Anti Vlooienmiddel Hond, dit zijn de beste die goed werken

Vlooien hond

Hondenbezitters zullen hier alle belangrijke informatie over vlooien bij honden vinden. Je leert hoe je het juiste vlooienmiddel voor honden kiest en hoe je hem correct gebruikt. Je ontvangt veel waardevolle tips in het omgaan met hondenvlooien, evenals belangrijke hints voor vlooienpreventie.
Er is ook een zeer gedetailleerde gids voor het beheersen van de vlooien in uw eigen huis, die vaak wordt vergeten bij een vlooien infestatie of gewoon wordt onderschat.
En zodat de vlooien niet nog eens terug komen, verduidelijken we het probleem opnieuw met de vlooienband. Welke vlooienkraag helpt echt en wat is gewoon verspilling van geld? Laten we het samen uitzoeken en de vlooien geen kans geven. Dus lees gewoon verder en informeer uitgebreid over vlooien bij honden en vlooien hulpmiddelen voor honden.

 

Laatste update was op: augustus 6, 2019 1:04 pm

 

Vlooien bij de hond

Als de hond plotseling meer dan normaal krabben, een bijzonder ongewoon gedrag ofeen onrustige en zelfs gekwelde indruk vertoont, zijn de zo gehate vlooien er meestal verantwoordelijk voor. Klein ongedierte dat voortdurend in de huid van de hond bijt en zo een algemene malaise veroorzaakt bij je trouwe viervoeter.
Vlooien bij honden zijn echter niet ongebruikelijk, ze maken er eigenlijk deel van uit en kunnen niet volledig worden vermeden, althans niet gedurende hun hele leven.
Iedereen die al meer dan één hond heeft gehad of die professioneel betrokken is bij viervoeters, weet dit. Vooral wanneer het buiten kouder wordt en het stookseizoen binnen begint, willen vlooien zich extreem snel vermenigvuldigen in de hond en zich goed voelen in het warme huis. In ieder geval heeft een hond de vlooien heel snel opgevangen, omdat de kleine dieren in het kreupelhout rondkruipen, dus precies daar, waar uw hond dagelijks zijn uitlaatronde krijgt, waar hij snuift, raast en speelt. Op een gegeven moment krijgt een hond onvermijdelijk vlooien en dan is het afhankelijk van correct reageren en het vinden van de juiste vlooienhulp voor honden om de vlooienpest zo snel mogelijk en zo zorgvuldig mogelijk af te weren.
Dat is niet zo moeilijk als je weet hoe en luister niet naar alle pseudo tips die vaak als huismiddeltjes worden genoemd en die ervoor zorgen dat je hond langer moet lijden dan nodig is.

Vlooienmiddelen voor honden

Helaas helpen veel bekende anti vlooienmiddelen voor de hond in de meeste gevallen niet goed. Noch een zeer populaire en zeer prominent in de reclame vlooienbestrijding voor honden door een dierenarts, noch een kauwtablet (waarvan we zijn grote tegenstanders, omdat dergelijke vergiften nooit oraal moet worden gegeven), bijvoorbeeld, hielp in een acute, bij ons bekend geval. Het probleem werd opgelost alleen de zogenaamde Advantage van Bayer, een zeer goed preparaat, dat reeds sterk aanbevolen door verschillende vrienden en bekenden aanbevolen op de hond te plaatsen ons. Hetzelfde heeft blijkbaar een ander actief ingrediënt dan de concurrentie en zat vaak bij hondenliefhebbers tegen aanhoudende vlooien besmettingen. Daarom willen we precies dit middel voor honden aanbevelen. Aanbevelingen moeten altijd worden op basis van onze eigen ervaring, omdat we geloven en we geloven Advantage is momenteel de beste vlooienbestrijding voor honden, dat is waarom geven we het aan onze eigen honden sindsdien is er niet langer een vlo probleem.

De anti-vlo kit voor honden is verkrijgbaar in vier verschillende versies, die alleen verschillen in de inhoud van het actieve ingrediënt. 40 voor kleine honden (tot 4 kg), 100 middelgrote honden (4-10 kg), 250 voor grote honden (10-25 kg) en 400 voor grote honden (25-40 kg). Het anti vlooien middel wordt gewoon in de nek van het dier gegoten en binnen korte tijd sterven alle vlooien in de hond al volledig af.
Advantage, heeft zich zoals reeds vermeld, als de meest effectieve vlooienbestrijding producten bewezen, althans in mijn cirkel en in het geval van mijn eigen honden, vertrouwden we daarom op deze en hebben gedaan enorm goede ervaringen mee. Het probleem met de aanbevelingen van de dierenarts is ook dat dierenartsen vaak worden ondersteund door verschillende fabrikanten of ontvangen andere sponsoring van bedrijven, dat is waarom ze  bepaalde merken merken in plaats van anderen, die soms alleen maar in verband met de hogere prijs.  Bespaar uw geld en het gedoe en bestrijd aanvallen liever gewoon met een sterk en zeer effectief vlooienbestrijding, zodat je hond  niet langer dan noodzakelijk hoeft te lijden. Overigens wordt de vlooienhulp voor honden nu grotendeels overgenomen door de hondenverzekering, afhankelijk van waar je je trouwe viervoeter hebt verzekerd. Naast het ontwormen en controleren, is de vlooien kit voor honden vaak opgenomen in de ziektekostenverzekering voor honden, dus u hoeft soms geen extra kosten te maken.

Teken remedies & vlooiencontrole tegen vervelende bloedzuigers bij honden

Zodra het warm wordt in de open lucht, worden ze actief. Ze loeren in het hoge gras en de struiken, wachtend op een warmbloedig dier dat langs komt en springen naar zijn vacht: teken. De kleine parasieten voeden zich met bloed, hun steken kunnen in het ongevaarlijke geval vervelende jeuk veroorzaken, maar brengen ook gevaarlijke ziektes over. Het is des te belangrijker in de zomer, dat u regelmatig uw viervoeters controleert op teken, of nog beter: neem voorzorgsmaatregelen zodat de kleine parasieten uw hond niet eens kunnen proeven. Hetzelfde geldt natuurlijk voor vlooien: hondenbont bied geen plaats aan onderhuurders!

Hoe werken tekenoplossingen en vlooienmiddelen bij honden?

Zodra de teek, een spinachtige, is overgestapt op zijn prooi, wordt de onwillekeurige bloeddonor afgetapt met een effectief prik- en zuiginstrument. Daarna zuigt de teek volledig naar een veelvoud van de oorspronkelijke grootte. Vlooien als vleugelloze insecten zijn mobieler dan teken: ze kunnen breeduit op hun gastheer zitten. Voor beide parasieten is de dorst naar bloed dat ze moeten lijden. Voor tekenremedies en vlooienremedies zijn er twee benaderingen.

Afweermiddelen zijn middelen die worden geabsorbeerd door het reukvermogen of de smaak en die vlooien of teken afweren, zodat de hond niet langer als gastheer wordt beschouwd.
Antiparasitaire middelen zijn biociden en worden door de parasiet opgenomen via contact of tijdens het zuigproces en doden het.

Antikrepingsmedicijnen bij honden zijn verkrijgbaar als oraal, kauwbaar, hondenkraagje, spot-on-vloeistof of pasta, spray of poeder. De actieve ingrediënten zijn meestal pyrethroïden, de gesynthetiseerde vorm van een natuurlijk insecticide, dat bijvoorbeeld wordt gevormd door chrysanten.
Let op: als uw viervoetige vriend lijdt aan het genetisch defect MDR1, moet u contact opnemen met uw dierenarts. Omdat u dan alleen tekenremedies zonder chemische componenten voor uw hond mag gebruiken.

Hoe teken en vlo middelen bij honden aan te brengen?

De meeste teken remedies worden extern toegepast: in de vorm van een spray worden de vlooien en teken remedies voor honden eenvoudig op de vacht gespoten, een poeder wordt voorzichtig bestoven. Een vloeibare of romige sterke remedie wordt aangebracht op het nekgebied van de hond, waar het niet weg gelikt kan worden. Als er meer dan één hond in uw huishouden woont, moeten ook de partnerdieren worden belet om te likken. Over de talglaag van de huid verspreidt het middel zich over de hele hond. Aangezien dit tijd kost, mag het dier niet zwemmen of zwemmen gedurende ten minste twee dagen. Afhankelijk van het product, duurt de effectiviteit van een teek of vlo-middel voor de hond vier weken. Dan moet het opnieuw worden aangebracht. Er zijn vlooien- en tekenremedies voor honden van leveranciers zoals Beaphar, TAKE CARE, Bogar of Canina, die op plantaardige basis werken en zo de verdediging tegen teken ondersteunen.

Vlooienmiddel voor het huis

Om de vlooien in de hond en zijn omgeving voor eens en voor altijd te elimineren, moet het huis grondig worden behandeld met een speciale anti vlo middel. De vlooienvlokken die speciaal voor dit doel zijn gemaakt, hebben niet alleen een corresponderend effect op de resterende vlooien, ze voorkomen ook dat ze uit de kleine kleine eieren komen en vormen een onzichtbare beschermende film op oppervlakken en de vloer, die enige tijd aanhoudt.
Daarom wordt de hond eerst de eigenlijke vlooien middel toegediend krijgen, daarna grondig schoongemaakt en vervolgens wordt het huis behandeld met een vlooienmiddel van hoge kwaliteit. De beste en gemakkelijkste manier is met de zogenaamde verstuivers. Dit zijn automatische verstuivers of vernevelaars die gemakkelijk in de ruimte worden geplaatst en geactiveerd. Vervolgens spuiten ze hun actieve ingrediënt volledig automatisch in tegen vlooien, larven, eieren en meer, die vervolgens in het huis kunnen worden gedistribueerd. Ondertussen moet u echter het huis even verlaten, want de vlo moet enige tijd in actie blijven. Dan is het nog geventileerd worden om de resterende dampen te verwijderen en dan is je eigen appartement of je eigen huis weer diep in de poriën en, vooral, vlo vrij.

Vlooienband voor honden

Vlooien kunnen op elk moment een hond vangen, maar zelfs met de kleine parasieten is er zoiets als een seizoen. Eigenlijk is dit de herfst, omdat in de herfst de meeste honden lijden aan een acute vlooien infestatie.
De reden is dat vlooien het meest comfortabel zijn in de warme lucht en dat de eieren die uw hond vangt in het bos of bij andere honden, bijna ideale omstandigheden zijn voor het uitkomen van vlooien.
Kortom, de aangename verwarming lucht, die in de herfst in de huizen heerst, is zoiets als een incubator voor de vlooien, die vervolgens snel kan vermenigvuldigen en het aanbod ook maar al te graag waarnemen.
Een vlooienband voor honden kan echt wonderen verrichten in het vlooienseizoen.
Het wordt ook permanent of het hele jaar door aanbevolen, afhankelijk van hoe wild je hond in het kreupelhout is en waar hij rondloopt. U blijft dus meestal aan de veilige kant, ook al is er natuurlijk nooit een garantie dat uw eigen hond vlo vrij blijft.
Overigens, een vlooienband, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, niet alleen tegen vlooien, maar ook tegen teken. De halsbanden van Seresto hebben goede resultaten opgeleverd in onze kennissenkring en bovendien hebben ze het aantal teken aanvallen enorm kunnen verminderen. Iedereen met grotere honden kent het probleem te goed: een keer door het bos zitten tientallen teken al op de hond. Met de halsbanden was dit voor onze honden verleden tijd, slechts af en toe was er een teek te vinden die niet eens meer kon bijten, maar na de wandeling gewoon kon worden uitgekamd.

Is er een vlooienproduct voor puppy’s?

Daarover kan je twisten. Op de verpakking van fabrikanten wordt meestal gezegd dat zuigende puppy’s onder de 8 weken geen vlooienmiddel toegediend  moeten krijgen. Bovendien, de zogende teef is mits vlooi vrij genoeg bescherming en ook perfect voor de pups. Aan de andere kant moet je altijd twee dingen duidelijk maken als het gaat om effectieve vlooienbescherming. Het eerste ding is dat dergelijke middelen altijd ongezond of toxisch zijn, en dat daarom niets zomaar lichtvaardig mag worden gegeven.
De tweede is dat vlooien extreem koppige beesten zijn en ze kunnen alleen worden vernietigd met een vlooienmiddel voor honden.
Aangezien je anders binnenkort het hele huis volledig vol zit en je krijgt de vlooien pest alleen met veel moeite en tijd weer onder controle.

Bijwerkingen van vlooien halsband

Steeds weer wordt gezegd dat vlooienkragen ongezond zijn voor de hond of zelfs bijwerkingen veroorzaken. Daarnaast is echter discutabel, omdat vlooien of zelfs teken, met al haar gevaarlijke ziekteverwekkers zijn zeker niet een gezond alternatief en ze kunnen ook heel gevaarlijk zijn door de overdracht van bijvoorbeeld catastrofistische ziekten zoals de ziekte van Lyme.
Een vlooienband heeft dus bestaansrecht.
Bij sommige honden veroorzaakt de vlooienband echter een jeuk, waardoor ze meer krabben. Als dit in het kader blijft, is het allemaal niet slecht. Als het krassen uit de hand loopt en tot beschadigingen en kwetsuren leidt moet u de vlooienband, natuurlijk verwijderen.
Zoals gezegd: Dit is iets heel zeldzaam. Verdere informatie is te vinden in de bijsluiter of op de verpakking van de vlooienband. De beste manier is om het gewoon te proberen, omdat de vlooienband op elk moment kan worden verwijderd.