Beste Pureeknijper, deze wil je gebruiken

De beste aardappelpers moet gekookte aardappelen of andere groenten zoals wortelen in één keer kunnen persen, zo fijn dat je puree krijgt. Aangezien het aanbod zo uitgebreid is, is het de moeite waard voor een prijsvergelijking, of voordat u eenvoudig een goedkope pureepers koopt, om de basisfuncties en -verwerking te bekijken. Bovendien is een pers niet de ideale oplossing voor iedereen, dus vraag jezelf af of je een pure aardappelpers moet kopen of misschien een alternatief dat beter aan je verwachtingen voldoet.

Westmark Aardappelpers - 26 x 10,2 x 12 cm

27.09
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

OXO Good Grips Pureepers - 3-in-1

39.50
out of stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

WMF Aardappelpers - RVS - Zilver

48.00
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

GEFU Force One Pureepers - RVS

59.00
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

GEFU ORIGINAL Pureeknijper - RVS - Grijs

44.00
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

Westmark Triangel Aardappelpers - RVS - 30 cm

42.99
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

Kuchenprofi Aardappelpers

54.95
in stock
Laatste update was op: december 4, 2018 11:40 am

 

Wat is een pureeknijper

De klassieke pureeknijper bestaat uit een tweedelige hendel, die een hendel gebruikt om de aardappel of groente in de container te verpletteren. De bodem van de container is geperforeerd zodat de aardappel wordt gecomprimeerd tot een massa wanneer deze wordt gecomprimeerd. De vereiste inspanning is erg laag en vergeleken met andere methoden kun je heel efficiënt met zo’n pers werken.

Verschillende fabrikanten bieden verschillende gevormde varianten en ook in termen van grootte van het product, zodat de capaciteit en de grootte van het gat, de modellen verschillen. Bovendien hebben sommige modellen hebben de mogelijkheid om de plaat te vervangen en aldus een ander grof of fijn gemalen indien nodig. Dit kunt u zowel gebruiken voor de bereiding van aardappelpuree en aardappel noedels.

Hoe langer het handvat is en hoe beter het ligt in de hand, de grotere en betere het hefboomeffect verminderen inspanning afneemt. In het bijzonder, als u een grotere hoeveelheid aardappelen wilt pureren, is het gebruik van een pers voordelig omdat de kracht zo laag is. Natuurlijk kun je – zoals eerder vermeld – ook andere groenten of fruit tot puree maken, dus het is een multifunctionele helper in de keuken.

terug naar menu ↑

Materiaal en afwerking van de pureeknijper

Verschillende persen van verschillende fabrikanten zijn soms heel verschillend in termen van verwerking en materialen van elkaar. Gebruikelijke materialen voor de persen zijn gietijzer, roestvrij staal en aluminium.Bij sommige modellen wordt ook goedkoop plastic gebruikt, maar als je hardere voedingsmiddelen en groenten wilt verwerken, zijn deze niet aan te raden, omdat ze gemakkelijk kan breken als het nodig is om een ​​beetje meer kracht uit te oefenen.

Het is belangrijk om altijd ervoor te zorgen dat de pers is volledig roest vrij en schoon is. Bovendien moet het vouwmechanisme robuust zijn zodat het niet breekt, zelfs niet na frequent gebruik. Met name bij zeer goedkope modellen is het mechanisme vaak bewezen een zwak punt, maar dit blijkt niet op het eerste gezicht.

Overweeg ook dat aluminium modellen zijn vrij goedkoop en meestal zeer eenvoudig zijn, maar vaak voorzien van een coating in vergelijking met modellen van roestvrij staal of gietijzer omdat aluminium niet direct met de aardappelen in aanraking zou mogen komen. Deze coating kan in de loop van de jaren oplossen, wat de pers dan onbruikbaar maakt. Ook moet u bij het reinigen in de vaatwasser voorzichtig zijn met aluminium modellen.
Sommige aardappelpersen werken ook met een verzet, die de compressie weer vergemakkelijkt. Dergelijke modellen zijn echter ook iets duurder dan eenvoudige persen.