Beste Pizzasteen, rechthoekig en vierkant

Pizza Steen review en test • De beste pizza stenen in vergelijking

Voor alle Pizza fans is een pizza steen een uitstekende aanvulling op uw eigen keuken. Het maakt pizza op bijna hetzelfde niveau als een klassieke bakstenen oven. Maar welke pizza steen past het best bij je eigen behoeften? In de volgende post presenteren wij de beste modellen op een duidelijke manier.

 

Jamie Oliver Pizzasteen - 33 cm

23.99
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Jamie Oliver | Keramiek | Creme

Cadac Mini Pizza Stone - 25 cm

19.95
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Cadac | Aardewerk | Beige

CADAC Pizzasteen - Ø 33 cm

22.95
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Cadac | Keramiek | Beige

Jamie Oliver Pizza steen - 33 cm

26.99
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Jamie Oliver | Aluminium | crème | Vaatwasserbestendig

relaxdays - pizzasteen set met pizzaschep - 3 cm dik - baksteen - pizza steen

44.85
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Relaxdays | Metaal

Barbecook Universele Pizzaplaat Quisson/Siesta - Creme

32.99
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Barbecook | Aardewerk | Creme

Leifheit - Pizzasteen vierkant met houten schep

28.99
Last update was in: april 28, 2018 8:34 am

Leifheit | Keramiek | Steen | beige

 

 

1

Jamie Oliver Pizzasteen – 33 cm

Met deze pizza steen van Jamie Oliver maak je zelf die heerlijke pizza met krokante bodem. Doordat je de steen eerst los opwarmt tot een zeer hoge temperatuur en daarna de pizza in de oven bakt op de hete steen krijg je een heerlijke krokante pizza. Ook ideeal voor gebruik op de barbecue.

 

1

Cadac Mini Pizza Stone – 25 cm

Deze pizzasteen heeft een diameter van 25cm en is bestand tegen temperaturen tot 300°C. Dankzij het compacte formaat is deze steen geschikt voor o.a. de CADAC Safari Chef 2, Grillo Chef en Grillogas barbecues (met deksel).

 

1

CADAC Pizzasteen – Ø 33 cm

Deze pizzasteen met een diameter van 33cm kan o.a. gebruikt worden voor de CADAC Carri Chef, Kettle Chef, elektrische ovens en houtskoolbarbecues. De 10mm dikke steen is bestand tegen temperaturen tot 300°C. Wordt geleverd met een verchroomde houder.

 

1

Barbecook Universele Pizzaplaat Quisson/Siesta – Creme

Met deze pizzaplaat van Barbecook grill je pizza’s en andere gerechten met deeg heerlijk krokant op je barbecue. Plaat uit vuurvaste klei. Geschikt om te gebruiken op alle Siesta en Quisson gasbarbecues van Barbecook.

Wat is een pizza steen?

Een pizza steen is een natuursteen tegel die speciaal is ontworpen voor de bereiding van pizza. In het beste geval kan een dergelijk product de bereiding van pizza op hetzelfde niveau maken als bij een baksteenoven. Pizza stenen zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en varianten, waardoor het gemakkelijk om een geschikt model voor elk doel te vinden.

back to menu ↑

Hoe werkt een pizza steen?

Het speciale mengsel in de pizza steen, die voornamelijk bestaat uit natuursteen, kan perfect warmte in het interieur opslaan. Het effect is niet vergelijkbaar met die van een normale bakplaat of rooster. Gebruikers moeten de steen een tijdje opwarmen in de oven en kunnen dan hun pizza direct op de steen bereiden. Na een paar minuten is de pizza klaar en heeft het een knapperige bodem. Het krokante van de pizza komt niet alleen voor de hitte van de steen, maar ook voor de andere eigenschappen. Het materiaal absorbeert vocht goed en voorkomt dat de pizza zacht en ongaar in het midden wordt.

back to menu ↑

Voordelen en toepassingen

Pizza stenen hebben vooral hun voordelen in vergelijking met klassieke ovens, zoals die in de meeste keukens voorkomen. Typisch zijn dergelijke toestellen niet heet genoeg om een ​​pizza op traditionele wijze te bakken. Een stenen oven in een pizzeria bereikt temperaturen van meer dan 300 ° C, terwijl commerciële ovens in het huishouden slechts 250 ° C bereiken. Veel proberen hierbij te compenseren door een langere bereidingstijd, wat slechts gedeeltelijk succesvol is.

Een pizza steen kan compenseren voor dergelijke nadelen van de klassieke ovens. Het is waar dat een dergelijke steen niet hogere temperaturen bereikt dan de oven zelf, maar door direct contact met de pizza wordt een krokante en dunne bodem bereikt. Een van de grootste voordelen is het feit dat de steen vocht kan absorberen en dus het zacht blijven van het deeg kan voorkomen. Pizza stenen zijn meestal alleen geschikt voor de productie van verse pizza. Alleen als sommige zaken in aanmerking worden genomen, die hieronder nader worden besproken.

Pizza stenen kunnen in elk soort oven worden gebruikt. Het is dus irrelevant of u thuis elektra of gas hebt, en ze zijn allemaal even geschikt voor de bereiding met pizza’s. Zelfs in een grill kan een steen in principe worden gebruikt als de grill kan worden afgesloten en een voldoende grote kookruimte heeft.

back to menu ↑

Welke soorten pizza stenen zijn er?

Pizza stenen zijn voornamelijk verschillend in grootte en vorm. Of het nu een rechthoekige of liever een ronde steen is, wordt geheel aan de eigen eisen over gelaten. Voordelen of nadelen komen hier niet voort uit. In termen van grootte geldt hetzelfde, maar in geval van twijfel moet u een beetje te grote pizza steen kiezen. Het bereiden van een kleinere pizza is gemakkelijk mogelijk, maar omgekeerd levert het snel op problemen.

Er zijn andere verschillen in de samenstelling van het materiaal. Een pizza steen is niet altijd gemaakt van 100% natuursteen, maar vaak uit een mengsel van verschillende materialen. Dit heeft vaak het voordeel dat de Pizza steen beter en gelijkmatiger hitte kan opslaan, wat de bereiding van pizza voordelen biedt.

In het volgende introduceren wij u aan de meest gebruikte materialen en hun voor- en nadelen:

Composiet

Bij composiet is het een vuurvaste steen gemaakt van kwartszand, dat bijvoorbeeld ook in schoorstenen wordt gebruikt. Het is geschikt voor alle soorten ovens en is redelijk goedkoop aan te schaffen. Een groot nadeel is echter dat de opwarming nogal lang duurt. Daarom moet de steen niet te dik zijn, zodat het niet nodig is om de steen meerdere uren op te warmen.

Cordieriet

Cordierite is een grondstof dat gebruikt wordt bij de productie van keramiek en wordt ook vaker gebruikt bij pizza stenen. Gebruikers weten hoe om pizza stenen uit dit materiaal te waarderen, omdat het relatief snel opwarmt en ook met glazuur kan worden afgewerkt. Deze laatste vereenvoudigt het schoonmaakproces enorm. Een nadeel zijn echter de vrij hoge kosten van het materiaal.

Zandsteen

Zandsteen wordt ook vaak gebruikt in echte ovens, omdat het een extreem goed warmtemateriaal is. Bijna geen ander materiaal kan de hitte zo goed opslaan en gelijkmatig loslaten. Het enige nadeel is de vrij hoge opwarmtijd, die echter nog steeds onder die van composiet ligt. De gemiddelde zeepsteen is ook goedkoper dan cordieriet.

Keramiek

Sommige pizza stenen vertrouwen niet op natuurstenen, maar op keramiek. Het materiaal heeft soortgelijke positieve eigenschappen en is bijzonder overtuigend vanwege het lage gewicht en de snelle opwarmtijd. Een groot nadeel is echter dat keramiek de hitte niet zo goed vast kan houden als natuursteen. Daarom, tussen de voorbereiding van twee pizza’s is het soms nodig om de pizza steen voor een paar minuten weer te verwarmen. Als u besluit om een dergelijke variant te gebruiken, kies dan een pizzasteen die zo dik mogelijk is. Je kan zeggen dat pizza stenen gemaakt van keramiek niet onder de meest gunstige vertegenwoordigers van hun soort vallen.

Zoals eerder vermeld, mixen sommige fabrikanten ook de verschillende uitgangsmaterialen om de voordelen van de materialen zo veel mogelijk te combineren. Dergelijke benaderingen worden niet altijd met succes gekroond.

back to menu ↑

Hoe hebben we de pizza stenen getest?

In de Pizza Stenen test hebben we talloze modellen getest om gedetailleerde aanbevelingen te kunnen geven. In het volgende zullen wij u vertellen welke punten van bijzonder belang voor u waren.

Warmteopslag

Op dit punt onderzoeken we hoe warm de pizza steen zal zijn en hoe lang het de temperatuur kan behouden. Het eenvoudige principe geldt: hoe warmer een steen wordt en hoe langer het warm blijft, hoe beter. Warmte-uitstoot heeft te maken met de manier waarop een pizza steen zich gedraagt wanneer hij afkoelt. Het is wenselijk om dezelfde resultaten over de gehele steen te hebben, zodat niet een deel van een pizza warmer wordt dan een andere.

Behandeling

In deze categorie controleren we hoe makkelijk het is om een pizza steen te gebruiken. Voor zover mogelijk dient de operatie zelfverklarend te werken, zodat een blik in het handboek grotendeels onnodig is. Daarnaast zijn handgrepen en schrapers ook handige manieren om het werk makkelijker te maken met een pizza steen.

Materiaal en kwaliteit

In deze categorie kijken we naar de gebruikte materialen en hun kwaliteit. Hoewel de exacte ingrediënten voor gemengde producten niet altijd precies kunnen worden bepaald, kunnen we met onze tests bepalen of een bepaald model in aanmerking komt voor de bereiding van pizza. We laten ook zien hoe goed de pizza steen in zijn geheel wordt verwerkt en of er handgrepen stevig en stevig zijn geïnstalleerd.

Bakresultaten

In deze categorie nemen we elke pizza steen naar de oefentest. Wij bereiden verschillende soorten pizza’s voor en vertellen hoe goed ze met de stenen kunnen slagen.

Grootte en gewicht

Op dit punt gaan we meer in detail over de grootte en het gewicht van de pizza stenen. Het is natuurlijk logisch dat grotere modellen iets zwaarder zullen zijn. Het gewicht moet echter nooit zo hoog zijn dat het in de dagelijkse toepassing tegen staat.

Waar voor je geld

Zelfs de beste pizza steen wordt niet aanbevolen als de fabrikant een overdreven prijs vraagt. Daarom kijken we precies naar elke steen of de geciteerde prijs overeenstemt met de aangeboden prestatie. We vergelijken dit ook met vergelijkbare modellen op de markt en vertellen u precies wat u voor uw geld krijgt.

back to menu ↑

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een pizza steen?

Bij het kopen van een pizza steen is eerst is de grootte belangrijk. De gewenste pizza zal uiteindelijk volledig moeten passen, ongeacht of het rond of rechthoekig model moet zijn. Tegelijkertijd moet de steen ook in zijn eigen oven passen, dus het mag niet te groot zijn.

De gebruikte materialen zijn ook van belang. Als fabrikanten een mengsel van steen en andere ingrediënten gebruiken, vermelden ze dit vaak in de objectbeschrijving. Nuttige informatie in dit verband kan ook worden verkregen in onze gedetailleerde pizza stenen test. Last but not least, de prijs speelt ook een belangrijke rol. Grotere investeringen zijn alleen de moeite waard als u een echte Pizzafan bent en u bereidt de Italiaanse deegcakes op regelmatige basis. Dan zult u de vele voordelen waarderen. Wie daarentegen een pizza steen nodig heeft voor een enkele unieke gelegenheid, bijvoorbeeld een feest of een andere viering, waarbij ook een goedkoper model voldoet, dan is dat een goede keuze.

back to menu ↑

Internet versus retail: Waar koopt ik mijn pizza steen?

Wanneer u een pizza steen koopt, moet u zich afvragen of u het in een vakhandel of op internet wilt verkopen. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen.

Niet elke handelaar heeft alleen het welzijn van de klant in gedachten. In sommige gevallen proberen verkoper ook hun eigen klantenmodellen te verkopen met de hoogst mogelijke winstmarge. Dit is niet het geval bij iedere detailhandelaar, maar het is bijna onmogelijk om het zwarte schaap van de eerlijke handelaren te onderscheiden. In dit opzicht zijn er geen problemen op het internet. Op portals als deze kun je jezelf zelfstandig informeren, omdat we geen interesse hebben in het verkopen van een bepaalde pizza steen. In plaats daarvan vertellen de experts ons eerlijk en zonder verbintenis aan elke fabrikant, waar de voor- en nadelen van de individuele modellen liggen.

De selectie ideaal op het internet zijn, omdat iedereen toegang heeft tot talloze winkels of zelfs het importeren van pizza stenen uit het buitenland. Bij de retailers, aan de andere kant heft u de kans dat uw model er op dit moment niet is. Bovendien zijn pizzastones geen dagelijks item dat in elke winkel te vinden is. Integendeel, gewoonlijk alleen bij zeer speciale handelaren. In veel gevallen u langere afstanden reizen, wat niet de moeite waard is voor een pizza steen. Op internet vindt u bijna elke pizza steen beschikbaar. U kunt niet wachten om te zien wat er gaande is. Als u dat wenst, kunt u ook een bezorging op de werkplek of op een andere plaats regelen. Zo geniet u van een hoge mate van flexibiliteit.

De grote selectie van winkels leidt ook tot het feit dat de prijzen op internet vaak ver onder die in de vakhandel liggen. Online winkels staan onder sterke concurrentiedruk, daarom zijn ze bijna elke dag onderworpen aan nieuwe, lage prijzen. Als klant kan u hierbij alleen maar profiteren en kies u het meest voordelige aanbod. Het is ook praktisch dat u geen openingstijden hoeft aan te houden. Iedereen kan op het internet winkelen, wanneer het hem het beste past. Zelfs in het weekend of op vakantie zijn er helemaal geen problemen. Als een pizza steen niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het eenvoudig terugsturen. Door al deze voordelen kunnen we alleen internet aanraden voor de aankoop van pizzastenen.

back to menu ↑

Feiten over de pizza stenen

Bij het gebruik van een pizza steen, moet niemand zich zorgen maken over de steen zelf. Het materiaal is in alle opzichten brandvast en kan niet in de oven of grill oververhitten, waardoor brand wordt veroorzaakt. Het zou pas voor problemen kunnen zorgen bij temperaturen die niet in een huishoudelijke oven kunnen worden bereikt. Een Pizza steen is dus absoluut veilig.

Voor het voorverwarmen van een steen is het raadzaam om de oven altijd op de maximale warmte te zetten. Het kan hier niet te heet zijn, omdat een houtoven in Italië tot 500 ° C bereikt. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over je pizza. Voor het verwarmen  moet je zeker van de boven- en onder warmte profiteren. De steen wordt dan gelijkmatig en relatief snel verwarmd. In circulerende lucht oven zorgt dit ervoor dat de voor verhitting langer of in extreme gevallen niet goed werkt. Het beste wat je kan doen is het voorverwarmen in een gasoven. Aangezien temperaturen van ongeveer 300 ° C hier kunnen worden bereikt en het interieur zeer gelijkmatig verwarmd wordt, wordt ook een pizza steen sneller verwarmd dan in een elektrische oven. Andere voordelen zijn er ​​echter niet. Eigenaars van een elektrisch fornuis moeten een beetje langer geduld hebben, maar kunnen pizza met precies dezelfde kwaliteit maken. Bij pizza stenen is het altijd een echte natuurlijke producten. Hoewel er verschillende varianten zijn met gedeeltelijk afwijkende materialen, zijn deze allemaal afkomstig uit de natuur en zijn ze grotendeels onbewerkt. Dit komt door het feit dat plastic niet geschikt is voor dit doel. Er is inderdaad plastic die dergelijke temperaturen kan weerstaan, maar het heeft geen andere positieve eigenschappen van een pizza steen. Bijvoorbeeld, plastic kan geen vloeistof opvangen en warmte langzaam loslaten, waardoor u geen echte knapperige pizza kon maken.

back to menu ↑

Verzorging en onderhoud

Pizza stenen zijn gelukkig erg makkelijk te gebruiken in termen van schoonmaak en verzorging. Vanuit hygiënisch oogpunt is het zelfs genoeg om helemaal niets te doen. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat alle bacteriën en andere pathogenen sterven. Dus niemand moet zich zorgen maken over ziekten. Nochtans wil niemand overblijfselen op zijn pizza steen.

Vooraf wordt gezegd dat een verkleuring van de pizza steen na de eerste paar toepassingen helemaal normaal is. Het is geen vervuiling, maar een normale reactie van natuurlijke materialen. Je hoeft je geen zorgen te maken over dit effect.

De steen zelf kan het best worden gereinigd met een schraper, zoals het ook op een keramische kookplaat wordt gebruikt. Hierdoor kunnen de resten van deeg, kaas en andere ingrediënten snel en gemakkelijk verwijderd worden. Dit is vooral goed als de steen is afgekoeld en de restanten zijn verstevigd. Als u alle overblijfselen heeft geschrapt, ga dan gewoon terug met een vochtige doek over de steen en de schoonmaak is voltooid. Als u bijzonder grondig wilt zijn, wordt de pizza steen gewoon na gebruik in de warme oven gelaten. Hierdoor ontdoen vetten en vloeistoffen binnen, zodat ze helemaal niet kunnen worden opgelost.