, kunt u lezen in de betreffende productbeschrijving of u kunt het eenvoudig rechtstreeks bij de fabrikant achterhalen.