Chaise longue kopen, zowel design als goedkoop

Halve bank of lange leunstoel? Chaise lounge!

Chaise longues zijn fauteuils die zich uitstrekken tot een bank, zodat u er comfortabel op kunt zitten en uw benen kunt ontspannen. De kunst is het gereduceerde ontwerp, omdat de lage rugleuning zich slechts halverwege de zijde uitstrekt. De andere helft van de fauteuil is open. Het elegante gestoffeerde meubilair is een luchtig alternatief voor klassieke twee- of driezitsbanken voor kleine woonruimtes. Vouwmodellen kunnen ook worden gebruikt als logeerbed met hun groter ligvlak en bieden vaak meer opbergruimte met een geïntegreerde bedbox.

 

Bekijk Collectie
Chaise Longe aanbiedingen

De grootste collectie Chaise Longe modellen en kleuren met kortingen tot 35% op de adviesprijzen.

 

 

 

Chaise longue met of zonder rug: deze varianten zijn beschikbaar

Afhankelijk van of u uw chaise longue liever wilt gebruiken om te zitten of te liggen, zijn er verschillende modellen voor u. Lees hier welke variant geschikt is voor welk doel.

Met hoofdeinde

Klassieke chaise longues hebben alleen een hoger hoofdeinde, dat op comfortabele wijze kan worden gebruikt als een armsteun tijdens het zitten. Bij veel modellen kunt u het hoofdeinde flexibel op en neer klappen en zo het lig vlak naar wens uitklappen. Sommige chaise longues worden zeer vlak gehouden en alleen uitgerust met een hoofdkussen of nekrol als hoofdsteun. Deze puristische modellen dienen hoofdzakelijk als een slaapplaats en niet als vervanging van een bank.

Tip: schuif de chaise longue in de lengte naar een kamer muur – met de muur aan de achterkant kunt u achterover leunen en ontspannen. Extra kussens dienen als gezellige bekleding.

Met zijpaneel

Chaise longues met een laterale rand zijn iets meer gesloten. Naast een verkorte rugleuning omvat het zij gedeelte ook een enkele armleuning en biedt het comfort van een klassieke bank bij het kijken of tv kijken. Modellen met een asymmetrisch rug gedeelte, dat schuin verloopt en dus een groot accent legt, zijn bijzonder dynamisch. Of de zij steun nu links of rechts is, u kunt meestal zelf beslissen wanneer u koopt en de chaise longue zo individueel aanpassen aan uw ruimte.

Tip: in een hoek of alkoof heeft de chaise longue een gezellig effect en maakt effectief gebruik van de bestaande ruimte. Als er voldoende ruimte is, kunt u de slaapbank royaal in het midden van de kamer plaatsen en benadrukken.

Chaise longue, eenzijdige rugleuning – veelzijdige ontwerpen

De keuze van een bijpassende chaise hangt niet alleen af ​​van de beschikbare ruimte is ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur voor edele en duurzame materialen. De modieuze fauteuils zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs, materialen en maten. Hier komt een klein overzicht.

Bekleding en optiek

Het uiterlijk van een chaise longue wordt grotendeels bepaald door de relatie. Delicaat zijn modellen gemaakt van echt leer, dat zich snel aanpast aan de lichaamstemperatuur. Een goedkoop en gemakkelijk te onderhouden alternatief is kunstleer. In bruin en zwart kan het meubilair op vele manieren worden gecombineerd en is het behoorlijk ingetogen.

Kleurrijker ontwerp je de kamer met een gekleurde stoffen omslag. Mengsels van huidvriendelijk katoen en polyester zijn niet alleen aangenaam zacht, maar ook robuust. Microfiber is ook populair als een synthetisch sofa te dekken, omdat de fijne stof is vlekbestendig en nauwelijks gevoelig voor besmetting mijt, zodat huisstof allergie gemakkelijker kan ademen.

Tip: je kunt een eenvoudige chaise longue verzachten met kleurrijke kussens.

Frame en vulling

Voor meer comfort en stabiliteit zijn de fauteuils meestal uitgerust met een golfophanging en een massief houten frame. Omwille van het milieu wordt vaak hout van ecologisch verantwoorde bosbouwbedrijven gebruikt.

Als dempingsmateriaal is Polyether schuim populair omdat het als ademend wordt beschouwd en verschillende graden van hardheid heeft. Oudere personen geven vaak de voorkeur aan een iets stevigere bekleding die het rechtop zitten stimuleert en het opstaan ​​gemakkelijker maakt. Een losse vulling nodigt letterlijk uit tot instorten en maakt de chaise long heerlijk zacht.

Tip: Chaise longues op kleine houten of metalen voeten zijn bijzonder luchtig door de afstand tot de grond en hebben een goede luchttoevoer.

Maten en functies

Bij chaise longues met een zijrand bedraagt het lig oppervlak een breedte van 70 tot 95 cm en een lengte tussen 140 en 180 cm. Dit geeft u voldoende ruimte voor verschillende zit- en ligposities. Als u van top tot teen wilt stretchen, overweeg dan een bedmodel. Hier kunt u het hoofdeinde of de armleuningen eenvoudig terugplooien met een paar klikken, zodat het totale oppervlak zich uitstrekt tot 2 m.

Tips: Je moet hier op letten bij het kopen

Chaise longues staan ​​met hun uitgestrekte zit recht in het oog. Om ervoor te zorgen dat de ruime ligstoel er niet uitziet als een vreemd iets, is het belangrijk om niet alleen visuele maar ook enkele functionele aspecten te overwegen. Hier zijn enkele nuttige tips.

  • Geef het meubelstuk voldoende ruimte om zijn volledige effect te ontplooien. Neem daarbij de ruimte in beslag die wordt ingenomen door een chaise longue met uitgevouwen zijpanelen. Voordat u koopt, moet u de ruimte precies meten.
  • Spelende kinderen of huisdieren in huis, microvezeldeksels zijn handig, omdat je gemakkelijk stof, haar en kruimels kunt verwijderen met de stofzuiger.
  • Op patroonbekleding zijn vlekken minder opvallend dan op lichte effen stoffen. Het geheel ziet er goed uit als de kleur van de hoes wordt weerspiegeld in de gordijnen van de woonkamer.
  • Moet de chaise longue worden voltooid door een bankgroep? Dan moet het visueel in een vergelijkbare stijl zijn als de bestaande bank of een andere stoel.
  • Een zithoogte van meer dan 42 cm maakt rechtop zitten mogelijk. De knieën moeten een rechte hoek maken met de rand van de bank.