Bestrijd kakkerlakken zelf met huismiddeltjes

Als u kakkerlakken in uw huis of appartement heeft, is dat niet alleen een walgelijke aangelegenheid, maar de insecten kunnen ook ziekten, wormen, bacteriën, parasieten, salmonella en allergieën overbrengen. Daarom moet u onmiddellijk handelen als een kakkerlak is aangetroffen. Als er maar een paar exemplaren bij u thuis zijn gekomen, kunt u het probleem meestal zelf snel en veilig onder controle krijgen met huismiddeltjes of met chemische bestrijding zoals pesticiden. Als de besmetting met huis kakkerlakken echter groter is, moet u advies inwinnen bij een specialist, bijv. haal het van een ongediertebestrijder. Helaas wordt de kakkerlakkenplaag pas laat ontdekt omdat het ongedierte grotendeels in het geheim leeft en zich daar vermenigvuldigt. Vooral omdat de huis kakkerlakken nachtdieren zijn, wat betekent dat je ze overdag nauwelijks zult zien.

Onze gids “Kakkerlakken bestrijden met huismiddeltjes” geeft u veel tips om zo snel en veilig mogelijk van kakkerlakken af ​​te komen met eenvoudige en goedkope huismiddeltjes.

Bestrijd of verjaag kakkerlakken met huismiddeltjes

In plaats van chemische gifstoffen kun je eerst proberen kakkerlakken te bestrijden met eenvoudige huismiddeltjes. We hebben hieronder veel verwijderingstips voor je. De ene tip helpt je misschien niet, dan moet je een paar andere proberen. Als u echter na korte tijd ontdekt dat het verwijderen van huis kakkerlakken met huismiddeltjes niet voor u werkt, moet u zeker advies inwinnen bij een specialist of gebruik maken van de “chemische club”, die echter wel geschikt is voor huisdieren (bijv. Honden en katten) kan ook gevaarlijk zijn voor onze gezondheid. Anders kunnen de huis kakkerlakken zich ongecontroleerd en snel voortplanten, omdat een vrouwtje maar liefst 150 eieren legt in haar levensduur van 100 tot 200 dagen.

Hoe u huismiddeltjes gebruikt tegen huiselijke kakkerlakken

 • In tegenstelling tot katten houden kakkerlakken helemaal niet van kattenkruid. De geur van dit huismiddeltje jaagt ze meestal weg. Haal gedroogde kattenkruid uit de dierenwinkel of online winkel en strooi het op de plek waar je de mazen in de kakkerlak vermoedt.
 • Net als kattenkruid houden de vervelende kakkerlakken niet van laurier. Haal gedroogde laurierblaadjes of reeds gemalen bladeren uit de supermarkt. Deze strooi je door het huis. De geur van de laurier zorgt er meestal voor dat de kakkerlakken voortaan wegblijven en de afstand zoeken.
 • U zult waarschijnlijk ook heel goed en blijvend succes hebben met de huismiddeltjes suiker en bakpoeder. Zuiveringszout kun je in bijna elke supermarkt op de bakafdeling krijgen. Meng de baking soda en suiker in een verhouding van 1: 1 en strooi het door het huis. Het is het beste om lijnen door de gang of tussen de kamerdeuren te leggen, zodat de kakkerlakken het mengsel tijdens hun nachtelijke omzwervingen niet over het hoofd kunnen zien. Het ongedierte wordt aangetrokken door de suiker en eet het suiker-soda-mengsel. In de kakkerlak produceert de soda gassen, waardoor deze uiteindelijk sterft. Overigens werkt dit huismiddeltje niet alleen voor kakkerlakken, maar ook voor zilvervisjes.
 • Twee andere goede huismiddeltjes zijn uien en boorpoeder uit de apotheek. Dit is echter niet alleen schadelijk voor de kakkerlakken, maar ook voor huisdieren. Gebruik dit huismiddeltje dus alleen als er geen dieren vrij rondlopen in het appartement. Snijd meerdere uien in kleine stukjes. Doe dit in een kommetje en meng dan een half kopje bloem, een snufje suiker, 4 eetlepels boorpoeder en een beetje water of bier erdoor. Meng het geheel tot een romige pasta. Doe deze pasta vervolgens op oude flessendeksels, flessendoppen of op sommige bierviltjes en verdeel ze op verschillende plekken in huis. Het beste waar je de mazen in de kakkerlak vermoedt. Deze zullen het zelfgemaakte voedselgif opnemen en eraan afsterven. Je hebt het vervelende ongedierte al weggewerkt.
 • Met het huismiddeltje borax heb je ook goede resultaten bij het bestrijden van kakkerlakken. Het verdrijft niet alleen de kakkerlakken, het doodt ze ook. Borax is in veel online winkels verkrijgbaar, maar ook in lokale apotheken. Verspreid de borax in het appartement op de vloer en voor de schietgaten. De borax haalt water uit de kakkerlakken, wat onvermijdelijk tot hun dood leidt.

Voorkom kakkerlakkenplaag

Het is natuurlijk het beste om te voorkomen dat kakkerlakken zich in de eerste plaats nestelen, zich vermenigvuldigen en verspreiden. Neem de volgende punten in acht, zodat u een besmetting grotendeels kunt voorkomen:

 • Laat geen etensresten achter en bedek open etenswaren zoals cake en fruit het beste.
 • Gebruikt serviesgoed en bestek kunnen kakkerlakken aantrekken. Spoel het altijd direct af of zet het (grof gespoeld) in de vaatwasser.
 • Haal de keuken afvalbak en de vuilniszak indien mogelijk elke dag weg, vooral in de zomer. Gebruik een deksel voor de prullenbak.
 • Maak regelmatig de kieren in het appartement schoon en ook achter het meubilair.
 • De kakkerlakken komen van buitenaf. Maak het voor hen zo moeilijk mogelijk om toegang te krijgen tot uw huis of appartement door alle poorten zoals lekken en scheuren in de vloer en muren af ​​te dichten met siliconen of iets dergelijks.
 • Kakkerlakken houden ervan om donker en beschermd te zijn. Het is het beste om de kelder en de zolder op te ruimen om de leefruimte van het ongedierte weg te nemen.
 • Kakkerlakken houden van vochtig en warm. Zorg er daarom voor dat er een lage luchtvochtigheid is in uw appartement en de kelder. Regelmatig ventileren. Wil je een kakkerlakkenplaag in de wasruimte of in de stookruimte voorkomen, ventileer daar dan minimaal één keer per dag en laat de kelder een beetje afkoelen.
Flakko
Logo
Shopping cart