Avocado Olie voor haar en gezicht

Avocado olie – een multi talent voor het lichaam

Iedereen kent ze, de avocado en iedereen weet dat het een bron van jeugd is voor de huid en het haar. Ook in de keuken is de avocado een speciaal culinair genot en wordt steeds vaker gebruikt. De avocado olie is echter nog niet zo bekend, maar heeft veel goede eigenschappen en zorgt niet alleen voor huid en haar, maar kan ook worden gebruikt om voedsel te verfijnen. Bovendien heeft de avocado olie belangrijke ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid.

Herkomst van de avocado

De avocado komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De groenblijvende plant behoort tot de laurierfamilie. De botanische naam is Persea americana en de Azteken gebruikten de avocado al snel als een versterkend middel. “Ahuakatl”, zoals het door de Azteken werd genoemd, bestaat al meer dan 8000 jaar en wordt op veel manieren gebruikt. Avocado was erg populair bij Spaanse ontdekkingsreizigers omdat het een zeer hoog vet- en eiwitgehalte had, wat belangrijk was bij lange zeereizen. Daar werd het bijvoorbeeld gebruikt als vleesvervanger.
De avocado wordt tegenwoordig in alle tropische en subtropische gebieden geteeld en er zijn meer dan 400 cultivars. De belangrijkste leveranciers van fruit zijn Israël, Mexico, Californië en Florida, evenals Spanje, Italië en Brazilië.

Het avocado fruit is een van de climacterische vruchten, wat betekent dat ze bij kamertemperatuur rijpen. Daarom worden de vruchten meestal geoogst in onrijpe staat, zodat ze geen schade ondervinden tijdens de zeer lange transportroutes. Zodra de schaal zijn glans heeft verloren en lichtjes toegeeft, ontvouwt zich de volle smaak, die enigszins romig en nootachtig is.

 

Ginkel's Avocado Olie - 500 ml

36.99
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

500 ml

Avocado-olie 100ml

21.95
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100 ml | 1 stuks

Avocado-olie, basisolie 100ml

13.95
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100 ml | 1 stuks

Macrovita Koudgeperste Avocado-olie - Huidolie

20.95
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100 ml | Geur: Ongeparfumeerd

Avocado Olie Puur & Koudgeperst 100ml | Huid & Haar

11.95
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100 ml

Harmonie Olie Avocado - 100 ml - Body Oil

11.99
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100 ml

Avocado olie (473 ml) - Now Foods

25.50
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

100% pure Avocado olie

Nachtcreme - Avocado & Argan Olie Melange - Gezicht & Lichaam

18.39
Last update was in: juni 25, 2018 8:51 am

 

De olie van de avocado

De avocado heeft het hoogste vetgehalte van alle bekende groenten en fruit. Daarom wordt, naast het fruit zelf, de avocado olie, die wordt verkregen uit het vruchtvlees van de avocado, gebruikt als voedsel. Hoogwaardige inheemse avocado olie heeft een geelachtig groene tot groene kleur en is vrij troebel. Dit hangt af van de variëteit aan avocado en het productieproces. Bleke kleuren duiden op raffinageprocessen.
Tegelijkertijd wordt avocado olie gebruikt in de cosmetische en farmaceutische industrie. Het wordt goed door de huid opgenomen, neemt snel op en verbetert het uiterlijk van de huid door de aanwezige vitamines A en E en de onverzadigde vetzuren. Vaak wordt het gebruikt als een anti-aging olie, intensive care (voor droge of onzuivere huid) of haarverzorging (voor broos haar).

Ingrediënten van avocado olie

Gelijkaardig aan de oliën van de vruchten van de struik van de duindoorn en de olijf, is avocado olie een pulpolie. De rijpe vruchten van de avocadoboom dienen als basis voor de productie van de olie. Afhankelijk van de variëteit, herkomst en productiemethode, bevat avocado olie de volgende vitamines, vetzuren en fytochemicaliën:

Lecithine
Carotenoïden
Squaleen
Oliezuur (47 tot 70 procent)
Vitaminen A, D, E
Linolzuur (9 tot 15 procent)
Palmitinezuur (15 tot 23 procent)
Palmitoleïnezuur (5 tot 13 procent)
Fytosterolen (fytosterolen)
Stearinezuur (ongeveer 1 procent)
α-tocoferol (ongeveer 12 tot 15 milligram per 100 gram)

Typisch voor avocado olie is de 6 procent hoge fosfolipiden (lecithine), fytosterolen en de vetoplosbare vitaminen A, D en E. De kleurloze olieachtige vloeistof squaleen, dat een essentieel onderdeel van de huid eigen hydrolipidenfilm (5 12 procent), is een van de onverzeepbare componenten. Bovendien een relatief kleine, maar belangrijke hoeveelheid alfa tocoferol (12 milligram per 100 gram). Het is een huid- en metabole actieve ingrediënt dat ook wordt aangetroffen in olijfolie en sojaolie.

Het gehalte aan linolzuur (onverzadigd vetzuur) in de avocado slechts ongeveer 9-15 procent. Daarentegen is het gehalte aan verzadigd palmitinezuur zeer hoog. Door de afschermende werking is avocado olie relatief ongevoelig voor verwarmen. Palmitinezuur heeft de eigenschappen van een beschermende film. Dit maakt het mogelijk om de olie voor een korte tijd te verwarmen. Temperaturen boven 75 ° C en langdurige verwarming tijden moeten worden vermeden om ontleding van het waardevolle alfa tocoferol voorkomen.

Productie van avocado olie

Avocado olie kan op verschillende manieren worden gemaakt. Het is vooral belangrijk dat de oogsttijd perfect is. Dit wordt primair bepaald door de kleur van het fruit en ten tweede door het vetgehalte te meten.
De avocado olie kan worden gemaakt door extraheren, centrifugeren met warmte en centrifugeren zonder warmte. In deze processen wordt de avocado olie meestal geraffineerd.

Verder is er de olieproductie met 2- en 3-fasen decanters. Deze methoden staan ​​voor avocado oliën van hoge kwaliteit. Het tweefasige proces is echter milieuvriendelijker en zuiniger, omdat het minder vers water gebruikt. Bij deze extractie worden de avocado’s gestript en gevild en in een desintegrator en in een malaxeur geplaatst. De massa wordt gescheiden met de decanter in geoliede pulp en in een oliefase. De olie wordt dan bevrijd met de polijst separator van de kleinste deeltjes en wordt geleverd als een olie van zeer hoge kwaliteit in de handel.

Natuurlijk kan de olie ook thuis worden gemaakt. Dit is natuurlijk een groot verschil met een olie van hoge kwaliteit, die is gemaakt met geschikte machines. Om je eigen avocado olie te maken, wordt ongeveer 2 kg overrijpe avocado’s gepeld, ontdaan en fijngehakt. Deze worden toegevoegd met een beetje kokosolie en water in een blender en gemengd tot een romige consistentie. Het mengsel wordt vervolgens in een steelpan geplaatst en onder constant roeren gekookt tot een donkere kleur wordt verkregen. Na afkoelen wordt het door een katoenen doek gegoten of geperst zodat de avocado olie in de opvangbak kan stromen.

Avocado olie toepassingen

Avocado olie kan voor tal van toepassingen worden gebruikt. Het mag natuurlijk niet ontbreken in de keuken. Vooral vanwege het hoge rookpunt van de avocado olie, die op 250 ° C ligt, is de olie een allrounder in de keuken. Het is voedzaam, geschikt voor fijne voorgerechten, stevige hoofdgerechten en kan zelfs desserts verfijnen.

Maar ook voor de huid- en haarverzorging is de avocado olie een uitstekende olie. De wondgenezing en cel regenererende eigenschappen maken het tot een bijzonder populaire toevoeging in de cosmetische industrie. In de tussentijd zijn niet alleen douchegel en zeep verkrijgbaar, maar ook body boter, crèmes, shampoos, spoelingen en kuren met de fijne avocado olie in de schappen.

Vanwege het hoge vetgehalte wordt avocado olie met name aanbevolen voor mensen met een droge tot zeer droge huid. Zelfs door de zon beschadigde huid profiteert van de avocado olie, omdat ook hier de cel regenererende eigenschap kan werken. Bovendien is het een ideale olie voor patiënten met atopische dermatitis of psoriasis, omdat het tal van vitamines en fytosterolen bevat in avocado olie, die een positief effect hebben op de ziekten. Het voordeel hiervan is dat de avocado olie zeer snel absorbeert en dus geen vette film achterlaat op de huid.

Avocado olie voor de huid

Zoals al eerder vermeld, is de avocado olie een zeer veelzijdig product en vooral populair voor huidverzorging. Het kan niet alleen de schilferige en droge huid regenereren, maar ook littekens kunnen worden behandeld met de kostbare olie om onzichtbaar te worden. Iedereen die vroeg begint om de avocado olie op de littekens te masseren, helpt niet alleen de wond sneller te helen, maar ook die littekens zijn bijna onzichtbaar te maken. Tegelijkertijd voedt het ook de huid en houdt het zacht en soepel.

Hoewel de olie van avocado vooral geschikt is voor droge tot zeer droge huid, kan deze ook worden gebruikt door mensen met een gecombineerde of normale huid. Dit zou niet al te vaak moeten gebeuren, maar eerder sporadisch. Echter, vooral in de zomer, wanneer de huid wordt belast door de zon, kan de avocado olie vaker worden gebruikt.

De avocado olie helpt de huid elastisch te worden, voorziet ze van belangrijke stoffen en zorgt er ook voor dat de huid wordt geraffineerd. Het heeft ook een ontstekingsremmend effect en maakt de huid zacht en laat het stralend. Verantwoordelijk hiervoor is onder meer het bestaande biotine, omdat het duurzaam beschermt tegen omgevingsinvloeden. Bovendien is het verantwoordelijk voor het verminderen van kleine rimpeltjes omdat de huid meer vocht absorbeert.
Als je iets goed wilt doen, breng dan elke twee tot drie weken een gezichtsmasker met avocado olie aan. Dit is snel zelfgemaakt en de ingrediënten bevatten bijna elk huis. De onverzadigde vetzuren en de vitaminen en voedingsstoffen voorzien de gezichtshuid van vocht en vitaliteit.

Avocado olie kwark masker

Een snel en eenvoudig gezichtsmasker is het avocado olie kwark masker. Dit wordt binnen enkele minuten geproduceerd en kost slechts enkele centen.

Je hebt enkel een eetlepel kwark en avocado olie nodig. De twee ingrediënten worden goed met elkaar gemengd en op het gezicht aangebracht. De ogen en de mond moeten natuurlijk worden vrijgelaten. Nadat het masker ongeveer 15 minuten heeft ingewerkt, wordt het met een zachte doek en lauw water afgespoeld.
Zelfs na de eerste toepassing kun je merken hoe zacht en zacht de huid is. De teint is verfijnd, rimpels opnieuw opgevuld en het ontstekingsremmende effect zorgt er ook voor dat puistjes worden bestreden.

Avocado olie scrub

Van tijd tot tijd moet een peeling worden gedaan zodat dat dode huidcellen de huid niet vervuilen. Voor een snelle peeling heeft u slechts één eetlepel avocado olie en suiker nodig.
Doe de suiker op de handen, giet de avocado olie er over en masseer alles op de gezichtshuid. Nogmaals, vermijd ogen en de mond. Gebruik een zachte doek en lauw water om de restanten van de scrub af te spoelen.

Deze peeling kan zowel voor het gezicht als voor handen, voeten of zelfs ellebogen met ruwe plekken worden gebruikt. Het is ideaal om de huid te voorzien van belangrijke stoffen, het te ontdoen van dode huidcellen en ze zacht en soepel te maken.

Avocado olie voor het haar

Natuurlijk is de avocado olie ook een echte bron van jeugd voor je haar. In het bijzonder wordt droog en broos haar verzorgd met avocado olie en gespleten haarpunten kunnen zo worden voorkomen. Het hoge vetgehalte en de waardevolle vetzuren maken het haar gezond, laten het glanzen en gespleten haarpunten behoren tot het verleden.

Natuurlijk zijn er veel producten op de markt die verrijkt zijn met avocado olie. De proportie is echter vaak zo laag dat de haar verzorging beter door uzelf kan worden voorbereid. Hiervoor heb je alleen producten nodig die in bijna elk huishouden te vinden zijn en ook de haar behandfeling is snel gemaakt.

Voor een avocado olijfolie conditioner worden slechts twee eetlepels avocado olie, olijfolie en zonnebloemolie met elkaar vermengd. Als u wilt, kunt u een paar druppels citroen aan de behandeling toevoegen.

Dit mengsel wordt nu op het haar en de hoofdhuid aangebracht, gemasseerd en gedurende 30 minuten in de gelegenheid gesteld te werken. De conditioner kan vervolgens opnieuw worden uitgespoeld met warm water. Als u achteraf liever een shampoo gebruikt, moet u een milde shampoo gebruiken.

TIP: als u een intensieve behandeling voor uw haar en hoofdhuid nodig heeft, breng dan ‘s nachts pure avocado olie in uw haar aan en was deze’ s morgens uit met een milde shampoo.
De avocado olijfolie conditioner herstelt kwetsbare gebieden, kan het haar beschermen tegen uitdroging en hydrateert de hoofdhuid, zodat er geen roos kan ontwikkelen.