Beste Pannenset Aanbieding, ook voor inductie

Met een pannenset kunnen de hobby koks verschillende potten en pannen tot hun beschikking hebben. Steeds meer fabrikanten bieden deze pannen sets aan in hun assortiment. Het voordeel is hier vooral de prijs, omdat de pannensets meestal veel aantrekkelijker zijn in termen van aanschaf dan de individuele aankoop van potten en pannen.
Een goede pan, of een hoogwaardige pannenset voor verschillende toepassingen, revolutioneren het kookgedrag. Op dit punt wordt een merkpannenset aanbevolen. Deze zijn zeer duurzaam en een hoogwaardige pannenset moet de moeren en bouten zijn van elke keuken. De acquisitiekosten zijn iets duurder. Dit loont echter snel in de eerste kookexperimenten.

 

BK Excellent Pannenset - 5-Delig - RVS

189.95
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

RVS | Vaatwasserbestendig | 5 stuks in verpakking

BK Q-linair Master Pannenset - Glas - 4 delig - RVS

209.50
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

RVS | Vaatwasserbestendig | 4 stuks in verpakking

Sola Profiline Deluxe Pannenset - 4-delig - Edelstaal

63.00
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

RVS | Vaatwasserbestendig | 4 stuks in verpakking

Demeyere Classic Pannenset- 5 delig

195.00
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

RVS | Vaatwasserbestendig | 5 stuks in verpakking

Tefal Duetto Pannenset - 4-delig - RVS

64.95
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

RVS | Vaatwasserbestendig | 4 stuks in verpakking

Royalty Line Pannenset - 14 delig - Zwart

91.00
Last update was in: mei 29, 2018 6:29 am

Aluminium | Vaatwasserbestendig | 14 stuks in verpakking

 

Wat is een pannenset?

Een pannenset bestaat uit verschillende pannen, waarin heerlijk eten kan worden bereid. Dus kunnen consumenten die bijvoorbeeld voor het eerst een nieuwe woning betrekken, een compleet pottenstelsel aanschaffen waarin in de toekomst het voedsel wordt geproduceerd. In gezinshuishoudens kunnen de sets ook goed van pas komen omdat ze alle apparatuur bevatten om mee te koken. In de meeste gevallen bevatten de sets ten minste vier kookpannen, maar soms zijn er meer mogelijkheden.

Pannensets gemaakt door bekende bedrijven zoals Fissler of WMF zijn verkrijgbaar in verschillende versies die aanzienlijk verschillen. Alle sets bevatten basisuitrusting om heerlijke gerechten te bereiden.

Sommige sets bevatten slechts een paar pannen.  Andere aanbiedingen bevatten vijf pannen waar tot in de toekomst mee kan worden gekookt. Deze vergelijking omvat ook onze vergelijkingswinnaars.

back to menu ↑

Welke soorten pannensets zijn er?

De aangeboden sets worden niet alleen gedifferentieerd door verschillende verwerkingskwaliteit. Sommige artikelen bevatten immers minder pannen dan andere aanbiedingen. In de meeste gevallen ontvangen consumenten die een set kiezen, niet alleen de pannen, maar ook bijpassende deksels.

Vaak bevat de set ook een braadpan, waarin sauzen kunnen worden bereid.
In deze extra kookfaciliteiten kan ook vlees of groente worden gebakken. De braadpan, die niet in alle sets is opgenomen, dient ook voor het stoven van groenten, die zeer zacht kunnen worden bereid. De pannen die zijn inbegrepen in de sets, passen op standaard fornuizen. Ze zijn ontworpen voor standaard kookplaten met een diameter van 16, 20 of zelfs 24 centimeter.

Sommige sets bevatten ook een extra pan. Soms is de set ook uitgerust met inserts, bijvoorbeeld voor de pasta is met name populair. Veel consumenten en experts geven de voorkeur aan sets met een middelgrote steelpan of een braadpan. Het kan tenslotte niet enkel worden gebruikt om vlees te maken, maar ook om groenten te stoven.

Sommige sets zijn zeer veelzijdig, omdat ze hoge potten bevatten, waarin bijvoorbeeld de pasta bijzonder goed slaagt. Soepen en stoofschotels kunnen ook in deze kookpotten worden bereid. Grote hoeveelheden groenten kunnen voorzichtig worden klaargemaakt voor consumptie in dergelijke pannen, die niet in alle sets zijn opgenomen, zodat belangrijke voedingsstoffen en vitamines worden bewaard.

Sommige sets bieden niet alleen pannen om te koken, maar bevatten ook andere items die speciale gerechten zeer succesvol maken. Ze bieden bijvoorbeeld speciale deksel vormen, waarmee speciale gerechten kunnen worden gemaakt. Andere sets bevatten ook melkpannen, waarin bijvoorbeeld rijstpudding voorzichtig kan worden bereid zonder het voedsel te verbranden. Sommige compleet oplossingen bieden zelfs een braadpan, die nog meer functionaliteit aan de set toevoegt.

back to menu ↑

Voordelen van een pannenstel

De aankoop geeft consumenten een compleet systeem dat alle voorgaande kookpannen kan vervangen. De meeste voedingsmiddelen kunnen in deze systemen worden bereid, waardoor dure potten en pannen overbodig zijn.
De pannen kunnen meestal goed worden gestapeld, zodat er maar weinig ruimte in de keukenkasten wordt gebruikt. Veel fabrikanten letten er immers op dat de set gemakkelijk opgeborgen kan worden. Daarom hebben de sets vaak minder ruimte nodig dan verschillende pannen, die afzonderlijk worden gekocht.
De aanschaf van een set kost meestal minder geld dan het kopen van verschillende pannen.
Omdat de pannen van een fabrikant zijn samengevat in de set, kunnen consumenten artikelen in uniform ontwerp en een uniforme kleur te kopen. Als individuele kookpannen zijn gekocht, kan het uiterlijk verschillen. Echter, de sets bieden pannen, die worden gekenmerkt door dezelfde design en dezelfde afwerking, zelfs als de artikelen kunnen worden gedifferentieerd op grootte. U krijgt dus producten die overtuigen door een uniform uiterlijk.

back to menu ↑

Inductie pannenset

De sets, bestaande uit potten en pannen, worden aangeboden door steeds meer merken.
De afzonderlijke componenten van de sets zijn niet altijd even geschikt voor alle warmtebronnen.
Er is bijvoorbeeld een pot- en pannenset die alleen voor klassieke elektrische fornuizen kan worden gebruikt. Daarnaast wordt ook een set voor het gasfornuis en de inductieplaat aangeboden.
Dit laatste is uitsluitend bedoeld als een pannenstel voor inductie en heeft een speciale coating.
Het verschil in de pannen die geschikt zijn voor inductie, is dat ze volledig of grotendeels uit ijzer bestaan.
Alleen ijzer biedt de mogelijkheid dat het effect van het inductieveld ontstoken wordt en de pot overeenkomstig wordt verwarmd. Het koken op inductie wordt steeds populairder wordt in tal van huishoudens, omdat het voedsel gelijkmatiger en veel sneller wordt verwarmd.

Veel hobbykoks investeren in een nieuwe fornuis en kopen dan een inductieveld. Hiervoor kunnen ze hun kookgerei meestal niet gebruiken en moeten ze daarom investeren in een nieuwe pot- en pannenset.
Naast de pannenset voor inductiekookplaten, wordt de keramische pannenstel ook steeds populairder. Waarom?

Keramiek heeft bijzonder goede producteigenschappen die een lange levensduur garanderen. Het materiaal is niet alleen bijzonder krasbestendig, maar ook speciaal gecoat. Met deze antiaanbaklaag kan voedsel gemakkelijk worden bereid zonder grote hoeveelheden olie of boter. Dit is vooral goed voor gezondheidsbewuste koks. Een ander positief kenmerk van de keramische pannen is de gelijkmatige warmteverdeling in de potten en pannen.

Last update was on: mei 29, 2018 6:29 am