Beste Nachtcrème voor droge en vette huid

Regeneratie en cel vernieuwing zijn ‘s nachts actiever. Daarom is niet alleen de juiste dagcrème belangrijk, ook de juiste nachtverzorging is belangrijk. Nachtcrèmes zijn rijk en bieden meer vocht.

Plantaardige oliën van hoge kwaliteit maken deel uit van elke nachtelijke gezichtscrème. Ook bij nachtverzorging moet je letten op het huidtype. Nachtcrèmes hebben geen UV filters nodig in vergelijking met dagverzorging, omdat ze niet nodig zijn en een extra belasting voor de huid kunnen vormen.

Slaap lekker met de juiste nachtcrème

Elke dag wordt onze huid blootgesteld aan schadelijke invloeden. Verontreiniging, ozon en smog brengen veel spanning op de huid. In de zomermaanden wordt het blootgesteld aan de geconditioneerde lucht, in de winter door de droge verwarmingslucht. Daarom moet de huid gedurende de dag voldoende worden beschermd, het gebruik van een goede dagcrème is de alfa en omega – een dagcrème met UV bescherming beschermt uw huid. Maar niet alleen de juiste dagopvang is belangrijk, ook de optimale zorg voor de nacht is belangrijk. Omdat de huid ‘s nachts regenereert. Met de juiste nachtcrème kan de regeneratie worden ondersteund, in ons advies voor het kopen van een nachtcrème, kunt u de juiste crème voor u en uw behoeften vinden.

 

 

Hoe belangrijk is de nachtcrème voor het gezicht?

Tijdens de slaap laat het lichaam een ​​groeihormoon vrij. Dit zorgt ervoor dat onze huid kan regenereren en dat er nieuwe, gezonde huidcellen worden gevormd. Cel schade veroorzaakt door de zon, bijvoorbeeld, wordt gerepareerd en het verlies van vocht wordt gecompenseerd. De zuurmantel (Hydrolipid film) van de huid biedt dan weer voldoende bescherming. Aan de andere kant leidt te weinig slaap tot het vrijkomen van stresshormonen, die deze regeneratieprocessen in het lichaam belemmeren. Iedereen die goed slaapt, doet iets voor zijn huid.
Maar kan regeneratie ook worden ondersteund met een nachtcrème voor het gezicht?
Omdat geen schadelijke milieu-invloeden zoals zon, wind of uitlaatgassen de huid aantasten, zijn regeneratie en celvernieuwing ‘s nachts effectiever. De huid is beter doordringbaar en de verzorgende stoffen in crèmes kunnen dan beter worden opgenomen. Bovendien zijn de actieve ingrediënten in nachtelijke gezichtscrèmes in hogere doses.
Voor de optimalisatie van de schoonheidsslaap moet de huid eerst grondig worden gereinigd en vervolgens worden verzorgd met een hoogwaardige nachtcrème. Het helpt ook als u regelmatig een gezichtsmasker gebruikt om de revitalisatie verder te helpen.

Wat moet een goede nachtcrème bevatten?

Nachtcrèmes bieden meestal meer vocht en zijn rijker. De rijkdom van een nachtcrème komt tot stand door de toevoeging van verzorgende stoffen en voedende oliën.

Vette huid: De nachtcrème voor de vette huid moet lichter zijn en olie bevatten die goed door de vette huid kan worden opgenomen. Salicylzuur en glycolzuren helpen bij een slechte huid.
Gecombineerde huid: met een nachtcrème voor een gecombineerde huid kan extract van bruine algen voedzaam zijn, waardoor de talgproductie wordt genormaliseerd en afgestompt.
Droge huid: voor een droge huid en in de winter wordt echter een rijkere crème aanbevolen.

Plantaardige oliën van hoge kwaliteit, zoals arganolie, vormen de basis voor een goede nachtcrème. Zoals bij elke gezichtscrème, moeten huid siliconen en minerale oliehoudende producten (die paraffineolie bevatten) worden vermeden.

Vitaminen voor de huid

Actieve ingrediënten zoals vitamine A (retinol) en E worden aanbevolen voor alle huidtypes.

Vitamine A helpt de huid te regenereren, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert daardoor de rimpels.
Vitamine E is verantwoordelijk voor de reparatie van celschade.
Panthenol (provitamine B5) versterkt de huidbarrière en heeft een kalmerende en ontstekingsremmende werking.
Hyaluronzuur geeft de huid het nodige vocht.
Q10 bevordert het energiemetabolisme van de huid.
Ribonucleïnezuur is een ander regenererend middel dat in veel crèmes wordt gebruikt.

Voor een effectiever resultaat moet een gezichtscrème voor het slapen gaan zoveel mogelijk van deze actieve ingrediënten bevatten. Wat een nachtcrème ten opzichte van de dagcrème niet nodig is, zijn UV-filters, deze zijn niet nodig voor de avondverzorging en kunnen bovendien de huid belasten.

Nachtcrèmes zijn geschikt voor vele leeftijden en huidtypes

Sommige nachtcrèmes spreken vrouwen van alle leeftijden en huidtypes aan. Deze zorgen ervoor dat zowel jonge als rijpe huid voldoende vocht krijgen en worden onderhouden. Daarnaast bevatten nachtcrèmes die alle leeftijdsgroepen aanspreken preventieve anti-aging ingrediënten zoals vitamines: als de vitamine E-concentratie in de nachtcrème minimaal 2% is, beschermt de vitamine de huid tegen de zonnestralen. Net zoals vitamine C en vitamine B3 heeft vitamine E ook een antioxidant effect. Dit kan rimpelvorming voorkomen.
Dus, zelfs op jonge leeftijd, kunt u rimpels en andere tekenen van veroudering vertragen als u een geschikte crème voor de nacht gebruikt.

Vanaf ongeveer halverwege 30 worden speciale nachtcrèmes voor een rijpe huid aanbevolen. Sommige ingrediënten kunnen alleen vanaf een bepaalde leeftijd werken. Veel anti-aging nachtcrèmes bevatten bijvoorbeeld hyaluronzuur.
Het eigen hyaluronzuur van het lichaam bevindt zich in de celwanden van de dermis. Daar houdt ze haar bindweefsel sterk. Het lichaam produceert zijn eigen hyaluronzuur niet tot ongeveer 25 jaar en vanaf 40 jaar slechts de helft van de hoeveelheid die op jonge leeftijd wordt geproduceerd. Hier kan hyaluronzuur, dat van buiten komt, helpen.
Bovendien zijn nachtcrèmes voor een rijpe huid vaak bijzonder rijk, omdat de huid in de loop van het leven droger wordt.