Beste Strijkplank van Brabantia, Leifheit en andere merken

In elk huishouden is wel een strijkijzer aanwezig, maar het kan alleen echt efficiënt worden gebruikt als er een bijbehorende strijkplank beschikbaar is. Strijkplanken moeten bepaalde voorwaarden bevatten, zodat shirts en broeken echt vouwvrij hun weg vinden naar de kast. Een goede strijkplank vereist vooral een stevige basis.
Ook moet de ondersteuning van de strijkplank een overeenkomstige kwaliteit hebben. Omdat strijkplanken zelden in continu gebruik zijn, is ook van belang dat de strijktafels scharnierend zijn en eenvoudig en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Als u een strijkplank wilt kopen, zult u zich snel realiseren dat bepaalde verschillen in kwaliteit en kwaliteit van de afzonderlijke modellen onvermijdelijk zijn. Het strijkplank aanbod hebben we onder de loep genomen. We willen u graag helpen bij het vinden van een geschikte strijkplank en strijkplankovertrek.

 

 

Wat is een strijkplank?

De zogenaamde strijkplank of strijkbord is een werkend apparaat dat nodig is om het wasgoed te strijken. Grof gezegd zijn alle strijkplanken gemaakt uit een geëxpandeerd metaal of triplex oppervlak dat is bekleed en bedekt met stof. Op deze plaat, die dient als een strijkoppervlak, is een metalen frame bevestigd, dat inklapbaar is. Vaak is een hendel op het frame geïnstalleerd voor openen of sluiten. Met deze hendel kan ook de werkhoogte van het strijkijzer worden vastgelegd.

De bekleding is vervangbaar en vaak bestaat uit een katoenen hoes met een demping van molton. Het wordt bevestigd met een omtreksband op het multiplex of strekmetaaloppervlak. Aan het eind van de strijkplank bevind zich een constructieplank vlakbij het metalen frame, dat in het algemeen eveneens uit een rooster van metaal bestaat. De geoptimaliseerde strijkijzer er strijkplanken met een eigen afvoer met toevoerleiding voor het strijkijzer, een integrale en terugtrekbare mouwplank die als bijlage kan worden gebracht en aan het bord en modellen met in het ijzer zodat de warmte van het ijzer wordt gereflecteerd.

terug naar menu ↑

Hoe werkt een strijkplank?

Met het soepele maar solide inklap mechanisme wordt de strijkplank eerst opgesteld. Zorg ervoor dat het inklap mechanisme echt op de gewenste werkhoogte aangrijpt.
Hiertoe wordt de hendel onder het werkoppervlak naar boven getrokken en weer naar beneden bewogen wanneer de geoptimaliseerde hoogte is bereikt. Als de strijkplank goed is vergrendeld, moet deze stabiel en stevig staan. Natuurlijk moet het met zijn vier poten op een vlak oppervlak staan. Als er een apart stopcontact op de strijkplank is met het netsnoer aangesloten op de muur, steek dan dit netsnoer in de muur.
Het strijkijzer wordt vervolgens met het netsnoer in de aansluiting van het bord gestoken. Dit zorgt voor een hoog strijkcomfort, omdat geen hinderlijke kabel het strijken hindert. Meestal bevindt zich op het frame van de strijkplank nog een kabelgeleiding voor het strijkijzer, waardoor de kabel hoog blijft, zodat de kabel van het strijkijzer niet langer stoort.

Na het plaatsen van het strijkijzer, kan de gewenste temperatuur worden ingesteld en begint het strijken. Het textiel wordt op de strijkplank gelegd en afgeplat. De gladde, gevoerde hoes van de strijkplank zorgt voor zacht strijken en is meestal gemaakt van katoen.

Het ideale materiaal is een gemetalliseerd materiaal dat de warmte van het weefsel reflecteert. Deze stof is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren, variërend van zeer goedkope katoenen stoffering tot dure speciale hoezen. De hoezen zijn allemaal onderling uitwisselbaar en kunnen met een band aan het multiplex- of strekmetaaloppervlak worden bevestigd.

Na het werk wordt het strijkijzer losgekoppeld, trekt u de stekker uit de strijkplank of uit het stopcontact en vouwt u het frame op. Het enige wat u hoeft te doen is de hendel omhoog te trekken en het paneel naar beneden te schuiven, waarbij u de hendel steeds strakker houdt. Als het frame volledig is ingeklapt, zorgt de nu vrijgegeven hendel voor een vergrendeling, zodat het frame niet zelfstandig kan worden geopend als het wordt opgeborgen. Zo plat gevouwen neemt de strijkplank weinig opbergruimte in beslag.
Een speciaal kenmerk is een hulsbord, die het strijken van overhemden en blouses aanzienlijk vereenvoudigt. Dit hoesbord is los om op de strijkplank aan te brengen of bevindt zich onder het bord dat op het frame van de strijkplank is gevouwen.

Indien nodig kan het gemakkelijk worden opgevouwen met een opvouwbaar apparaat op het werkoppervlak, daar vastgezet en zo gebruikt. Alle strijkplanken hebben een plateau voor het strijkijzer aan het uiteinde van de strijkplank. Deze is stevig verankerd aan het frame en heeft een hittebestendig metalen oppervlak, dat grotendeels antislip is en is voorzien van groeven of een rooster.

terug naar menu ↑

Voordelen van een strijkplank

Het duidelijke voordeel van de moderne strijkplanken uit de tests is de hoogteafstelling voor comfortabel strijken. Ofwel deze hoogte moet traploos of regelbaar zijn in zoveel mogelijk verschillende stadia.
Zo is in veel strijkplanken en strijken terwijl u zit mogelijk, wat kan worden beschouwd als een duidelijk voordeel voor mensen met een beperkt beweging mogelijkheid.
Even comfortabel zijn de extra functies, zoals de mouwplank om het strijken van blouse- en hemdsmouwen te vergemakkelijken en een kabelgeleider, die de omslachtige kabel uit het textiel houdt. Een stopcontact op de strijkplank zorgt ook voor comfortabel werken, omdat de strijkplank dus afzonderlijk kan worden opgesteld en kan worden aangesloten op een verlengsnoer aan de nabijgelegen uitgang, zonder dat de gebruiker over de kabel struikelt.

De gewatteerde hoes van het strijkoppervlak beschermt het wasgoed en als het bovendien de warmte weerkaatst, verkort dit het strijkproces en zorgt het voor een perfect glad wasgoed. Vooral shirts en bloezen, maar ook tafel- en bedlinnen worden makkelijk gestreken. Om dit werk gemakkelijker te maken, moet u daarom een ​​voldoende groot bord kiezen, omdat de modellen verschillende lengten en breedtes hebben op het werkoppervlak.

Ook belangrijk bij het hanteren is het gewicht en de afmeting van de strijkplank in de opgevouwen toestand. Een zwaar model is lastiger om op te bergen, en als de grootte dan nog steeds vrij royaal is, heeft het veel opslagruimte nodig. Over het algemeen ligt het gewicht van goede strijkplanken tussen 4 en 10 kilogram, waarbij kleine gebruikers hun toevlucht moeten nemen tot het lichtere model. De afmeting is de gevouwen strijkplank tussen ongeveer 135 en 150 centimeter lang, ongeveer 35 tot 50 centimeter breed aan het strijkoppervlak en ongeveer 8 tot 11 centimeter in het oppervlak van de strijkplank samen met ingeklapt raamwerk.

terug naar menu ↑

Bekende merken

Met een bijna onhandelbaar assortiment strijkplanken is het geen verrassing dat we worden geconfronteerd met een veelheid aan merken en strijkplanken zijn ook te vinden bij Ikea, ALDI, Blokker enz. Nog veel belangrijker is de keuze voor online verzending. Zodat u een klein overzicht van toonaangevende fabrikanten van strijkplanken kunt krijgen, hebben we hieronder enkele merken vermeld.

terug naar menu ↑

Leifheit strijkplank

Leifheit is al meer dan 60 jaar synoniem aan Duitse kwaliteitsproducten. In het aanbod zijn huishoudelijke apparaten van verschillende soorten.Een Leifheit strijkplank overtuigt door zijn stabiliteit en is meerdere keren in hoogte verstelbaar. Het Leifheit AirBoard Compact M Plus-model heeft een speciale hoes die een tweezijdig strijkeffect creëert. De strijkplank heeft een zeer laag gewicht en is met name geschikt voor stoomstrijkijzers. Hetzelfde geldt voor de Leifheit Airboard M en Leifheit Fashion M Plus-modellen.

terug naar menu ↑

Brabantia strijkplank

Brabantia is een traditioneel bedrijf uit Nederland. Naast online verkoop richt het bedrijf zich ook op stationaire retail. Brabantia strijkplanken worden in ruime keuze online aangeboden. Een strijkplank van Brabantia is een solide merkproduct dat zeker in de tests kan overtuigen.

De belangrijkste koopcriteria voor strijkplanken

Er zijn een paar factoren die ertoe doen als u een strijkplank wilt kopen. Onze ervaring heeft aangetoond dat fabrikanten zoals Philips, Brabantia, TEFAL, Siemens, Rowenta en Bosch behoorlijk concurrerende strijkplanken op de markt brengen. Niet alleen de winnaar van de strijkplank vergelijking overtuigt in kwaliteit en functie. Of een Brabantia strijkplank, een Leifheit strijkplank of een ander model in de test de beste strijkplank voor u is, zal aantonen of u de volgende aankoopcriteria hebt.

De uitvoering

Een heel eenvoudige strijktafel kan zijn doel vervullen. Dit moet echter niet alleen goedkoop zijn om te kopen, sommige functies zijn hier ook relevant. Zorg ervoor dat er een plateau is voor het strijkijzer. Bij een heet strijkijzer bestaat het risico op brandwonden. Vooral wanneer kinderen in huis zijn, is het belangrijk dat strijktafels strijkfaciliteiten hebben en het hete strijkijzer buiten het bereik van kinderen kan worden geplaatst. Veel ijzers hebben zeer korte kabels. In dit geval kan een strijkplank met stopcontact u meer comfort bieden. Zorg er bij aanschaf voor dat de strijkplank met stopcontact voldoende kabellengte heeft en dus een duidelijke toegevoegde waarde biedt in vergelijking met de aansluiting voor het strijkijzer.